Лекции.Орг


Поиск:




Категорії осіб, які мають право на зарахування в межах встановлених квот відповідно до




Інформаційні матеріали

Щодо документів осіб, які мають право на зарахування за співбесідою, на зарахування в межах встановлених

Квот та на першочергове зарахування.

 

Вступник до вищого навчального закладу пред’являє особисто документ державного зразка (оригінал) про раніше здобутий освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень, на основі якого здійснюється вступ, і додаток до нього; сертифікат (сертифікати) зовнішнього незалежного оцінювання Українського центру оцінювання якості освіти (для вступників на основі повної загальної середньої освіти); паспорт громадянина України, військовий квиток або (посвідчення про приписку), свідоцтво про народження - для осіб, які за віком не мають паспорта, або інший документ, який засвідчує особу і громадянство та документи, що підтверджують його право на зарахування за співбесідою, на зарахування в межах встановлених квот та першочергове зарахування. Усі копії документів завіряються за оригіналами вищим навчальним закладом, до якого вони подаються, або в установленому законодавством порядку

 

Категорії осіб, які мають право на зарахування за співбесідою відповідно до пункту 1

Розділу Х Умов прийому на навчання до вищих навчальних

Закладів України

Категорія Необхідні документи Примітка
І. Особи, яким Законом України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» надано таке право.
1 категорія (пункт 26 статті 20). - Посвідчення синього кольору, серія А та вкладка до посвідчення, скріплена печаткою облдержадміністрації (див. зразок у додатку 2); Документ державного зразка про повну загальну середню освіту з відзнакою або з відмінними оцінками (10, 11, 12 балів).  
2 категорія (пункт 26 статті 20 через пункт 1 статті 21) - Посвідчення сірого кольору, серія Б, Посвідчення світло-зеленого кольору, серія Б (див. зразок у додатку 2); Документ державного зразка про повну загальну середню освіту з відзнакою або з відмінними оцінками (10, 11, 12 балів).  
Діти до 18 років – інваліди у зв’язку з Чорнобильською катастрофою (пункт 4 частини 3 статті 30). - Посвідчення жовтого кольору, серія Д та вкладка до посвідчення дитини, скріплена печаткою облдержадміністрації, міськдержадміністрації м.м. Києва та Севастополя (див. зразок у додатку 2); Документ державного зразка про повну загальну середню освіту з відзнакою або з відмінними оцінками (10, 11, 12 балів).  
Діти віком до 18 років, які постраждали у зв’язку з Чорнобильською катастрофою (пункт 4 частини 3 статті 30). - Посвідчення жовтого кольору, серія Д (див. зразок у додатку 2) та довідка про наявність підстав для присвоєння категорії після досягнення повноліття, видана облдержадміністрацією за місцем проживання дитини; - Документ державного зразка про повну загальну середню освіту з відзнакою або з відмінними оцінками (10, 11, 12 балів). Довідка про присвоєння категорії після виповнення 18 років повинна бути видана обласною державною адміністрацією з підписом, скріпленим гербовою печаткою.
Діти віком до 18 років, в яких померли батьки, віднесені до 1 або 2 категорії, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою (пункт 26 статті 20 через частину 2 статті 20 та частину 2 статті 21).   - Свідоцтво про народження вступника; - Свідоцтво про смерть одного (обох) батьків; - Довідка про смерть одного (обох) батьків, де встановлено зв'язок з Чорнобильською катастрофою та посвідчення про категорію батьків (див. зразок у додатку 2); - Документ державного зразка про повну загальну середню освіту з відзнакою або з відмінними оцінками (10, 11, 12 балів). Довідка повинна бути видана районною або обласною державними адміністраціями з підписом, скріпленим гербовою печаткою.  
Діти віком до 18 років, у яких по-мерли батьки з числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, віднесених до 3 категорії, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою (пункт 26 статті 20 через частину 2 статті 22). - Свідоцтво про народження вступника; - Свідоцтво про смерть одного (обох) батьків; - Довідка про смерть одного (обох) батьків, де встановлено зв'язок з Чорнобильською катастрофою та посвідчення про категорію батьків (див. зразок у додатку 2); - Документ державного зразка про повну загальну середню освіту з відзнакою або з відмінними оцінками (10, 11, 12 балів). Довідка повинна бути видана районною або обласною державними адміністраціями з підписом, скріпленим гербовою печаткою.  
Діти віком до 18 років, батьки яких віднесені до 1 категорії (частина 2 статті 20 через пункт 26 статті 20). - Свідоцтво про народження вступника та посвідчення про категорію батьків; - Вкладка до посвідчення (див. зразок у додатку 2); - Документ державного зразка про повну загальну середню освіту з відзнакою або з відмінними оцінками (10, 11, 12 балів).    
ІІ. Особи, яким надано статус інвалідів та інвалідів війни згідно з Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Особи, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (далі - Революція Гідності), та які звернулися за медичною допомогою у період з 21 листопада 2013 року по 30 квітня 2014 року (пункт 10 частини другої статті 7). - Посвідчення інваліда війни; - Довідка МСЕК (ЛТЕК) з висновком про зв’язок інвалідності з подіями Революції Гідності   Видається органами соціального захисту населення за місцем реєстрації громадянина на підставі довідки МСЕК про групу та причину інвалідності (поранення, контузія, каліцтво, захворювання, одержане під час участі у масових акціях громадського протесту в Україні з 21 листопада 2013 р. по 21 лютого 2014 р. за євроінтеграцію та проти режиму Януковича (у Революції Гідності)) та на підставі рішення міжвідомчої комісії з питань встановлення факту участі осіб у Революції Гідності  
Особи, які визнані інвалідами війни (пункти 11-14 частини другої статті 7) - Посвідчення інваліда війни - Довідка МСЕК (висновок ЛТЕК).  

