.


:




:

































 

 

 

 


4




 

AVRASIYACILIK- sosyo-politik ve felsefi bir kavram, 20-ler Rus göçmenler arasında ortaya çıkmıştır. XX yüzyıl. Fikirler E. yurtdışında Rus sosyal düşüncenin gelişiminde önemli bir etkisi vardı ve modern kültürel ve jeopolitik kavramlar yeniden canlandı. N. Trubetskoi, PN Savitsky GV Florovsky (1893-1979) ve PP Suvchinsky (1892-1985): hareketin tabanındaki Rusya'dan genç göçmenler vardı. 1921 yılında, Sofia, onlar Doğu'ya "Exodus başlıklı makalelerin bir koleksiyon bırakın. Önsezi ve başarıları, Evlat edinme Avrasyalýlar ". Avrasya siyasi İdeal - sınıf karakterini aşıyor devlet demotik doğası. Derin popüler tabanı ve ilgili üzerine inşa onlar yorumlamak "Demotic" "halk iradesi." Avrasyalýlar "ulusal egemenlik" bireylerin görüşleri mekanik birim siyasi olgunluğa ulaşmış olduğu bu dağınık, anarşik egemenlik Batı demokrasilerini inşa inanarak halk egemenliği kavramını terk.. devletin yeniden Avrasya proje bireylerin temsil yapay-anarşik düzen yerine içerir ve organik düzen gösterimi, bilgi ve fikirlere ihtiyacı var partiler. Bu sistem rütbe ve dosya ile, organik ve üst devletin sürekli temas sağlar. Bu bağlamda mekanizması en yüksek üyelerinin ilk heyeti olarak yüksek konseylere düşük girerek elde edilir. Bu sistem sayesinde, bir temsilci, (alt) Konseyi daimi üyesidir. Avrasyacılar öğretilerine güç olarak temsil edilir "demotic egemen sınıf." Onlar inanıyoruz demotic devlet, birleşik ve doğada güçlü, kıyas birleşik sınıf iktidar ve mevcut demokratik rejimlerde daha organize olarak. bir "kamu varlıkları" olarak belirlenmiş "demotic hükümet" başlıklı iktidar tabakası. İkinci temel özellikleri, devlet gücünün yüksek organlarının kompozisyonu ile örtüşmemektedir, her şeyden önce, olmasıdır; ikincisi, "keser" yukarıdan aşağıya doğru egemen sınıf; Üçüncü olarak, egemen sınıfın çekirdek; Dördüncüsü, ideolojik bir dernektir. Avrasya kavramı özel bir yer hukuk teorisinin üstünlüğü karşı çıktı hakikat devlet, doktrinini alır. gerçeğin devlet Yetkililer, genel olarak güç, ancak hükümetin belirli bir form ve bireysel cetvel gücünü sadece kurar Tanrı geliyor. bütün Değerlendirilmesi E., bu ideoloji doğa muhafazakar ütopya ile olduğu unutulmamalıdır, çekirdek hangi kişiliksiz kolektivizm temelinde dünya toplam yeniden yapılanma fikirdir.

( ) (). 20 , 5 . , , , . , , .

 

AVRUPA KOMISYONU (Avrupa Toplulukları Komisyonu) - Avrupa Birliği'nin ana yürütme organlarının bir (AB). 20 üye ve oy birliği ile ve 5 yıllık bir dönem için Avrupa Parlamentosu onayı ile onbeş hükümetler tarafından atanan bir başkan oluşur. Komisyon, normatif belgelere ve kararların taslaklarını geliştirir, mevcut Topluluk araçlarının uygulanması ve müzakere anlaşmaların uygulanmasının izlenmesi, birleşik bir AB politikasının uygulanmasını sağlamak, Avrupa Konseyi'nin çeşitli alanlarda politika önerileri geliştirmek zorundadır. Komisyon üyeleri kendi ulusal hükümetler değil bağımlı tüm toplumun, yararına çalışmak ve onları güvenoyu yapabilirsiniz Avrupa Parlamentosu tarafından kontrol edilir.

 

(European Communities) , : (), 1951; () (), 1957. 1965 . 1992 , E.G. .

 

AVRUPA TOPLULUĞU (Avrupa Toplulukları) - üç resmen ayrı ama birbiriyle bölgesel ekonomik kuruluşların birlik: Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu (AKÇT), 1951 yılında kurulmuş; Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu (Euratom) ve 1965 yılında 1957 yılında kurulan Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) üç toplulukların tek bir gövde yarattı. ÖRN 1992 yılında Maastricht Anlaşması ile bağlantılı olarak Avrupa Birliği'nin anılmaya başlamıştır.

