Лекции.Орг


Поиск:




Температура, вологість і швидкість руху повітря




Зміст звіту практики

Вступ

Розділ 1. Техніка безпеки та охорона праці

Розділ 2. Вирішення ситуаційних задач з питань управління земельним фондом

Розділ 3. Вирішення ситуаційних задач з питань передачі і надання земель у власність і користування

Розділ 4. Вирішення ситуаційних задач у галузі державного контролю за використанням та охороною земель

Розділ 5. Вирішення земельних спорів

Висновки та пропозиції

Використані джерела

 

Вступ

Під час розв’язання ситуаційних задач студент набуває навички застосовувати норми конституційного, трудового, цивільного, сімейного, адміністративного та кримінального права до певних фактичних обставин.

Розв’язання ситуаційних задач, виконання вправ і завдань сприяє вивчанню, засвоєнню й закріпленню навчального матеріалу дисципліни ….. Розв’язуючи ситуаційні задачі, виконуючи завдання, студент вчиться правильно застосовувати норми права, вирішувати спірні ситуації та запобігати їм.

Щоб розв’язувати задачі й виконувати практичні завдання, що увійшли до цього збірника, студенти мають опрацювати матеріали різних галузей права України, рекомендовані нормативно-правові акти, підручники та посібники, наукову юридичну літературу. Вивченню навчальної дисципліни, розв’язанню ситуаційних задач сприяють науково-практичні коментарі до чинного …………..законодавства України.

Текст кожної ситуаційної задачі – це виклад певних юридичних фактів, спору, який відноситься до тієї чи іншої галузі права. Під час вирішення кожної ситуаційної задачі необхідно усвідомити зміст правовідносин, що склалися між сторонами спору, які юридичні наслідки при цьому виникають, спірні питання, на які необхідно відповісти, а вже потім винести мотивований висновок по задачі, розв'язати її.

Під час розв'язання задачі необхідно продумати відповіді на ті попередні спірні питання, що підводять до розв'язання задачі. Відповідаючи на них, треба використовувати рекомендований нормативний матеріал, посилатися на нього. Знайшовши відповіді на всі попередні запитання, можна розпочати розгляд основного питання, поставленого в задачі. Відповідь на основне питання випливає з відповідей на попередні.

Для розв'язання ситуаційної задачі необхідно знайти необхідні норми …………………законодавства України. Окремі ситуаційні задачі побудовано так, щоб за допомогою зміни спочатку описаної ситуації студент міг запропонувати власний варіант розв'язання задачі. Деякі задачі містять рішення щодо конкретного спору. Тоді студенту необхідно на підставі аналізу запропонованої спірної ситуації й чинного законодавства України підтвердити дотримання змісту закону чи, навпаки, запропонувати власне рішення спору.

Розв’язувати ситуаційні завдання потрібно у точній відповідності до вказаних обставин, зробити юридичний аналіз обставин, зіставити їх зі змістом Закону та, посилаючись на відповідні статті Закону, знайти юридично обґрунтоване рішення.

Працюючи із законодавчою базою, слід використовувати тільки чинне законодавство із врахуванням усіх змін, доповнень і поправок на момент вирішення ситуаційного завдання.

Правильна відповідь на запитання задачі не визнається задовільною, якщо студент не робить посилання на норми чинного законодавства та судову практику.

Розділ 1.

Технічна безпека та охорона праці.

Існують декілька гігієнічних критеріїв оцінки умов праці:

- забруднення повітря;

- температура, вологість і швидкість руху повітря;

- рівень шуму;

- освітленість;

- санітарний стан;

Забруднення повітря

Всі приміщення, де працює персонал, є просторими, мають високі стелі, оснащені природною вентиляцією, що забезпечує нормальну циркуляцію повітря і виключає проникнення сторонніх запахів.

Температура, вологість і швидкість руху повітря

Ці параметри суттєво впливають на стан здоров'я людини, її працездатність і регулюються за допомогою системи опалення. Температура повітря в приміщеннях завжди не нижче 18 °С, вологість повітря в теплий період року 30 - 60%, у холодний - не більше 70%, швидкість руху повітря в холодний період - до 0,3 м/с, у теплий - до 0,5 м/с.

Рівень шуму

Для зменшення шуму в робочому приміщенні встановлені спеціальні звукоізолюючі вікна і двері, звукоізолюючу обробку стін.

Освітленість

При поганій освітленості з'являються зорова втома, загальна млявість, погіршення зору, знижується продуктивність праці. У приміщенніє природне і штучне освітлення, що забезпечує освітленість цілодобово при лампах накалювання - 100 лк, при люмінесцентних лампах - 200 лк, у коридорах - штучне освітлення. Кожне робоче місце достатньо освітлене, але освітлення при цьому не повинно справляти осліплюючої дії. Штучне освітлення є комбінованим. Застосування лише місцевого освітлення на робочих місцях не допускається. Існує також аварійне освітлення на випадок евакуації.

Санітарний стан

У робочому приміщенні необхідно дотримуватися санітарно-гігієнічних норм і правил, встановлених органами епідеміологічного нагляду, зокрема щодо чистоти приміщень, стану сантехнічного обладнання, видалення відходів, ефективного захисту від комах і гризунів. Все газове, водопровідне і каналізаційне обладнання встановлене й експлуатується відповідно до правил.

У приміщеннях щодня вологе прибирання, видалення пилу і павутину, протирання вікон, дверей. По закінченню роботи приміщення ретельно прибирають і залишають в повному порядку. Періодично прибирають приміщення з використанням мильно-лужного розчину, хлорного вапна, проводити генеральні прибирання, дезінфекції й дезінсекції.

Вимоги щодо розміщення і планування приміщень для роботи з комп’ютером.

Слід приділити увагу забезпеченню достатнім для здійснення роботи рівнем освітлення (природного та штучного – у темну пору доби) та звукоізоляції. Для регуляції рівня освітлення природним світлом бажано застосовувати жалюзі. Окрім того, у приміщеннях, де здійснюється робота з комп’ютерами, щодня має здійснюватися вологе прибирання з метою недопущення запиленості підлоги та меблів.

Батареї опалення, водопровідні труби, кабелі із заземленим відкритим екраном, мають бути надійно захищені діелектричними щитками або сітками з метою недопущення потрапляння людини під напругу.

Особливої уваги заслуговують заходи дотримання протипожежної безпеки. Так, у всьому офісі лінії електромережі мають бути забезпечені від виникнення короткого замикання, а також від перепадів мережевої напруги, що може спричинити збої в роботі електронно-обчислювальної техніки. Робочі приміщення оснащені пінними вогнегасниками. У робочому приміщенні, де одночасно експлуатуються понад п'ять комп’ютерів, на помітному та доступному місці встановлюється аварійний резервний вимикач, який може повністю вимкнути електричне живлення приміщення, крім освітлення.

 

 

Розділ 2.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 1092 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Велико ли, мало ли дело, его надо делать. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1532 - | 1216 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.