 

Категорії осіб, які мають право на зарахування в межах встановлених квот відповідно до

Розділу ХІ, приймати участь у конкурсі за результатами зовнішнього незалежного оцінювання або вступних іспитів з конкурсних предметів на основі повної загальної середньої освіти, що визначено пунктами 1, 2, 3 розділу VІІІ Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України

Категорія Необхідні документи Примітка
І. Особи, яким відповідно до статті 44 Закону України «Про вищу освіту» та згідно з переліком захворювань, затвердженого наказом МОН та МОЗ України від 25.02.2008 № 124/95, надано право брати участь у конкурсі тільки за результатами вступних іспитів з конкурсних предметів.
Особи, які мають захворювання, вказані в переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження громадянами зовнішнього незалежного оцінювання, встановленими Міністерством освіти і науки України та Міністерством охорони здоров’я України, для яких Український центр оцінювання якості освіти не зміг забезпечити проходження незалежного зовнішнього оцінювання навчальних досягнень. - Довідка про хворобу згідно з переліком. - Довідка МСЕК (висновок ЛТЕК).     Довідка повинна бути видана у порядку, визначеному листом Міністерства охорони здоров’я України від 24.04.2009 № 04.04.44-8-325. Довідка лікувально-профілактичного закладу видається за місцем проживання вступника, і оформлюється лікарсько-контрольною комісією закладу з урахуванням Переліку захворювань, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, затвердженого наказом МОН та МОЗ України від 25.02.2008 № 124/95. Довідка видається на запит вступника, батьків вступника або осіб, що їх замінюють, у довільній формі за підписом керівника лікувально-профілактичного закладу та завіряється круглою печаткою закладу.

 

