Лекции.Орг


Поиск:




Індивідуальні аналітичні завдання




 

Кожен студент протягом семестру має змогу виконати одне з двох індивідуальних аналітичних завдань, що є комплексними розрахунковими завданням, які охоплюють основні теми дисципліни.

Головна мета завдань – надати студентам можливість навчитися обчислювати певний комплекс показників, що використовуються в бюджетно-податковій політиці держави та її адміністративних одиниць; сприяти розвитку аналітичних здібностей та вміння висловлювати й обґрунтовувати власну точку зору щодо окресленої проблеми; навчитися застосовувати набуті знання на практиці, а також у спрощеній формі уявити собі послідовний процес розрахунків у рамках бюджетно-податкової політики.

Студентам пропонується комплексне індивідуальне аналітичне завдання: «Бюджетний моніторинг».

За результатами виконання індивідуального аналітичного завдання кожен студент складає особистий звіт. Звіт має розкривати зміст поетапного проведення розрахунків з формулами та поясненнями до них, містити заповнені розрахунково-аналітичні таблиці, економічне обґрунтування результатів, висновки і пропозиції.

Виконання індивідуальних робіт передбачає самостійне опрацювання та використання конспекту, підручників, посібників, наукових публікацій, аналітичних і статистичних матеріалів, ресурсів мережі Internet. За потреби студент має змогу проконсультуватися із викладачем щодо виконання окремих завдань, належних до розкриття аспектів, якщо це неможливо зробити самостійно на основі лише рекомендованої літератури. Консультації надаються у спеціально відведений час, згідно з розкладом консультацій викладача, або ж за допомогою електронної пошти під час листування з викладачем.

Орієнтовний обсяг роботи – 20 сторінок друкованого тексту. Вимоги до оформлення: сторінка формату А4, шрифт Times New Roman, 14 кегль, інтервал 1,5; поля верхнє та нижнє – 2 см, праве – 3, ліве – 1 см; абзацний відступ – 1,25. Робота має бути роздрукована та скріплена, з зазначенням на титульному аркуші дати подання на перевірку. Крім цього, робота млже бути оформлена та подана на перевірку в електронному варіанті, записана на електронний носій, або надіслана на електронну пошту.

Оцінка виконаних контрольних робіт здійснюється з урахуванням таких критеріїв: повнота відповіді на питання, поставлені у кожному етапі роботи; дотримання належної структури відповіді на питання; наявність обгрунтувань та пояснень, виклад теоретичних засад, достовірність проведених розрахунків, ґрунтовний аналіз сучасного стану, динаміки та структури, розкриття основних проблем та можливих шляхів вирішення; доречність застосування економіко-математичних і статистичних методів, а також нормативно-правових актів; наявність та ґрунтовність власного бачення окресленої проблеми, висновків та пропозицій; акуратність виконання; дотримання вимог оформлення робіт; своєчасність подання роботи.

 

Вибір варіанту виконання, як одного, так і іншого індивідуального аналітичного завдання здійснюється відповідно порядковому номеру прізвища студента в алфавітному списку групи:

 

№ Варіанту Адміністративно-територіальна одиниця, за якою слід здійснювати розрахунки № Варіанту Адміністративно-територіальна одиниця, за якою слід здійснювати розрахунки
  Автономна Республіка Крим   Полтавська область
  Вінницька область   Рівненська область
  Волинська область   Сумська область
  Дніпропетровська область   Тернопільська область
  Донецька область   Харківська область
  Житомирська область   Херсонська область
  Закарпатська область   Хмельницька область
  Запорізька область   Черкаська область
  Івано-Франківська область   Чернівецька область
  Київська область   Чернігівська область
  Кіровоградська область   м. Київ
  Луганська область   м. Севастополь
  Львівська область   м. Сімферополь
  Миколаївська область   м. Миколаїв
  Одеська область   м. Южноукраїнськ

Індивідуальне аналітичне завдання «Бюджетний моніторинг»

Індивідуальне аналітичне завдання пропонується студентам з метою набуття навичок аналітичної та розрахункової роботи, що виконується за визначеною схемою. Виконання завдання дозволить виявити здібності до науково-практичної роботи, навчитись працювати з великими масивами інформації, формулювати висновки і практичні рекомендації.

Зміст індивідуального аналітичного завдання

Використовуючи накопичені теоретичні знання з дисципліни «Місцеві фінанси», а також необхідні інформаційні матеріали та статистичних даних щодо формування та виконання місцевих бюджетів (містяться на офіційних сайтах місцевих органів влади), студенти мають виконати завдання, що включає кілька етапів:

1-й – здійснення аналітичних розрахунків, побудова графіків і діаграм;

2-й – формування економічних обґрунтувань і висновків;

3-й – написання звіту про виконання завдання.

Для виконання завдання студентам пропонується скористатися умовною схемою проведення бюджетного моніторингу, що розроблена за матеріалами Групи фіскального аналізу при Комітеті Верховної Ради з питань бюджету.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 445 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студент может не знать в двух случаях: не знал, или забыл. © Неизвестно
==> читать все изречения...

1327 - | 938 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.