Лекции.Орг


Поиск:




Супровідні рейди




Супровідні рейди мають місце тоді, коли ми супроводжуємо співробітників поліції, митниці, імміграційної служби, служби охорони довкілля або інших державних органів під час виконання ними посадових обов’язків. Ми повинні брати участь у супровідних рейдах лише за наявності чіткого суспільного інтересу та після ретельного розгляду редакційних і юридичних питань, включаючи недоторканність приватного життя, згоду і вторгнення у приватне володіння.

 

Якщо ми ухвалюємо рішення про участь у супровідному рейді у приватному володінні, ми зазвичай повинні:

 

· забезпечити розуміння людьми того факту, що ми здійснюємо запис для Бі-Бі-Сі.

 

· одержати згоду від тих, хто займає приватне володіння.

 

· негайно залишити володіння в разі відмови на згоду, за винятком випадків наявності чіткого суспільного інтересу.

 

До переліку винятків можуть входити випадки, коли у нас є підстави вважати, що відбувається викриття незаконної чи антигромадської поведінки.

 

ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО СТРАЖДАННЯ І РОЗПАЧ

Ми повинні завжди забезпечувати баланс між суспільним інтересом щодо повної і точної інформації та потребою бути співчутливими й уникати будь-яких невиправданих порушень недоторканності приватного життя, повідомляючи про нещасні випадки, стихійні лиха, заворушення чи війну.

 

Потрібно завжди ретельно розглядати редакційні обґрунтування для показу виразного матеріалу про страждання і розпач людей. Майже немає обставин, що виправдовували б показ страти, і лише в рідкісних випадках може бути виправдана трансляція інших сцен убивства людей. Завжди слід поважати недоторканність приватного життя і гідність мертвих. Ми ніколи не повинні показувати їх без вагомих на те підстав. Ми повинні також уникати необґрунтованого показу крупним планом облич і серйозних травм, або інших матеріалів, пов’язаних з насиллям.

 

Плин часу є важливим чинником, коли йдеться про ухвалення складних рішень про трансляцію виразного матеріалу. Використання великої кількості виразного матеріалу відразу після подій звичайно виправдане для подачі достатньої ілюстрації про справжні масштаби події; однак для того, щоб передати реальний розмір трагедії, не менше значення має якісний текст. Проте з розвитком новини може стати складніше виправдати дальше використання такого матеріалу. Перегодом, коли відзначатимуть роковини подій, або при розгляді цієї події в сучасному історичному контексті, може знову з’явитися редакційне обґрунтування для повторного використання цього матеріалу.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-10-01; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 350 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Человек, которым вам суждено стать – это только тот человек, которым вы сами решите стать. © Ральф Уолдо Эмерсон
==> читать все изречения...

807 - | 768 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.