ІІ. Діти-сироти та діти, які залишилися без піклування батьків, а також особи з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, віком від 18 до 23 років, яким надано цей статус Законом України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» та згідно зі статтею 44 Закону України «Про вищу освіту» надано таке право.
Дитина-сирота, в якої померли або загинули батьки. - Свідоцтво про народження вступника; - Копія рішення за поданням служби у справах дітей про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради за місцем походження дитини.  
Діти, позбавлені батьківського піклування у зв’язку з: а) Позбавленням батьків батьківських прав; - Свідоцтво про народження вступника; - Копія рішення за поданням служби у справах дітей про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради за місцем походження дитини.  
б) Відібранням у батьків без позбавлення батьківських прав; - Свідоцтво про народження вступника; - Копія рішення за поданням служби у справах дітей про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради за місцем походження дитини.  
в) Визнанням батьків безвісно від-сутніми або недієздатними, оголошенням батьків померлими; - Свідоцтво про народження вступника; - Копія рішення за поданням служби у справах дітей про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради за місцем походження дитини.  
ґ) Відбуванням батьками покарання в місцях позбавлення волі чи перебуванням їх під вартою на час слідства; - Свідоцтво про народження вступника; - Копія рішення за поданням служби у справах дітей про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради за місцем походження дитини.  
д) Розшуком батьків органами внутрішніх справ, пов'язаним з ухиленням від сплати аліментів та відсутністю відомостей про їх місцезнаходження; - Свідоцтво про народження вступника; - Копія рішення за поданням служби у справах дітей про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради за місцем походження дитини.  
е) Тривалою хворобою батьків, що перешкоджає їм виконувати свої батьківські обов'язки; - Свідоцтво про народження вступника; - Копія рішення за поданням служби у справах дітей про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради за місцем походження дитини.  
є) Підкинуті діти, батьки яких невідомі; діти, від яких відмовилися батьки; та безпритульні діти. - Свідоцтво про народження вступника; - Копія рішення за поданням служби у справах дітей про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради за місцем походження дитини.  
Особи віком від 18 до 23 років з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.   - Свідоцтво про народження вступника; - Копія рішення за поданням служби у справах дітей про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування районної, районної у мм. Києві та Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської чи районної у місті ради за місцем походження дитини.  
Питання надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування регулюється Порядком провадження органами опіки та піклування діяльності пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 № 866 (далі – Порядок), що набрала чинності 17.10.2008 року. Відповідно до пункту 22 Порядку районною, районною у мм. Києві та Севастополі держадміністрацією, виконавчим органом міської чи районної у місті ради за місцем походження дитини за поданням служби у справах дітей приймається рішення про надання статусу дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування. Зазначене рішення є офіційним документом, яким підтверджується статус дитини-сироти або дитини, позбавленої батьківського піклування . У рішенні зазначаються прізвище, ім'я, по батькові дитини, дата народження, обставини, за яких вона залишилась без батьківського піклування, документи, які підтверджують ці обставини, та форма влаштування дитини. Для дітей, які посиротіли до 17 жовтня 2008 року і щодо яких не приймалося окремого рішення про надання статусу, може слугувати витяг з обліково-статистичної картки дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, який роздруковується з єдиного електронного банку даних про дітей-сиріт та дітей-позбавлених батьківського піклування, і засвідчується в установленому порядку керівником органу опіки та піклування. Якщо наявність права особи на пільгу залежить від досягнення нею певного віку (зокрема, 18 або 23 років), вона може скористатися нею, якщо не досягла вказаного віку на момент подачі документів до вищого навчального закладу. Навіть якщо документи подаються у день досягнення вказаного віку, особа ще володіє пільгою. Особи, які подають документи вже на наступний день після досягнення вказаного віку, права на пільгу не мають.

 

ІІІ. Особи, яким відповідно до статті 44 Закону України «Про вищу освіту» надано таке право та яких визнано учасниками бойових дій відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Учасники бойових дій та які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, у тому числі ті, які проходять військову службу (крім військовослужбовців строкової служби), в порядку, визначеними відповідними положеннями про проходження військової служби (пункт 19 та 20 частини першої статті 6). - Посвідчення учасника бойових дій.   Посвідчення встановленого зразка (видане військовим комісаріатом за місцем проживання).
ІV. Особи, яким відповідно до статті 7Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та пунктів 1-4 розділу ХІ Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України надано таке право.
Особи, яким таке право надано Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» (частина дванадцята статті 7). Особливості подання документів Заявником: - документи подаються особисто в письмовій формі; - за відсутності документа про освіту державного зразка та додатка до нього Заявник подає довідку уповноваженого загальноосвітнього навчального закладу про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації, яка є підставою для участі в конкурсі без подання сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання; - сертифікат (сертифікати) зовнішнього незалежного оцінювання не подається.   Довідка уповноваженого загальноосвітнього навчального закладу про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації дійсна впродовж трьох місяців і повинна бути замінена на документ про повну загальну середню освіту та додаток до нього.
V. Особи, яким відповідно до статті 44 Закону України «Про вищу освіту» та пункту 3 розділу ХІ Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України надано таке право.
Особи, яким таке право надано Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції». - Документи подаються особисто в письмовій формі; - за відсутності документа про освіту державного зразка та додатка до нього Заявник подає довідку уповноваженого загальноосвітнього навчального закладу про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації, яка є підставою для допуску Заявника до вступних випробувань та зарахування до вищих навчальних закладів відповідно до Переліку.   Довідка уповноваженого загальноосвітнього навчального закладу про успішне проходження річного оцінювання та державної підсумкової атестації дійсна впродовж трьох місяців і повинна бути замінена на документ про повну загальну середню освіту та додаток до нього.
VІ. Особи, яким відповідно до пункту 3 розділу ХІ Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України надано право на вступ вибір.
Особи, звільнені з військової служби (у тому числі демобілізовані), після 30 листопада 2015 року. - Військовий квиток (копія)  




Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-09-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 424 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Что разум человека может постигнуть и во что он может поверить, того он способен достичь © Наполеон Хилл
==> читать все изречения...

958 - | 873 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.