 

() (European Parliament) . 626 , , . .. , . .. , . .. . , , .., , , , . , . . ().

 

AVRUPA PARLAMENTOSU (AVRUPA PARLAMENTOSU) (Avrupa Parlamentosu) - Avrupa Birliği bir danışma ve danışma organıdır. 626 milletvekilleri genellikle beş yıllık bir dönem için doğrudan seçimlerde, seçilir. EP İçinde Milletvekilleri milliyet temelinde birleşmiş, ancak parti kesimleri üzerine değildir. EP Bu yasama ve bütçe sürecine katılmak Komisyonu ve Avrupa Birliği Konseyi kontrol etmek ve ileri politika girişimlerini koymak hakkına sahiptir. Faaliyetler EP ve organları Kurulu tarafından yönlendirilmektedir. Çeşitli faaliyet alanları yanı sıra alt komitelerden, geçici komiteler ve araştırma komiteleri üzerinde duran komiteler, Palais de l'Europe, bir kural olarak, bir hafta Strasbourg'da bir ay olarak, EP genel kurul toplantılarına materyallerini hazırlar. toplantılar onların protokoller ve kararların metinleri dokuz Avrupa dillerinde yayınlanan, açıktır. Strasbourg (Fransa) - Avrupa Parlamentosu konumu.

 

COBET (European Council) . .. -, , . .

 

AVRUPA (Avrupa Konseyi) - Avrupa Birliği temel organlarının biri. ES üyeleri Dışişleri bakanları ve Komisyon üyelerinden biri - devletler ve üye devletlerin hükümet başkanlarının yanı sıra, Avrupa Komisyonu Başkanı, kendi milletvekilleri vardır. Toplumun siyasi strateji ve Avrupa entegrasyonu yollarını belirlemek için bir yılda en az iki kez gidiyor.

 

() (European Union EU) 15 , , , , , , , , , , , , , , . , 50- . , (1951), (1957), (1957), (1959). (1987) (1992), , 1 1993 . . : 1) ; 2) ; 3) . : 1) , , ; ; 2) , , ; 3) ; 4) . : 1. ; 1. : 3. ( ), - ; - ; ; 4. - ; 5. , 15 , - , 6 ; , , -, . .

 

AVRUPA BİRLİĞİ (AB) (Avrupa Birliği - AB) - 15 Avrupa ülkesinde entegrasyonu dernek, Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, Danimarka, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Finlandiya, Fransa ve İsveç içerir. AB, Avrupa entegrasyonunun uzun bir sürecin sonucudur 50'li başladı olduğunu. Bu dönemde, bu tür Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu (1951), Avrupa Ekonomik Topluluğu (1957), Avrupa Atom Enerjisi Topluluğu olarak herhangi bir uluslararası organizasyonlar - Euratom (1957) Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi (1959) üzerine sonucuna varılmıştır. Avrupa entegrasyonunda önemli kilometre taşları Avrupa Tek Senedi (1987) ve 1 Kasım ilan edildi yaratılış hangi AB düzen ve eğitim, temel hedeflerini hatlarıyla Maastricht Antlaşması'nı (1992), oldu, ulusal vatandaşlık ek olarak 1993 Anlaşması, AB vatandaşlığı tanıttı. AB üç gerekçesiyle dayanmaktadır: 1) Avrupa Toplulukları; 2) ortak bir dış politika ve uluslararası güvenlik politikası; iç ve yasal politikasında 3) işbirliği. AB amaçları şunlardır: 1) Avrupa halkları arasında daha yakın bir birlik oluşumu, ekonomik ve sosyal etkileşim güçlendirilmesi, iç sınırları olmayan bir alana kurulması yoluyla dengeli ve sürdürülebilir ekonomik gelişmeyi teşvik etmek; ekonomik ve parasal birlik ve tek para birimi oluşturulması oluşumu; Ve gelecekteki ortak savunma politikası, özellikle ortak dış politika ve güvenlik politikası ile uluslararası arenada kendi kimliği, 2) onaylanması; 3) adalet ve içişleri alanında işbirliğinin geliştirilmesi; 4) korunması ve ortak mirasının geliştirilmesi. AB organları şunlardır: 1. Avrupa Konseyi; 1. Avrupa Parlamentosu: 3. Avrupa Birliği Konseyi (Bakanlar Kurulu), Üye Devletlerin bakanlarından oluşan AB eylem bağlayıcı kararlar; Kurul kararların alınması ve uygulanması sürecinde Üye Devletlerin katılımını sağlar; toplantılar düzenli olarak yapılmaktadır; 4. -Avrupa Komisyonu; 5..shest yıl 6 genel avukatların bir süre için Üye Devletlerin ortak kararla atanan 15 yargıçtan oluşan Adalet, Avrupa Mahkemesi; Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, AB Anlaşmaların uygulanması hukuk ve tekdüzelik üstünlüğü uyulmasını sağlamak için, Üye Devletler, AB kurumları ve bireyler katılan anlaşmazlıkları çözmek. AB kapalı bir organizasyon değildir ve şimdi daha da yeni üye pahasına genişletilmesi planlandı.

