Лекции.Орг


Поиск:




сучасні напрямки зовнішньої політики Бразилії




Традиційно Бразилія була лідером в Латинська Америка латиноамериканському суспільстві і відігравала важливу роль в системі колективної безпеки та економічної кооперації Західної півкулі. Бразилія підтримувала Антанта Антанту протягом Перша світова війна Першої світової війни та анти-гітлерівську коаліцію протягом Друга світова війна другої, коли її експедиційний корпус відіграв ключову роль в перемозі анти-гітлерівської коаліції в Італія Італії.
Міжнародна кооперація
Бразилія бере участь у дії багатьох міжнародних організацій в галузі міжнародної безпеки та співробітництва. Тепер вона є членом Міжамериканський договір взаємної допомоги Міжамериканського договору взаємної допомоги і членом Організація американських держав Організації американських держав. Разом з Аргентиною, Чилі і США, Бразилія — один із гарантів перуансько-еквадорського мирного процесу. В ООН Бразилія бере участь у багатьох агентствах. Вона посилала солдат у складі військ ООН для збереження миру у Бельгійськое Конго, Кіпр, Мозамбік, Ангола Анголу, Східний Тимор та Гаїті. У 2004—2005 Бразилія входила до складу Рада Безпеки ООН Ради Безпеки ООН в дев'ятий раз. Бразилія також приєдналася до Договір про незарповсюдження ядерної зброї Договору про незарповсюдження ядерної зброї, та підписала угоду про повне співробітництво з МАГАТЕ Міжнародним агенством по атомній енергетиці (МАГАТЕ), погодилася з Тлателолкський договір Тлателолкським договором і стала членом Режим контролю ракетних технологій Режиму контролю ракетних технологій (MTCR). Участь у цих договорах змусила Бразилію припинити власну програму розробки ядерної зброй. Бразилія також є членом Міжнародний кримінальний суд Міжнародного кримінального суду, без Двосторонньої угоди імунітету для військових США.
Через ріст та діверсифікацію економіки, Бразилія стала стає все більш і більш впливовим гравцем у міжнародній політиці та економіці. Латинська Америка, США, ЄС і Японія — основні ринки бразильського експорту і джерела іноземних інвестицій. Проте, недавно інтерес Бразилії до утворення Американської зони безмитної торгівлі значно впав, і вона намагається перенести вирішення більшості торгових питань до Світова організація торгівлі Світової організації торгівлі (СОТ). На самітах СОТ Бразилія часто брала участь у дебатах проти розвинених країн, що надають субсидії їсвоїм виробництвам сільськогосподарчої продукції, що на загальну думку зашкоджує Бразилії конкурувати на світовому ринку.
Недавно Бразилія почала надавати високий пріоритет відносинам із своїми південноамериканськими сусідами і входить в склад амазонський пакт Амазонського пакту, Асоціація латиноамериканської інтеграції Асоціації латиноамериканської інтеграції і Меркосур (митний союз з аргентина Аргентиною, Уругвай Уругваєм, Парагвай Парагваєм і Венесуела Венесуелою. Крім того, особливо протягом останніх років, Бразилія намагається зміцнити зв'язки з рештою колишніх Португалія португальських колоній в рамках Співдружність португаломовних країн Співдружності португаломовних країн ('CPLP').
Відкриті міжнародні питання
Дві короткі ділянки кордону з Уругвай Уругваєм є зараз неврегульованими — область Arroio Invernada область біля ріки Караї та і острови біля злиття рік Караї та Уругвай (ріка) Уругвай.
Бразилія оголосила в 1986 році своєю зоною інтересів сектор між 28° до 53° зап. довготи в Антарктика Антарктиці ('Antártica Brasileira'). Ця зона частково перекриваються з зонами Велика Британія британських та Аргентина аргентинських інтересів.
У 2004 році країна представила свою заяву до ООН щодо розширення своєї морської економічної зони уздовж бразильських берегів.
Політика в ООН
Зараз Бразилія входить до групи країн G4 (разом Німеччина Німеччиною, Японія Японією та індія Індією), що намагаються стати постійними членами Ради Безпеки ООН.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-24; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 523 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Наглость – это ругаться с преподавателем по поводу четверки, хотя перед экзаменом уверен, что не знаешь даже на два. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1102 - | 864 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.