Лекции.Орг


Поиск:




Перевезення депортованих та осіб, яким відмовлено у в’їзді до країни




10.4.1. Авіакомпанія не несе відповідальності за відмову державних органів надати пасажиру дозвіл на в’їзд до країни.

10.4.2. Пасажир повинен на вимогу авіакомпанії або державних органів повернутися до пункту відправлення або до іншого місця (куди має дозвіл на в’їзд) у зв’язку з відмовою країни прямування прийняти його, незалежно від того, чи є ця країна місцем призначення або транзиту.
У разі зворотного перевезення або перевезення до іншого місця у зв’язку з відмовою у в’їзді до країни, пасажир повинен оплатити авіакомпанії вартість такого перевезення.

10.4.3. У випадку, передбаченому пунктом 10.4.2 цього розділу авіакомпанія може використати в якості оплати будь-які кошти з раніше сплачених їй пасажиром сум за невикористане перевезення, які залишилися у розпорядженні авіакомпанії, або будь-які інші кошти пасажира, що перебувають у розпорядженні авіакомпанії.

10.4.4. Поверненню не підлягають суми, сплачені пасажиром за здійснене перевезення до пункту, де йому було відмовлено у в’їзді, або він був депортований з країни пункту призначення.

10.4.5. Вартість квитка для перевезення депортованих осіб сплачують депортовані особи самостійно або органи державної влади країни, яка прийняла рішення про депортацію таких осіб до країни, в яку здійснюється депортація.

10.4.6. Авіакомпанії до початку перевезення повинна бути надана вся інформація щодо наявності на рейсі потенційно небезпечних пасажирів, які здійснюють переліт у примусовому порядку. У разі перевезення на повітряному судні конвойований осіб (осіб під вартою) у польотних документах робляться відповідні записи.

10.4.7. Авіакомпанія має право відмовити у перевезенні потенційно небезпечних пасажирів (конвойованих, депортованих, осіб під вартою) відповідно до вимог пункту 12.1 цих Правил, якщо у таких пасажирів чи супроводжуючих їх осіб відсутні необхідні для перевезення документи, або є підстави вважати, що потенційно небезпечні пасажири можуть становити загрозу безпеці життя та здоров’я інших пасажирів, або заподіяти шкоду безпеці польоту.
10.4.8. Депортовані особи перевозяться тільки в економічному класі салону повітряного судна. Забороняється підвищення класу обслуговування для цієї категорії пасажирів.

10.4.9. Доставка та посадка на борт повітряного судна депортованих осіб, осіб, яким відмовлено у в’їзді до країни здійснюються до посадки інших пасажирів.
Висадка таких пасажирів з повітряного судна здійснюється в останню чергу, після висадки усіх інших пасажирів рейсу.

10.4.10. Заборонено обслуговування потенційно небезпечних осіб алкогольними напоями та надавати їм металеві столові прибори і гаряче харчування.

10.4.11. Місця потенційно небезпечним пасажирам надаються у повітряному судні тільки у хвостовій частині пасажирського салону повітряного судна.
По можливості, потенційно небезпечні пасажири повинні бути відокремлені від інших пасажирів одним або кількома рядами вільних крісел.

10.4.12. Потенційно небезпечні пасажири не приймаються до перевезення на рейси, якими перевозяться «VIP» особи.

10.4.13. Депортовані та особи, яким відмовлено у в’їзді до країни, приймаються авіакомпанією тільки до прямого повітряного перевезення якщо:
відповідний орган державної влади, який здійснює депортацію (відправлення), не менше ніж за 24 години до виконання рейсу повідомив та подав до авіакомпанії на депортованих осіб достатні відомості (номер рейсу, кількість депортованих, причини депортації, наявність серед депортованих осіб, що притягувалися до кримінальної відповідальності, наявність у них інфекційних хвороб, психічних розладів, перелік посадових осіб, які супроводжуватимуть цих депортованих осіб);
наявні всі необхідні документи для прийняття до перевезення таких осіб.