() (European Economic Community EEC) , 12 (, , , , , , , , , , , ). 1957. 1993 .

 

Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) (Avrupa Ekonomik Topluluğu - AET) - 12 Batı Avrupa ülkelerinde (Belçika, Danimarka, Yunanistan, İrlanda, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Fransa, Almanya) dahil olmak üzere entegrasyon gruplama. 1993 yılında 1957 yılında kurulan, UES parçası olarak Avrupa Birliği'ne girdi.

, (., ) , , .

 

HUKUK - (. Bir referandum şekilde, örneğin) devlet gücünün veya nüfus iradesinin doğrudan ifadesi yüce temsil organı tarafından kabul edilen yasal eylem ve kontrolü genellikle en önemli halkla ilişkiler olduğunu.

 

, (., -, , .).

 

YASAMA MONTAJ - El Salvador unicameral Parlamentosu adını yanı sıra (Kabardey-Balkar, Krasnoyarsk, Nizhny Novgorod bölgesinde, vb... örneğin,) RF konularında bir dizi yasama yetkisi.

 

() (Western European Union WEU) - , (1954), , , , , (1948). . : , ; ; ; , , , ; , -. 10 : , , , , , , , , , , , . , 9 : , , , , , , , , .

 

BATI AVRUPA BİRLİĞİ (BAB) (Batı Avrupa Birliği - BAB) - Belçika, Büyük Britanya, Lüksemburg, Hollanda arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği ve kolektif öz-savunma Brüksel Antlaşması'nı tadil Paris Anlaşmaları (1954), göre kurulan askeri-politik grup, ve Fransa (1948). Bu değişiklikler Brüksel Antlaşması katılmaya Almanya ve İtalya sağladı. BAB amaçları şunlardır: BM Şartı ve uluslararası barış ve güvenlik ve herhangi bir saldırgan bir politika karşı korunmasında diğer askeri karşılıklı yardım çerçevesinde hizmetlerin sağlanması; Avrupa birliğini teşvik etmek; NATO ve Avrupa Birliği ile yakın işbirliği; güçlendirilmesi ve demokrasi, kişisel ve siyasal özgürlük, hukukun saygı anayasal gelenekleri teşvik etmek; Üye Devletler arasında ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri güçlendirmek. BAB 10 ülkeleri kapsamaktadır: Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, İspanya, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, BAB Fransa ortak üyesi İzlanda, Norveç, Türkiye vardır. Bulgaristan, Macaristan, Letonya, Litvanya, Polonya, Romanya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Estonya: Buna ek olarak, 9 ülke BAB ortak ortaklarının statüsüne sahip.

 

Ż , .

"Yeşil" - çevrenin korunması ve korunması için çevre hareketi.

, . , . , , .

 

İDEOLOJİ- Ortak fikir ve destek ve yönetici grupların çıkarlarını haklı hizmet inançlar. İdeolojiler iki grup arasında açık bir eşitsizlik var olduğu bütün toplumlarda var. ideolojik sistemler farklı gruplar tarafından sahip güç derecesindeki farklılıkları meşrulaştırmaya hizmet olarak "ideoloji" kavramı, "güç" kavramı ile ilişkilidir.

 

(< . imperium , ) . . : ; ; ; ; .

 

DEVLETİ (<Latince imperium güç durumu.) - Hükümetin en eski biçimlerinden biri. AI belirtileri şunlardır: gücü yüksek konsantrasyonu; geniş topraklarında yayıldı; insanların etnik anlamlı ve kültürel açıdan farklı grup; elit yayılmacı özlemleri; Güçlü bürokrasi.

