Лекции.Орг


Поиск:




Порядок складання та оформлення




Контроль за проведенням практики

Метоюконтролю є виявлення та усунення можливих недоліків, надання практичної допомоги студентам у виконанні програми практики.

Основним документом для контролю за роботою студента є звіт про виконання програми навчальної практики, який студенти здають при захисті практики

 

 

Підведення підсумків практики

 

Після завершення практики кафедра призначає звітну конференцію, де студенти захищають отримані ними результати. Кожний студент складає короткий звіт про свою діяльність, де вказує характер і обсяг виконаних завдань, дає свою власну оцінку ефективності і корисності практики, висловлює певні побажання та зауваження.

Підсумки практики підводяться у формі диференційованого заліку. Відмітка про складання заліку враховується нарівні з іншими оцінками, які характеризують успішність студента. Результати складання заліку з практики заносяться до екзаменаційної відомості та проставляються у заліковій книжці. Студент, який не виконав програму практики і не склав залік, не допускається до державної атестації. Повторне проходження практики навчальним планом не передбачене.

 

ВИМОГИ ДО СКЛАДАННЯ ТА ОФОРМЛЕННЯ

ЗВІТУ ПРО ПРАКТИКУ І ПОРЯДОК ЇЇ ЗАХИСТУ

Порядок складання та оформлення

щоденника практики і звіту про проходження практики

 

Після завершення практичної підготовки студент подає вирішені тести та заповнений та ЗВІТ ПРО ПРОХОДЖЕННЯ ПРАКТИКИ.

1. Звіт про виконання програми практики за схемою:

Ø термін проходження практики;

Ø опис виконаної роботи за кожний день практики у хронологічному порядку;

Ø опис нової інформації, отриманої під час проходження практики (за погодженням з керівником приймаючої організації);

Ø власні побажання і пропозиції.

ЗВІТ ПРО ПРОХОДЖЕННЯ ЮРИДИЧНОЇ ПРАКТИКИ має містити аналіз практики, відомості про виконання студентом усіх розділів її програми й індивідуального завдання, висновки та пропозиції, зауваження і побажання студента щодо підсумків виробничої практики, список використаних джерел. Текст звіту може містити відповідні розрахунки, пояснення, таблиці, схеми, діаграми тощо. До звіту обов'язково додаються макети процесуальних та інших правничих документів, складених практикантом під час проходження практики, а також інші матеріали, зібрані під час практики для використання у практичній діяльності студента і навчальному процесі університету. У звіті студент висвітлює спірні питання застосування чинного законодавства, які виникли під час проходження практики. Звіт оформлюється за вимогами, встановленими для курсової роботи.

Виконання індивідуального завдання з науково-дослідної роботи відбивається у звіті окремим розділом.

Сторінки звіту необхідно пронумерувати (приклад оформлення титульної сторінки звіту наведений у додатку).

Матеріали практики необхідно переплести або прошити.

 

Порядок захисту матеріалів практики

Оформлений звіт практикант подає на перевірку керівнику бази практики. Керівник практики, ознайомившись з матеріалами, видає практиканту відзив (характеристику) про її проходження в певній організації. Відзив містить оцінку виконання програми практики

Після завершення практичної підготовки студенти захищають звіт про практику (з виставленням диференційованої оцінки) перед викладачем.

.

Студент, який отримав негативну оцінку з практики, відраховується з навчального закладу.

