Лекции.Орг


Поиск:




Вибір теми курсової роботи. Тематика курсових робіт розробляється на основі змісту навчальних дисциплін та науково-дослідної роботи кафедри




Тематика курсових робіт розробляється на основі змісту навчальних дисциплін та науково-дослідної роботи кафедри, актуальних сучасних проблем з широким залученням досягнень вітчизняної та зарубіжної науки. Складається та затверджується тематика курсових робіт кафедрою на початку навчального семестру. Деякі теми залишаються постійно актуальними, інші щорічно змінюються з урахуванням накопиченого на кафедрі досвіду та змін актуальних наукових проблем та сфер практичної роботи.

Вибір тем студентами відбувається в процесі спільної наради студентів і викладача (наукового керівника). Доцільно при цьому враховувати актуальність теми та ступінь її розробки в науковій літературі, здібності студента до наукової роботи, його наукові інтереси і т.п. Остаточно тему курсової роботи студент обирає самостійно, виходячи з орієнтовної тематики курсових робіт, та узгоджує її з науковим керівником.

При цьому можливі корекція та уточнення теми згідно з науковими та практичними інтересами виконавця, об'єкту та місця збору фактичного матеріалу. Студент має право запропонувати свою тему, яка його зацікавила або над якою він працював раніше. При цьому назва теми повинна бути по можливості короткою, точною і відповідати змісту. Вибрана тема затверджується науковим керівником. Подальша її зміна або корегування можливе лише з дозволу керівника при достатньому обгрунтуванні студентом.

Виконання курсової роботи за однією темою кількома студентами однієї навчальної групи стаціонару можливе лише у виключних випадках з дозволу завідувача кафедрою.

Регламент виконання роботи встановлюється на початку навчального семестру і доводиться до відома студентів на першому практичному занятті. Студент несе відповідальність за дотримання встановлених вимог до написання курсової роботи і регламенту її виконання.

2.2. Ознайомлення з літературою та складання плану курсової роботи

Опрацювання плану курсової роботи варто розпочинати лише після того, як у студента склалася загальна уява про ті головні поняття, психолого-педагогічні та лінгвістичні явища та процеси, які належить висвітлити у роботі. Це досягається передусім шляхом ознайомлення з відповідними розділами підручників, навчальних посібників, конспектами лекцій тощо.

Робота над планом – важлива частина творчої праці, і студент в подальшому процесі написання роботи може його переробляти. Це не означає, що план не потрібний або його можна складати після написання роботи.

План має бути коротким, чітким і змістовним

План роботи містить: вступ, дві частини – одну побудовану на компіляції та аналізі літературного матеріалу, другу – яка висвітлює зібраний фактичний практичний матеріал, висновки. Першу частину складають, як правило, 2-3 взаємопов'язані і логічно сформульовані питання, що дозволяють у достатній мірі розкрити тему на основі літературних джерел. Друга частина також складається з 2-3 питань, які дозволяють висвітлити зібраний практичний матеріал. Така кількість питань є оптимальною. Значно збільшувати, дробити або зменшувати кількість питань плану з урахуванням обсягу роботи є недоцільним. '

В процесі написання роботи основні пункти плану можна поділити на більш конкретні, що спростить роботу студента. Та всі підпункти плану рекомендується логічно узгодити. Робота, яка не має плану, може вийти неконкретною, містити повторення, нелогічність і т.ін. Самостійно складений студентом план обговорюється з науковим керівником, а у разі необхідності корегується і лише після цього затверджується.

Вступ це розділ, що передує основній частині курсової роботи та; створює в цілому уявлення про її зміст. У вступі розкривається, актуальність обраної теми – її значущість для сучасної теорії та практики., У вступі також висвітлюється місце даної проблеми серед пов'язаних з нею питань, тобто визначається ступінь вивченості й специфіка теми. Таким, чином, у вступі обґрунтовується вибір теми, подається мета і завдання роботи, описуються методи, що використовуються в даній роботі, визначається практична база дослідження.

У формулюванні теми важливо визначити що і якими засобами вивчатиметься.

Мета роботи – показує заради чого проводиться дане дослідження,, пишеться робота. Чітко сформульована мета написання курсової роботи дозволяє сформулювати задачі, які вирішуються в роботі.

У вступі стисло окреслюється історія питання, що дозволяє уявити стан вивчення проблеми.

Рекомендований обсяг вступу – 3-4 сторінки друкованого тексту.

Основна частина роботи складається з розділів і підрозділів і параграфів. Кожний розділ і параграф має назву згідно плану і починається з нової сторінки.,

Викладений в основній частині матеріал підпорядковується темі та меті, що визначені у вступі. Основний зміст присвячено вирішеннюі поставлених задач. <

У кінці кожного розділу студент повинен сформулювати самостійні. висновки щодо вирішення поставленої проблеми та запропонувати рекомендації щодо практичної їх реалізації.

Рекомендований обсяг основної частини – 20-25 сторінок друкованого тексту.

Висновки це судження, які логічно випливають з певного змісту первинних даних. У висновках узагальнюються викладені в розділах, теоретичні та практичні матеріали як результат розв'язку поставлених, задач. Висновки повинні бути чіткими, виразними, дійсно випливати з. реальних результатів роботи над завданнями теми, що розглядалася, і давати вичерпні відповіді на питання, які поставлені в плані роботи. Вони; можуть містити практичні рекомендації щодо розглянутих і вирішених в роботі задач. У висновках слід також визначити ще неопрацьовані питання, що охоплюються; даною темою, г пояснити, чому вони не розглянуті в роботі.

Рекомендований обсяг висновків – 2-3 сторінки друкованого тексту.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-10-27; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 491 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Два самых важных дня в твоей жизни: день, когда ты появился на свет, и день, когда понял, зачем. © Марк Твен
==> читать все изречения...

772 - | 707 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.