 

(< . imple , ) - .

 

UYGULAMA (<Lat uygu yürütmek, yürütün.) - Uluslararası hukuk normlarına uygun Devleti.

 

(< . inaugurare ) . . .

 

AÇILIŞ (. <Lat inaugurare adamak) - monarşik formu koronatsiya egemenliği altında devlet başkanı pozisyon için girişi.

 

 

(WorldWatch Institute) , . 1974, , . , . 1984 (State of the World), , , . . , . , , , (. ). . ... . . ().

 

DÜNYA GÖZETİMİ (Worldwatch Enstitüsü) ENSTİTÜSÜ - Bağımsız bir araştırma kuruluşu, küresel sorunların analizine adanmış ve kamu dikkatine getirerek. 1974 yılında kurulan, zaman çok kısa bir süre Enstitüsü büyük ilgi gören, eserleri en çok küresel sorunların siyasi yönleri üzerinde atıf oldu. Enstitü kendi araştırma sonuçlarının yayımlandığı dönemsellik yüksek derecede kalıcı ve düzenli organize başardı. Enstitü kendi araştırma sonuçlarının yayımlandığı dönemsellik yüksek derecede kalıcı ve düzenli organize başardı. 1984 yılından bu yana yıllık raporlar çıkıp, Dünyabaşlıklı" Devlet (Dünya Devlet) birçok ülkede ciddi bir ilgi ve devlet ve hükümet başkanları, ve medyayı neden. Bazı gazeteciler, küresel çevre hareketinin bu raporları "İncil" olarak nitelendirdi. Enstitü ayrıca çağdaş küresel sorunların siyasi analiz dergi ve broşürler yayınlamaktadır. Enstitünün faaliyetlerinin bir diğer önemli yönü (L. Brown) "Doğal kaynakların ve gezegenin yaşam destek sistemlerinin bir sistemi korumak için böyle bir şekilde kendi ekonomik ve sosyal sistemin oluşturduğu" bir toplumda ifade eder "sürdürülebilir bir toplum" kavramının, tutarlı bir gelişme olarak kabul edilmelidir. küresel kalkınma umutları çalışma Enstitüsü tarafından kullanılan kavramının temel hükümler. I.v.n. Küresel sorunların durumu hakkında siyasi çevreler bilgilendirilmesi ve başarmak ve onların kötüleşen yeterli bir siyasi tepki korumak için onlara çözüm bulmak için büyük önem vermektedir. Washington, DC (ABD) yer almaktadır.

(< . integratio , integer ) -. .

 

ENTEGRASYON (<restorasyon, katı tamsayı iNTEGRATIO lat.) - Bütün herhangi bir birlik. parçalar.

 

, . , . , , . .. , . (. ). .. .

 

SİYASİ ENTEGRASYON - çeşitli devletler ve diğer siyasi güçlerin birleşmesi için önde gelen bir siyasi süreç için ortak koordinasyon ve faaliyetlerinin yakınsama.. Interstate güç nadtransnatsionalnyh formları, egemenliği parçası aktarımı oluşumu ile bağlantılı Interstate entegrasyonu. orada Ip partiler, hareketler, ve diğerleri arasında. siyasi kuruluşlar (. Sosyalist Enternasyonal'i bakınız). Ip karşıt Bu tecrit politikasıdır.

 

() , , , , , , - ; , .. .

 

SANAYİ TOPLUMU- sanayi üretimi, onun mekanizasyon ve otomasyon, toplumsal işbölümü, sosyal ve siyasi hayatın organizasyonunda bilim ve teknoloji, dinamizm, esneklik ve açıklık yaygın kullanımı bir gelişme yüksek düzeyde ile karakterizedir toplumun tarihsel gelişimi, evresi (evre); Burada temel sosyal çatışma - bu, yani emek ve sermaye arasında bir çatışma, emek ve sonuçları ödeneğin özel mülkiyet biçiminin toplumsal karakteri (bkz. Tarım toplumu, sanayi sonrası toplum).

 

, . . VII . . . 1 . . . , . . . , , . , , . . . 1 1998 . 51 , 2734 (), 106 . , , .





:


: 2017-04-15; !; : 388 |


:

:

, .
==> ...

1524 - | 1296 -


© 2015-2024 lektsii.org - -

: 0.044 .