10.4.14. Пасажири категорій «DEPU» та «INAD» приймаються авіакомпанією до трансферного повітряного перевезення якщо:
бронювання перевезення таких пасажирів підтверджене на всіх ділянках трансферного маршруту;
трансфер не пов’язаний з переходом/переїздом таких пасажирів до іншого терміналу або аеропорту;
трансфер не пов’язаний з ночівлею у пункті трансферу, мінімальний час стикування рейсів не може бути меншим, ніж передбачається для даного аеропорту і має додатково враховувати час для транспортування та розміщення таких осіб у пункті пересадки на інший рейс;
кількість пасажирів категорії «DEPU» на одному рейсі не перевищує 6 осіб і жоден із них, за визначенням уповноваженого відомства, не створює небезпеки для екіпажу та пасажирів, то їх перевезення може здійснюватися без супроводу. У такому випадку екіпаж формується у посиленому складі, як правило, за рахунок залучення бортпровідників-чоловіків.
Якщо кількість пасажирів категорії «DEPU» на одному рейсі складає від 6 до 10 осіб, то з метою забезпечення безпеки польоту їх супроводження здійснюється уповноваженим співробітником відповідного органу, який оформляється як член екіпажу.
Якщо кількість пасажирів категорії «DEPU» на одному рейсі перевищує 10 осіб, їх супровід здійснюється двома представниками уповноваженими співробітниками відповідного органу, які оформляються як члени екіпажу.
Уповноваженими співробітниками відповідного органу є представники правоохоронних органів, співробітники органу, що виконує функції правоохоронних органів або співробітниками структур безпеки, які несуть відповідальність за забезпечення безпеки на борту повітряного судна під час перевезення вищевказаної категорії пасажирів.
10.4.15. Пасажири категорії «DEPА» та «INAD», які перебувають під вартою приймаються до перевезення якщо:
таке перевезення погоджене з компетентними органами держави відправки та прибуття;
авіакомпанія не менше як за 72 години до перевезення письмово проінформована про дату і маршрут перевезення пасажира вказаної категорії, умови перевезення, рівень небезпеки такої особи та про перелік посадових осіб, які будуть здійснювати супроводження такої особи;
таке перевезення не пов’язане з трансфером цих пасажирів;
наявні всі необхідні для прийняття до перевезення документи.
Пасажири категорії «DEPА» та «INAD», які супроводжуються, перевозяться у необмеженій кількості на одному рейсі. Кількість супроводжуючих осіб також необмежена.
Пасажири категорії «DEPА», що перебувають під вартою, приймаються до перевезення на одному рейсі у кількості не більше однієї особи та у супроводі не менше двох конвоїрів (уповноважених співробітників відповідного органу).

10.4.16. Роз'єднувати депортовані родини під час перевезення заборонено. У випадку перевезення великих депортованих родин, на розсуд авіакомпанії, допускається перевищення максимальної кількості цивільних депортованих на одному рейсі.

 

Розділ XI. Реєстрація пасажирів та оформлення багажу

11.1. Пасажир допускається до перевезення при наявності необхідних документів для здійснення повітряного перевезення та відповідного квитка, оформленого належним чином з оплатою його повної вартості.
Пасажир повинен ознайомитись з умовами реєстрації пасажирів на офіційному сайті перевізника та/або в місці придбання квитка.

11.2. Для перевезення пасажирів та оформлення багажу перевізник або агент з обслуговування відповідно до умов договору перевезення здійснює реєстрацію пасажирів та оформлення багажу із застосуванням автоматизованих систем контролю відправлень (DCS).
Авіакомпанія має право пропонувати пасажирам здійснити самостійно он-лайн реєстрацію через офіційний Інтернет-сайт авіакомпанії та/або за допомогою спеціального мобільного додатку (для Android & iOS пристроїв), а в разі її не проходження пасажиром самостійно - здійснити автоматичну реєстрацію пасажира відповідно до правил, вставлених перевізником, які є публічними та з якими пасажири мають ознайомитися завчасно на офіційному Інтернет-сайті перевізника та/або в місці придбання квитка.
Повідомлення про реєстрацію направляється пасажирам на контактні дані, вказані при бронюванні/придбанні квитка.

11.3. Реєстрація пасажирів та оформлення багажу на рейси в аеропорту вильоту за загальними правилами розпочинається за дві години та закінчуються не раніше ніж за 40 хвилин до часу відправлення рейсу за розкладом.
Час початку та закінчення реєстрації пасажирів і оформлення багажу може змінюватись у залежності від умов аеропорту вильоту та договору з відповідним агентом з обслуговування.

11.4. Он-лайн реєстрація пасажирів на рейс авіакомпанії розпочинається та закінчується відповідно до правил, вставлених перевізником, з якими пасажири мають ознайомитися завчасно на офіційному Інтернет-сайті перевізника та/або в місці придбання квитка.
У межах встановленого терміну пасажир може власноручно зареєструватися на рейс через Інтернет-сайт авіакомпанії або через спеціальний мобільний додаток (для Android & iOS пристроїв).
Пасажир повинен передбачити необхідний час для оформлення (реєстрації) багажу, проходження необхідних перед польотом адміністративних формальностей та виконання вимог, пов'язаних з проходженням митного, санітарно-карантинного, ветеринарного, фіто-санітарного, прикордонного, інших видів контролю, передбачених чинним законодавством України та країни прямування/відправлення, здійснення посадки на борт ПС.
В разі якщо пасажир, який здійснив он-лайн реєстрацію на рейс або який був зареєстрований автоматично, подорожує із багажем, він повинен звернутися на стійку реєстрації авіакомпанії в аеропорту для проведення відповідних процедур з оформлення багажу.

