Лекции.Орг


Поиск:




Завдання 2. Робота в парах




Вибрати, що можна робити онлайн:

– спілкуватися з друзями,

– навчатися,

– малювати,

– отримати консультацію (н-д, лікаря, продавця),

– переглянути улюблений фільм чи передачу,

– пограти в улюблену гру,

– приготувати улюблену страву.

Завдання 3. Завдання для розумників.

Як виглядає піраміда згори?

 

УРОК №19

Тема. Інструктаж з БЖД. Малюємо онлайн.

Мета: формувати ключові компетентності: вміння вчитися (організовувати своє робоче місце орієнтуватися в часі та берегти його); загальнокультурну компетентність (вміти спілкуватися з іншими людьми по переписці); соціальну компетентність (продуктивно співпрацювати з різними партнерами в групі).

Формувати предметну ІКТ компетентності: розширити й поглибити знання про навчання онлайн, навчити дітей виконувати малюнки онлайн, розвивати уважність, спостережливість, виховувати естетичний смак учнів.

Когнітивні рівні Конкретизовані навчальні цілі Перелік завдань-запитань, які забезпечують досягнення конкретизованих цілей     Навчально-методичне забезпечення
Знання Знає, що таке робота онлайн? - Що таке робота онлайн?    
Розуміння Розуміють значення безпечного листування. Дискусія на тему: «Коли Інтернет може бути корисним, а коли – ні?» Правила безпечного листування в Інтернеті  
Застосування Використання нових знань на практиці Вибрати, що є особистою інформацією? Визначити «шкідливі» для дітей сайти. Картки із завданнями
Аналіз Аналізують нові терміни та їх значення Вправа «Цікавий словничок». З΄єднати слова із їх значенням. Картки із завданнями.    
Синтез Знає правила безпечної поведінки в Інтернеті. Створити малюнок на тему: «Безпека в Інтернеті» Чисті аркуші, кольорові олівці.
Оцінювання Висловлює оцінні судження про ставлення людей і своє власне щодо бережливого відношення до комах Рефлексія уроку Технологія «Мікрофон» – Для чого потрібні розмальовки онлайн? – Які онлайн-розмальовки ви запам’ятали? Мікрофон

 

ДИДАКТИЧНИЙ МАТЕРІАЛ ДО УРОКУ №19

ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ ТА ІНТЕРАКТИВНІ ВПРАВИ

Завдання 1. Що ми будемо робити онлайн?

Відгадати кросворд і здогадатися тему уроку.

    м и ш к а  
ф а й л    
б л о к  
к о м п’ ю т е р    
    в і н ч е с т е р
п а п к а    
с и с т е м н и й  
п р и н т е р    

v Пристрій, який має таку ж назву, як і звір.

v Місце розташування материнської плати - системний …

v Поіменована ділянка пам’яті комп’ютера, де зберігається інформація

v Програмований електронний пристрій, який приймає дані, обробляє їх, відображує результати у вигляді інформаційних повідомлень і за потреби зберігає дані для їх подальшого використання.

v Як ще називають жорсткий магнітний диск?

v Місце, де зберігаються файли.

v У комп’ютера є … блок

v Пристрій, що дозволяє ввести будь-який документ у комп’ютер, зробити ксерокопію.

Завдання 2. Гра «Відгадай задумане».

Вчитель загадує слово «інтернет», учні ставлять питання, на яке вчитель відповідає лише «так» чи «ні». Гра продовжується, поки учні не відгадають задумане слово.

Завдання 3. Вправа «Обери позицію»

Довести, що потрібно дотримуватись авторських прав зображень, знайдених в Інтернеті.

Завдання 4. Гра «З’єднай правильно»

Розмальовка
Малювання піском
Малювання текстом
Фоторедактор
Малювання 3- D лініями

 

Завдання 5. Задвдання для розумників

Яка частина зафарбована?

Відповідь: 1/64.

 

УРОК № 20

Тема. Інструктаж з БЖД. Електронне спілкування. Безпека спілкування в спільнотах.

Мета: формувати ключові компетентності: вміння вчитися (організовувати своє робоче місце орієнтуватися в часі та берегти його); загальнокультурну компетентність (вміти спілкуватися з іншими людьми по переписці); соціальну компетентність (продуктивно співпрацювати з різними партнерами в групі).

Формувати предметну ІКТ компетентності: Розкриття змісту поняття «інтернет - спільноти», розрізнення їх, познайомити з правилами електронного спілкування, навчити дотримуватися правил етикету та безпеки в спільнотах, розвиток логічного мислення учнів, уваги, пам’яті. Виховання цікавості до інформатики, етичного спілкування.

