Лекции.Орг


Поиск:




Пряма поштова розсилка як засіб директ маркетингу




Директ-маркетинг або пряма поштова реклама, так як комунікатор в межах цієї комунікації найчастіше звертається до адресату з письмовим посланням, яке відправляється по пошті.

Характеристики директ-мейла:

-по-перше, директ-мейл має безпосередній характер комунікації (в рекламі опосередкований);

-по-друге, має особистий характер послання (в рекламі – безособистий);

- має велику сфокусованість на конкретній аудиторії;

- створює базу даних потенційних клієнтів;

- дає можливість чітко вимірити економічний ефект комунікації.

Перш ніж зайнятися розробкою пакета поштової реклами й підбором його складових, зверніть увагу на приведені нижче "залізні" принципи поштових рекламних кампаній.

Підкреслюйте користь для покупців

Цей принцип важливий у поштовій рекламі більше, ніж у який-небудь іншій. Заголовок вашої брошури (оголошення, листка-вкладиша) повинен настільки яскраво й впечатляюще становити основну корисну якість товару, щоб клієнт захотів будь-що-будь і якнайшвидше купити його. Пам'ятайте, що, можливо, це ваш єдиний випадок поговорити із клієнтом.

Повторіть свою пропозицію кілька разів

Повторіть свою пропозицію, щоб бути впевненим, що вона не залишиться непоміченою. У типовому рекламному поштовому пакеті пропозицію повторюють тричі: у рекламній брошурі, у купоні-замовленні й у листку-вкладиші. У принципі, інформацію, необхідну для того, щоб зробити замовлення, потрібно поміщати в кожному елементі пакета. У цьому випадку, навіть якщо клієнт загубить купон, він однаково зможе замовити його річ, що цікавить.

Використовуйте премії й знижки

Намагайтеся, щоб людина, що зацікавилася вашою пропозицією, відразу став вашим клієнтом. Для цього користуйтеся системою премій і знижок. Фрази: "Зробіть замовлення на піч СВЧ протягом найближчих 30 днів, і ви безкоштовно одержите на додаток до неї книгу "Мікрохвильова кухня" або "До 15 вересня клієнтам представляється 15% знижка" - діє майже магічно.

Дайте гарантії Оскільки люди побоюються купувати товар, якого вони не бачили, причому в продавця, якого теж не знають, заспокойте їх, давши певні гарантії, наприклад: "Якщо ви залишитеся незадоволені, ми повернемо вам вартість товару" або "Гарантується висока якість робіт протягом трьох років".

Вирішальне слово - за автором тексту

Для розробки поштової реклами потрібно найняти досвідченого автора. Художник-Дизайнер повинен розуміти, що в цьому випадку автор може змінити його задуми. У поштовій рекламі ілюстрація відіграє підлеглу роль і служить лише однієї мети - вона повинна притягти увагу читача до вашої пропозиції.

Досвідчений автор тексту як з теорії, так і із практики буде знати, як розташувати фотографію, коли користуватися кольором, як розмістити основний текст, якої величини його зробити, які шрифти найбільш привабливі для тих або інших категорій споживачів. Не уникайте об'ємного основного тексту Як ви думаєте, чи треба в рекламних кампаніях керуватися правилами логіки?

Логіка підказуєте не усердствуйте занадто! Логіка підказує: якщо ви хочете щось продати, не нав'язуйте покупцю. Логіка підказує: отримавши товстий пакет, людина навряд чи прочитає все до кінця.

Всі ці підказки логіки вірні. Мало хто прочитає до кінця довгий, ґрунтовний текст - але ті деякі, хто це зробить, швидше за все захочуть зробити замовлення.

Об'ємний основний текст служить у рекламі досягненню двох цілей:

- дозволяє читачеві глибше вникнути в суть тексту;

- допомагає наблизити продаж, даючи читачеві, що зацікавився, більше інформації про ваш продукт.

Не пишіть занадто важкою мовою

Якщо ви маєте намір розсилати матеріали широкому колу читачів, пишіть так, щоб вас добре зрозуміла людина з початковим утворенням. Навіть у пропозиціях високоосвіченим менеджерам, що направляються, ступінь труднощів мови не повинна перевершувати рівня середньої школи. Не змушуйте людей перенапружуватися, читаючи ваш текст, - у противному випадку вони просто відкинуть брошуру.

Дайте клієнтам кілька можливостей зреагувати на пропозицію Якщо можливо, надайте потенційним клієнтам можливість замовити товар по телефону й листом. Це набагато - зручніше - і, виходить, замовлень буде більше. Якщо ви розсилаєте матеріали підприємства, передбачте можливість оформлення замовлень по факсу. Це зручно для клієнтів, і наближає момент, коли ви одержите замовлення. Обидві сторони у виграші.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 531 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Надо любить жизнь больше, чем смысл жизни. © Федор Достоевский
==> читать все изречения...

815 - | 654 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.