Лекции.Орг


Поиск:




ІІІ. Підведення підсумків дослідження і визначення сфер їх можливого застосування




Пошук джерел існування завжди змушує людей намагатись знаходити нові шляхи виходу і подолання конфліктних ситуацій, які виникають в процесі їх професійної діяльності. Як показало дослідження, конфлікти у робочій сфері опитаних респондентів трапляються досить часто (63%). Це свідчить що це дуже актуальна проблема, яка потребує шляхів їх вирішення і уникнення.

Рис. 1. Чи трапляються у вашій робочій сфері конфлікти

Респондентам було запропоновано вказати, якими є основні причини виникнення конфліктів, які виникають між ними і їхнім начальством (підлеглими). Більшість опитаних відповіли, що основними причинами є затримка заробітної плати (31%) і недотримання робочої дисципліни (25%).

Рис.2. Які основні причини конфліктів, які виникають між працівниками і начальством

Опитування показало, що більшість респондентів у конфліктній ситуації йдуть на компроміс (39%) або намагаються їх вирішити (35%). Це свідчить про те, що через нестабільну соціально-економічну ситуацію багато працівників будуть змушені погодитись на умови, запропоновані працедавцем, навіть якщо вони не вигідні.

Рис.3. Що саме Ви, здебільшого, робите якщо Ви опинились у конфліктній ситуації

Більшість опитаних респондентів основним дієвим методом вирішення конфліктів у робочій сфері вважає вміння прислухатися і знаходити спільне рішення (36%).

Рис. 4. Які б заходи Ви вживали, щоб уникнути конфліктів?

 

 

Висновок:

На підприємстві або в організації дуже часто виникають конфлікти між працедавцями і найманими працівниками. Це свідчить про актуальність даної проблеми, яка потребує шляхів її вирішення і уникнення. Всі працівники бажають отримувати високу заробітну плату, а працедавці хочуть отримувати максимальний прибуток і бачити високі результати праці при мінімальних затратах, тому основними причинами є затримка заробітної плати і недотримання робочої дисципліни. Більшість працівників уникають конфліктів, або змушені погодитись на умови, запропоновані працедавцем, навіть якщо вони не вигідні, оскільки бояться втратити своє робоче місце. Тому більшість йдуть на компроміс або шукають інші шляхи вирішення проблемної ситуації. Основними шляхами уникнення і вирішення конфліктів між працедавцями і найманими працівниками є вміння прислухатися і знаходити спільне рішення. Зробивши підсумок вище написаного можна стверджувати, що, в основному, мої гіпотези справджуються.

Список використаних джерел:

1. Піча В.М.Соціологія, «Магнолія 2006», Львів-2008рік.

2. Піча В.М.Соціологія, «Новий Світ 2000», Львів-2013рік.

3. Черниш Н. Соціологія. Курс лекцій. Львів, Кальварія, 2003рік.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-04-04; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 329 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Если вы думаете, что на что-то способны, вы правы; если думаете, что у вас ничего не получится - вы тоже правы. © Генри Форд
==> читать все изречения...

759 - | 770 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.006 с.