Лекции.Орг


Поиск:




Завдання або кейси для поточного контролю знань і вмінь здобувачів вищої освіти




 

Задача № 1

К. з метою викрадення проник у квартиру Б. і почав складати в пакет належне потерпілому майно. Так як спрацювала сигналізація на місце події виїхали співробітники міліції і виявили К., який вже збирався покинути квартиру. Щоб уникнути затримання К., вибивши вікно, вистрибнув через нього і в процесі втечі викинув пакет з викраденим майном на орієнтовну суму 2500 грн. в річку.

Кваліфікуйте дії К.

Варіант: К. втік з викраденим майном.

Задача № 2

Неповнолітній Л., на початку грудня 2016 року перебуваючи на території Бориславського професійного ліцею,  вимагав у Д. грошові кошти в сумі 1000 гривень, погрожуючи при цього заподіяти тілесні ушкодження, якщо йому не буде передано вказані кошти. Цього ж дня, Л. отримав грошові кошти від Д. у сумі 700 гривень. Згодом Л., перебуваючи неподалік ресторану «Дворик Лева», що розташований у м. Трускавець, знову вимагав у Д. грошові кошти в сумі 300 гривень, погрожуючи при цього застосуванням фізичного насильства. 15.03.2017 Д. передав Л.  свою стипендіальну картку банку «Raiffeisen BANK AVAL» та повідомив код доступу, для отримання з неї грошових коштів в сумі 300 гривень.

Кваліфікуйте дії Л.

 

Задача № 4

Коли І. і Г. знаходились в квартирі С., у них виник умисел на заволодіння майном господині. З даною ціллю Г. взяв кухонний ніж, сів поряд з С., закрив їй рукою рот і наказав мовчати. В цей час І. оглядав кімнати з метою виявлення цінних речей. Коли він побачив, що Г. погрожує С. ножем, то наказав йому не робити цього, а ніж викинути. Але Г. не відреагував на це і поки Г. був у іншій кімнаті порізав С. пальці на руці, погрожуючи при цьому вбити її, якщо та буде опиратися.

Кваліфікуйте дії І. і Г.

Задача № 5

Ж., маючи намір викрасти виручку місцевого цілодобового магазину, взяв ніж і, ввірвавшись до приміщення, став погрожувати ним продавцю, вимагаючи гроші, які знаходилися у замкненому касовому апараті. Злякавшись погроз, продавець і присутні покупці вибігли з магазину. А Ж., не зумівши дістатись до грошей, забрав з прилавку товар на загальну суму 150 грн. і пішов додому.

Кваліфікуйте дії Ж.

 

Задача № 6

4 січня 2008 року біля 8 години біля вхідних дверей до приміщення кафе „Трек”, що по вул.Грушевського, 30 в м.Костопіль, П. наніс Н. тілесні ушкодження, які відносяться до легких тілесних ушкоджень з короткочасним розладом здоров’я, та відкрито заволодів грошовими коштами в сумі 570 грн, мобільним телефоном,  шкіряною курткою вартістю 800 грн, в’язкою ключів та пластиковою платіжною карткою „Промінвестбанк” без грошових коштів, що належать Н. спричинивши йому збитки на суму 1870 грн.

Кваліфікуйте дії П.

Задача № 7

П. в нічний час проник в двір домоволодіння потерпілого Р. з метою викрасти його мотоцикл. Але довести злочин до кінця він не зміг, оскільки мотоцикл не завівся з-за несправності. Перекуривши за межами домоволодіння, П. вирішив знову повернутися і, проникши цього разу до самого будинку, викрав звідти майно потерпілого.

Кваліфікуйте дії П.

Варіант: П. мав намір викрасти будь-яке цінне майно і після невдачі з мотоциклом відразу ж викрав інше майно потерпілого.

Задача № 8

Д. погрожуючи Л. ножем, вимагав гроші. В цю хвилину біля них проїжджала поліцейська машина. Л. почав кричати та розмахувати руками, а Д., злякавшись, спробував втекти, проте був затриманий.

Дайте кримінально-правову оцінку діям Д.

Задача №9

І. вирішив заволодіти майном із магазину. Для цього він проник до магазину через вікно та почав згрібати в мішок усі товари, що були на полицях. Раптом зайшов охоронець. І. одразу кинув усе на підлогу і втік.

Якою має бути кваліфікація дій І.?

 

Задача №10

   Як слід кваліфікувати дії особи, якщо внаслідок таємного викрадення чужого майна, вона вже отримала реальну можливість розпоряджатися майном, а потім, з метою уникнення затримання, заподіяла власнику майна середньої тяжкості тілесні ушкодження?

 

Задача № 11

   Л. з дотриманням вимог законодавства відкрив магазин продуктових товарів в одному з районів міста, створивши тим самим конкуренцію для К., який також займався продажем продуктових товарів. Одного разу К. в приватній бесіді схопив Л. за шию та сказав, що фізично розправиться з ним та його родиною, якщо Л. не буде сплачувати йому 1 тис. доларів щомісяця як компенсацію за зниження доходів К. На підтвердження реальності своєї погрози К. дістав кухонного ножа та встромив у стіл, за яким сидів Л.           

   Який злочин учинив К.?

Задача № 12

П. вирішив заволодіти майном із магазину. Для цього він проник до магазину через вікно та почав згрібати в мішок усі товари, що були на полицях. Раптом зайшов охоронець. П. одразу кинув усе на підлогу і втік.

Якою має бути кваліфікація дій П.?

Додаток «Тестові завдання»:

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2018-10-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 333 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Есть только один способ избежать критики: ничего не делайте, ничего не говорите и будьте никем. © Аристотель
==> читать все изречения...

783 - | 752 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.