11.5. Для дотримання формальностей, пов’язаних з процедурою відправлення, пасажир має прибути до місця проведення авіакомпанією реєстрації пасажирів та оформлення багажу і до пропускного пункту з необхідними для подорожі документами не пізніше ніж за одну годину до запланованого часу відправки свого рейсу.
Якщо пасажир прибуде до місця реєстрації і пропускного пункту після закінчення реєстрації або з'явиться без необхідних документів для подорожі, авіакомпанія має право анулювати бронювання і не зобов'язана затримувати відправку рейсу.

11.6. Реєстрація пасажирів та оформлення багажу здійснюється на підставі квитка та документа, який посвідчує особу пасажира, а також інших передбачених законодавством України та країни призначення/відправлення або транзиту документів.

11.7. Авіакомпанія здійснює перевірку документів пасажира, які пред’явлені ним для здійснення подорожі. У разі відсутності відповідним чином оформлених документів та в’їзних, виїзних або транзитних віз, необхідних пасажиру для здійснення подорожі, авіакомпанія відмовляє пасажиру у перевезенні. В такому випадку відмова у перевезенні пасажира буде вважатися добровільною.

11.8. Під час реєстрації пасажиру надається посадковий талон на рейс, у якому зазначаються його прізвище та ім’я, код ІАТА або код ІСАО авіакомпанії, номер рейсу, дата та час відправлення рейсу, час закінчення посадки у повітряне судно, клас обслуговування і номер посадкового місця в салоні повітряного судна.

11.9. Час закінчення посадки у повітряне судно залежить від обставин відправки рейсу і встановлюється авіакомпанією, про що пасажири інформуються безпосередньо в аеропорту відправлення.
Незважаючи на спосіб забезпечення посадки пасажирів у повітряне судно (транспортування автобусом, телескопічним трапом або рукавом тощо) та місце знаходження стоянки повітряного судна, час закінчення посадки пасажирів у повітряне судно в аеропортах України не може закінчуватися раніше ніж за 10 хвилин до часу відправлення рейсу.
У разі запізнення пасажира на посадку в повітряне судно авіакомпанія має право не приймати такого пасажира до перевезення і не зобов’язана затримувати рейс.
У разі запізнення пасажира або неприбуття на посадку в повітряне судно, вважається, що пасажир добровільно відмовився від польоту.

11.10. Під час реєстрації пасажирів та оформлення багажу пасажир зобов’язаний пред’явити на стійці реєстрації для зважування та зовнішнього огляду весь свій багаж та ручну поклажу.

11.11. Авіакомпанія або її агент з обслуговування зазначає у багажній квитанції квитка кількість та вагу прийнятого до перевезення зареєстрованого багажу і видає на такий багаж відривний талон ідентифікаційної багажної бирки.
За наявності у пасажира квитка в електронному вигляді, відомості щодо кількості та ваги багажу зазначаються в електронній системі реєстрації і на «маршрут-квитанції» (Itinerary/Receipt).

11.12. Для позначення особливих умов перевезення зареєстрованого багажу додатково до ідентифікаційної багажної бирки кріпиться спеціальна попереджувальна багажна бирка без номеру.
На речі, що перебуватимуть під час польоту разом з пасажиром у салоні повітряного судна і які дозволені до перевезення, прикріпляється спеціальна бирка без номеру «Approved cabin baggage» (Дозволено до перевезення у салоні літака).

11.13. Після реєстрації та оформлення багажу відповідальність за цілісність зареєстрованого багажу покладається на авіакомпанію.

11.14. За перевезення зареєстрованого багажу, що перевищує встановлену авіакомпанією норму безкоштовного перевезення багажу, стягується встановлена авіакомпанією плата.
Оплата перевезення такого багажу оформлюється квитанцією про оплату перевезення наднормового багажу (EBT) або ордером різних зборів (МСО), або EMD.

 

Розділ XII. Відмова у перевезенні пасажира та багажу
для забезпечення безпеки польотів