 

Критерії оцінювання знань, навичок, умінь практикантів

При захисті поданих матеріалів про проходження практики оцінюється вміння:

· користуватися нормами Конституції України, джерелами та конкретними нормами права; орієнтуватись в системі чинного законодавства України; аналізувати зміст правових документів, з'ясувати для себе та роз'яснити іншим зміст закону, застосовувати на практиці норми права; аргументовано висловлювати свою думку, користуватися правничою літературою, складати тези, готувати короткі повідомлення; правильно користуватися правничою термінологією;

· аналізувати життєві явища і застосовувати правничі знання для оцінки фактів, що мають юридичне значення, керуватись у своїй поведінці вимогами моральних і правових норм;

· організовувати претензійно-позовну роботу, представляти інтереси організацій у судах, інших органах під час розгляду правничих питань і спорів; консультувати з різноманітних правових питань; узагальнювати практику застосування чинного законодавства, організовувати правничу роботу в організації, надавати практичну допомогу структурним підрозділам і громадським організаціям; готувати матеріали для передачі в судові органи; оформлювати матеріали про притягнення працівника до дисциплінарної та матеріальної відповідальності тощо; оформлювати укладання господарських договорів, готувати висновки щодо їх юридичної обґрунтованості, розробляти умови колективного договору, розглядати питання дебіторської та кредиторської заборгованості; вести довідково-інформаційну роботу щодо законодавства; надавати довідки з організаційно-правових та інших юридичних питань, консультувати з питань застосування чинного законодавства України.

 

Оцінюються практичні навички роботи з правничим матеріалом, навички щодо розробки правничих документів (накази, договори, угоди, претензії, позовні заяви, відповіді на звернення громадян тощо); використання знань, отриманих при вивченні правничих і соціально-економічних дисциплін, різних джерел знань (навчальної, наукової, художньої літератури, матеріалів газет, журналів, радіо, телебачення); архітектоніка та логіка викладу звіту про практику (послідовність викладу матеріалу, виокремлення головного та суттєвого, доказовість, висновки, пропозиції й узагальнення, наявність та обсяг розроблених практикантом додатків до звіту).

Оцінку „відмінно” студент одержує, коли відповідь повна, розуміння матеріалу глибоке, основні вміння сформовані та засвоєні; виклад логічний, доказовий (обґрунтований нормами права), висновки і узагальнення точні і пов'язані з явищами навколишнього життя, зі сферою майбутньої спеціальності; практикант орієнтується в системі чинного законодавства і права; використання правничої термінології правильне. Відзив про проходження практики студентом позитивний. Матеріали про проходження практики оформлені відповідно до вимог.

Оцінку „добре” студент отримує, коли відповідь задовольняє зазначеним вимогам, але виклад недостатньо систематизовано, окремі вміння недостатньо сформовані, у визначенні понять, термінології та узагальненнях мають місце окремі неточності, які легко виправляються за допомогою додаткових питань викладача. Відгук про проходження практики студентом позитивний. Мають місце неістотні зауваження щодо змісту й оформлення матеріалів про проходження практики.

Оцінку „задовільно” студент отримує, коли відповідь свідчить про розуміння основних питань програми практики, поміж тим спостерігаються значні прогалини в знаннях: визначення понять нечіткі, неточні, вміння сформовані недостатньо, висновки і узагальнення аргументовані слабо, в них допускаються помилки, знання практиканта фрагментарні, неповні, спостерігається невміння працювати з документами, джерелами права. Відзив про проходження практики позитивний. Недбале оформлення звіту і щоденника про проходження практики.

Оцінку „незадовільно” студент отримує, коли відзив про проходження практики негативний. На запитання членів комісії студент не дає правильні відповіді. Програма навчальної практики виконана не в повному обсязі.


ДОДАТКИ

Додаток 1

Титульна сторінка звіту про проходження

навчальної практики

 

«Вінницький коледж менеджменту»,ТОВ

Предметно-циклова комісія з правознавства

ЗВІТ

ПРО ВИКОНАННЯ ПРОГРАМИ

НАВЧАЛЬНОЇ ПРАКТИКИ

студентом групи денної форми навчання

 

________________________________________________

(прізвище, ім'я, по батькові)

 

База практики_______________________________________

 

Освітньо-кваліфікаційний рівень_______________________

 

Спеціальність „Правознавство”

 

Звіт захищений з оцінкою

 

______________________

 

Вінниця – 20_

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 650 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студент может не знать в двух случаях: не знал, или забыл. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1324 - | 935 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.