Лекции.Орг


Поиск:




Змістовий модуль і: загальна тeopiя держави I права як наука і навчальна дисципліна. Теорія держави.




Міністерство внутрішніх справ України

Харківський національний університет внутрішніх справ

Навчально-науковий інститут права та масових комунікацій

 

Кафедра фундаментальних юридичних дисциплін

Навчально-Методичні Матеріали до семінарських занять

з дисципліни: „Теорія держави і права”

галузь знань (0304) “Право”
напрям підготовки     спеціалізація   (6.030401) “Правознавство”   “господарсько-правова”
освітньо-кваліфікаційний рівень “бакалавр”
форма навчання денна, заочна

 

 

Харків

Рекомендовано до використання в навчальному процесі Методичною радою Харківського національного університету внутрішніх справ „____”_____________ 20___ року Протокол №______   Схвалено Вченою Радою навчально-наукового інституту права та масових комунікацій   „____” _____________20___ року Протокол №______

Рецензенти:

 

Процюк І.В. к.ю.н., доцент кафедри теорії держави і права Національного університету «Юридична академія ім. Ярослава Мудрого»;

 

Книш В.І. к.ю.н., доцент, завідуючий кафедрою адміністративного, фінансового права ННІ права та масових комунікацій ХНУВС.

 

...............................................................................

 

Теорія держави і права: навчально-методичні матеріали до семінарських занять / – І.М. Погрібний, Ю.А. Холод, А.М. Шульга, В.В. Лазарєв, О.Є. Железов, – Харків: Харківський національний університет внутрішніх справ, 2012. – 61 с.

 

 

ÓПогрібний І.М., Холод Ю.А., Шульга А.М.,

Лазарєв В.В., Железов О.Є. 2012

© Харківський національний університет внутрішніх справ

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

 

Навчання з дисципліни проходить у формі: лекцій (58 годин), семінарських занять (58 годин), а також самостійної та індивідуальної роботи (116 годин).

Семінарські заняття є важливою формою навчального процесу. Метою проведення семінарських занять з курсу «Теорія держави і права» є забезпечення більш глибокого ознайомлення з лекційним матеріалом, монографічною літературою, нормативно-правовими актами та вироблення навичок самостійного висловлювання поглядів на основі напрацьованого наукового матеріалу. Важливим завданням семінарських занять є формування власної думки студентів з теоретичних та практичних питань і пропозицій щодо їх вирішення.

Підготовка до семінарських занять з теорії держави і права передбачає не тільки вивчення і знання студентами теоретичних проблем курсу, але й підготовку тез виступів на підставі індивідуально виконаних завдань (рефератів), вміння орієнтуватися в нормативно-правовому матеріалі та правильно застосовувати його при вирішенні конкретних життєвих ситуацій.

Розкриваючи питання теми семінарського заняття, студент насамперед має демонструвати розуміння механізму функціонування держави і права як соціальних інститутів в Україні, аналізувати відповідні нормативно-правові акти, правильно їх тлумачити і застосовувати у практичній діяльності, юридично коректно оцінювати правові явища, діалектично мислити правовими категоріями.

Враховуючи динаміку українського суспільства, здійснювані в суспільстві реформи, перетворення, при підготовці до семінарських занять слід звертатися до новітньої літератури та чинних нормативно-правових актів, утримуватися від застосування застарілих даних та матеріалів. Крім того необхідно мати на увазі, що при вивчені теорії держави і права треба враховувати її системні зв’язки з такими дисциплінами, як «Юридична деонтологія», "Філософія права", "Політологія", "Соціологія права", "Конституційне право" тощо.

При побудові своєї відповіді на семінарському занятті студент повинен не тільки показати знання фактичного матеріалу, але й уміння аналізувати, порівнювати, робити логічні висновки і висловлювати особисту думку з приводу конкретних питань і наукових поглядів щодо них.

 

 


МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ

 

МОДУЛЬ I

 

ЗМІСТОВИЙ МОДУЛЬ І: ЗАГАЛЬНА ТEOPIЯ ДЕРЖАВИ I ПРАВА ЯК НАУКА І НАВЧАЛЬНА ДИСЦИПЛІНА. ТЕОРІЯ ДЕРЖАВИ.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-23; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 369 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Велико ли, мало ли дело, его надо делать. © Неизвестно
==> читать все изречения...

841 - | 626 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.