Лекции.Орг


Поиск:




Конфлікт почуття та обов’язку у трагедіях Еврипіда




Конфлікт почуття і обов*язку найкраще розкривається в драмі Еврипіда «Іфігенія в Авліді». Еврипід – новатор-драматург, який в своїх творах висвітлює протистояння людських почуттів. В даному творі це протистояння відбувається в душі Іфігенії. Протистояння бажання жити і протистояння патріотизму. Ці почуття супроводжують весь твір. Адже вона прекрасно розуміє, що воеа має пожертвувати собою заради Батьківщини. Агамемнон перех на інші позиції, усвідомлює, що він має пожертвувати особ щастям заради Батьківщині, говорить Ефігенії що її життя потрібне.В розв*язці твору Іфігенія все ж схиляється до другого.
Хоча дане протистояння присутнє в кожному творі Еврипіда.

Твір «Медея» - Медея допомогла Ясонові дістати золоте руно, заради нього вона зраджує своїм рідним, вбила свого рідного брата. Ясон зрадив Медеї. Основний конфлікт твору полягає в боротьбі почуттів душі Медеї. Вона вирішує вбити своїх дітей, хоча їх і любить, в її душі борються 2 почуття:1 любов до дітей, 2 прагнення помсти Ясонові. Весь твір іде душевна боротьба між материнським обов’язком і почуттям помсти.

 

Психологізм трагедії Еврипіда «Медея». Образ Медеї.

Конфлікт в її душі між любов'ю до дітей і ревнощами до чоловіка, між пристрастю і почуттям обов'язку. Евріпід розкриває душу людини, понівеченого внутрішньою боротьбою, він не прикрашає дійсність, характери реалістичні але кінцівка дається за міфом, з'являється бог Геліос, дід Медеї, і рятує її. Це надає міфологічну забарвлення всьому образу героїні, але в цілому дуже психологічно.
Конфлікт: Материнський інстинкт бореться з Бажаном помста, ненависть - з любов'ю.

Її характер нітрохі НЕ змінився: вона гаряча, пристрасна, емоційна, Рухом почуття та інстинктами, горда, різка, нестримана і безмірна. Медея безмірна в усьому: в любові, ненависті, в помсті. Саме через Це її НЕ розуміють Інші персонажі трагедії (Медея про себе говорити: "О, я Багато в Чому, Мабуті, от людей и багатьох відрізняюся..."), саме того трагедія НЕ Була оцінена Сучасниками Евріпіда (їй Було присуджено Третє Місце).

Медея закохавшись в Ясона зраджує батьківщину, вбиває брата (цим вона порушує гармонію) заради Кохання, таобто заради нової життєвої гармонії.

Евріпід зосереджує увагу на найдраматичнішому моменті життя Медеї. Креонт повідомляє Медеї, що Ясон одружується з Креусою. Креонт вимагає від Медеї покинути місто. Медея відчуває пекельні страждання. Потім надсилає весільну сукню Креусі. Потім вбиває дітей. Евріпід найстрашніші сцени пише опосередковано.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-08-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 1623 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Лаской почти всегда добьешься больше, чем грубой силой. © Неизвестно
==> читать все изречения...

954 - | 880 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.