Когнітивні рівні Конкретизовані навчальні цілі Перелік завдань-запитань, які забезпечують досягнення конкретизованих цілей   Навчально-методичне забезпечення
Знання Має уявлення про спілкування – Що таке спілкування? - Яким, на вашу думку, має бути спілкування через Інтернет? - Чим воно може відрізнятися від звичайного спілкування?  
Розуміння Пригадують правила написання листів Розуміють правила електронного спілкування. Проаналізувати написаний лист, виправте в ньому недоліки. Робота в парах. Опрацювання правил та етикету електронного листування. Картки з правилами електронного спілкування
Застосування Створюють електронний лист, дотримуючись етикету та правил електронного спілкування. Практична робота. Створення електронного листа Комп΄ютер
Аналіз Аналізують та порівнюють отримані знання. Робота з підручником. Читання з позначками Підручник
Синтез Досліджують правила безпечного та ввічливого листування Робота в групах 1 група Складіть правила електронного спілкування. 2 група Розповісти про позитивні та негативні сторони електронного спілкування. 3 група Складіть лист для ваших однолітків із іншої школи Чистий аркуш, ручка
Оцінювання Висловлює оцінні судження про роботу на уроці та засвоєний матеріал. Технологія «Незакінчене речення»  

 

 

ДИДАКТИЧНИЙ МАТЕРІАЛ ДО УРОКУ №20

 

ПРАКТИЧНІ ЗАВДАННЯ ТА ІНТЕРАКТИВНІ ВПРАВИ

Завдання 1. Вправа «Обери позицію»

Довести, що потрібно дотримуватись авторських прав зображень, знайдених в Інтернеті.

Пам’ятай про «правило бабусі»: перш ніж розмістити матеріал, уяви, що подумала б твоя бабуся, якби побачила цей контент. І не публікуй того, чого не зміг би сказати співрозмовнику в лице.

Завдання 2. Робота в парах. Опрацюй правила безпеки під час спілкування в Інтернет-спільнотах. Обери правильні правила.

ü Будь увічливим, не відповідай агресією на агресію. Навіть якщо ти правий, не дозволяй хвилинному гніву показати тебе в невигідному світлі. Тих, хто навмисне тебе провокує і намагається образити, можна проігнорувати, заблокувати або зупинити за допомогою дорослих.

 

ü Контролюй доступ до своєї інформації. Профіль краще зробити закритим, обмежити видимість окремих особистих публікацій, а пости в Google+ рекомендуємо сегментувати за колами. Не забувай про спеціальне налаштування безпеки.

 

ü Найбезпечніше додавати в друзі тих, кого ти чи твої знайомі знаєте особисто. Якщо ти вирішив зустрітися з людиною, з якою спілкувався тільки в мережі, признач зустріч у громадському місці і візьми з собою друзів.

ü Попередь батьків або іншого дорослого про те, куди ти збираєшся, сповісти про місце та час зустрічі, спитай поради.

ü Дуже важливо вміти сказати «ні» і покликати на допомогу в складній ситуації. Не мовчи і не бери провину за подію на себе — на те й розраховує зловмисник. Дій рішуче — клич на допомогу дорослих.

ü В інтернет спілкуванні дозволяється читання чужих листів, адже до цієї інформації можна легко встановити доступ.

Завдання 3. Це цікаво!
Голубина пошта досить довго була чи не єдиним засобом передачі інформації на великі відстані. Історія свідчить, що голубів почали використовувати як листонош ще у Месопотамії 6500 років тому. Голубина пошта діяла в Стародавньому Китаї, Персії, Індії та Греції. Вона була найшвидшою системою зв’язку епохи Середньовіччя та зберігала цей статус аж до винаходу електромеханічного телеграфу Семюела Морзе (1837 рік) і встановлення вдосконалених ним апаратів на першій американській телеграфній лінії Вашингтон – Балтимор (1844 рік), а також винаходу радіо Гульєльмо Марконі (1896 рік).
Наприкінці 1971 року в цих комунікаційних засобів з’явився достойний конкурент — електронна пошта (email чи e-mail від англ. electronic mail), і після низки тестів було надіслано перше справжнє електронне повідомлення.

Завдання 3. Розташувати в правильній послідовності елементи електронного листа.

§ що саме вам потрібно;

§ привітання (звертання);

§ уся інформація стосовно вашого питання;

§ блоку підпису;

§ пояснення причин звернення та надання подробиць;

§ подяка адресатові та висловлення сподівання на вирішення питання (отримання відповіді).

Завдання 4. Проаналізувати написаний лист, виправте в ньому недоліки.

Лист від вчителя батькам учня.

Шановні батьки Петренка Миколи!

Щирий вам привіт! Хочу вам повідомити, що ваш синулька нахапав багато двійок і його за це можуть вигнати зі школи. Я зробила висновки, що ви зовсім не займаєтесь своїм сином. Прийміть щонайшвидше міри.

Ваш класний керівник





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 866 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Наглость – это ругаться с преподавателем по поводу четверки, хотя перед экзаменом уверен, что не знаешь даже на два. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1115 - | 867 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.