12.1. Авіакомпанія має право відмовити в перевезенні на будь-якому етапі перевезення, анулювати бронювання або зняти пасажира з борту повітряного судна, якщо така дія необхідна:
у зв’язку з необхідністю виконання чинних законів країни відправлення, прибуття або транзиту;
на вимогу відповідних державних органів України або країни відправлення, прибуття, транзиту.
в інших випадках, передбачених законодавством України та цими Правилами.
12.2. Для забезпечення безпеки польоту авіакомпанія має право відмовити у перевезенні пасажира або його багажу на будь-якому етапі перевезення, анулювати бронювання або зняти пасажира з борту повітряного судна, виходячи з власних обґрунтованих рішень, якщо:
1) поведінка, вік, психічний чи фізичний стан пасажира дає підстави вважати, що такий пасажир:
потребує спеціальної допомоги від авіакомпанії, яка не була замовлена або яку авіакомпанія не може надати за певних обставин;
спричинить дискомфорт іншим пасажирам;
призведе до появи будь-якого ризику для себе або інших пасажирів чи власності пасажирів і авіакомпанії;
2) пасажир не виконав вказівок авіакомпанії, пов'язаних із забезпеченням безпеки польоту, якості та комфорту перевезення пасажирів, створює незручності для перевезення інших пасажирів, у зв'язку з чим авіакомпанія не може виконати зобов'язання перед пасажирами, що перебувають на борту повітряного судна;
3) пасажир поводиться таким чином, що його поведінка викликає сумніви щодо належного забезпечення безпеки польоту під час перевезення. Пасажир демонструє агресивну поведінку з використанням погроз стосовно інших пасажирів, працівників авіакомпанії та екіпажу повітряного судна;
4) пасажир відмовився пройти перевірку працівниками служби безпеки авіакомпанії, аеропорту чи відповідних державних органів;
5) пасажир може становити небезпеку або вже становить небезпеку для інших пасажирів (багажу, вантажів) чи повітряного судна;
6) пасажиром не були сплачені до початку перевезення встановлений тариф або будь-які відповідні збори (такси), які повинні оплачуватися пасажиром;
7) пасажир не пред'явив для перевірки необхідні для подорожі документи;
8) пасажир намагається в'їхати в країну без чинного документа на в'їзд;
9) пасажир під час рейсу пошкодив квиток, або інші ідентифікаційні документи;
10) квиток, пред'явлений пасажиром:
не дійсний для перевезення (у такому разі авіакомпанія має право вилучити цей квиток, оголосити його недійсним і відмовити у поверненні його вартості);
придбаний в особи, яка не є авіакомпанією чи її агентом (у такому разі авіакомпанія має право вилучити цей квиток, оголосити його недійсним і відмовити у поверненні його вартості);
оголошено втраченим, вкраденим, недійсним, має ознаки підроблення або іншим чином викликає підозру (у такому разі авіакомпанія має право вилучити цей квиток, оголосити його недійсним і відмовити у поверненні його вартості);
придбано за фальшивою, викраденою або недійсною платіжною карткою (кредитною карткою);
має польотний купон, який виправлений будь-ким, крім авіакомпанії чи її агента з продажу, або зіпсований (у такому разі авіакомпанія має право вилучити цей квиток, оголосити його недійсним і за наявності підстав оформити дублікат квитка);
має перший невикористаний польотний купон, а пасажир починає свою подорож у будь-якому іншому місці зупинки на маршруті перевезення за новим, не врегульованим згідно з тарифними нормативами перевізника тарифом (у такому разі авіакомпанія має право вилучити цей квиток, оголосити його недійсним і здійснити добровільне повернення сум за правилами застосованого тарифу);
11) особа, яка пред'явила квиток, не може ідентифікувати себе як особа, зазначена у квитку (у такому разі авіакомпанія має право вилучити такий квиток, оголосити його недійсним і відмовити у поверненні його вартості);
12) пасажир раніше вже вчиняв одну з наведених у цьому пункті дій чи порушень і мають місце ознаки того, що така поведінка може повторитися;
13) авіакомпанія попередньо повідомила пасажира в письмовій формі про те, що не може в будь-який час після дати такого повідомлення перевозити цього пасажира на своїх рейсах;
14) пасажир перебуває у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.
У всіх випадках вилучення квитка авіакомпанія або її агент з обслуговування складає відповідний акт, копія якого надається пасажиру, а оригінал залишається в авіакомпанії.

12.3. Пасажир, якому відмовлено у перевезенні або у подальшому перевезенні з причин, визначених у пункті 12.1 цього розділу, має право на примусове повернення сплачених ним коштів згідно з пунктом 20.2 цих Правил.

12.4. Пасажир, якому відмовлено в перевезені або у подальшому перевезенні з причини, визначених у пункті 12.2 цього розділу, має право на добровільне повернення сплачених ним коштів згідно з пунктом 20.3 цих Правил.

12.5. У разі необґрунтованої затримки пасажира авіакомпанією або її агентом з обслуговування, що пов'язано з проходженням контролю з метою забезпечення безпеки цивільної авіації, авіакомпанія забезпечує відправлення такого пасажиру наступним своїм рейсом на якому є вільні місця.
Якщо пасажир відмовився від польоту через зволікання з процедурою такого контролю, авіакомпанія на вимогу пасажира відшкодовує вартість квитка або невикористаної його частини.

Розділ XIII. Багаж





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-12-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 427 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

80% успеха - это появиться в нужном месте в нужное время. © Вуди Аллен
==> читать все изречения...

1304 - | 1191 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.