Лекции.Орг


Поиск:




Маркетингові комунікації як складова масових комунікацій




Маркетинг одночасно є система мислення і система дії. Для ефективного втілення стратегічний вибір, який зробило підприємство, повинний бути підтриманий динамічними програмами дій, інакше шанси комерційного успіху незначні.

Щоб успішно продавати, недостатньо запропонувати товар по привабливій ціні через розгалужену збутову мережу. Необхідно добитися того, щоб відмітні властивості товару стали відомі цільовій групі покупців. Отже, умовою ефективної маркетингової стратегії є розробка програми комунікації з двома взаємозалежними цілями: ЗРОБИТИ ТОВАР (ПІДПРИЄМСТВО) ВІДОМИМ І ЗРОБИТИ ПРИВАБЛИВИМ.

Така програма використовує: рекламу, стимулювання збуту, publicrelation, персональні продажі. Маркетингова я комунікація – це сукупність сигналів, що виходить від підприємства на адрес урізноманітних аудиторій: посередників, постачальників, акціонерів, органів управління, власного персоналу. Основними засобами комунікації, що називаються комплексом просування, є реклама, персональний продаж, стимулювання збуту і зв'язки з громадскістю.

Маркетингова комунікація охоплює будь-яку діяльність підприємства, що спрямована на інформування, переконання, нагадування споживачам та ринку в цілому про свої товари і свою діяльність.

·Реклама - будь-яка форма безособового представлення і просування ідей, товарів і послуг, що виходить від чітко визначеного спонсора.

·Стимулировання збуту - охоплює всі тимчасові і як правило, локальні заходи, що заохочують купівлю або продаж товарів і послуг та приводять до негайної зміни поведінки агентів ринку.

·PR - зв'язки з громадскістю - довгострокові заходи, що спрямовані на досягнення відносин взаєморозуміння між підприємством і громадскістю, діяльность, що формує позитивний імідж фірми.

·Персональний продаж - усне представлення товару в ході бесіди між продавцем і покупцем, або спеціально організовані контакти продавця і покупця.

У доповненні до цих традиційних засобів варто згадати такі як салони, ярмарки, виставки, поштова розсилка, телемаркетинг, продаж по каталогах, Інтернет і т.і.

 


4. Процес маркетингових комунікацій та характеристика його складових.

Маркетинговая комунікація - це сукупність сигналів, що виходить від підприємства на адресу різноманітних аудиторій: посередників, постачальників, акціонерів, органів управління, власного персоналу. Основними засобами комунікації, що називаються комплексом просування, є реклама, персональний продаж, стимулювання збуту і зв'язки з громадскістю.

Маркетингова комунікація охоплює будь-яку діяльність підприємства, що спрямована на інформування, переконання, нагадування споживачам та ринку в цілому про свої товари і свою діяльність.

У доповненні до цих традиційних засобів варто згадати такі як салони, ярмарки, виставки, поштова розсилка, телемаркетинг, продаж по каталогах, Інтернет і т.і. Кожна складова має свої особливості, специфічні заходи і прийоми, але слід пом′ятати, що всі вони взаємопов′язані і доповнюють одна одну. Основні характеристики складових маркетингових комунікацій. Реклама:

- експресивний характер, можливість ефективно уявити товар, саму фірму;

- масове охоплення аудиторії;

- можливість багаторазового обертання, спроможність до умовлянь і переконань;

- суспільний характер;

- спроможність вести тільки монолог з аудиторією споживачів;

- потреба великих асигнувань.

Персональні продажі:- особистий характер;

- безпосереднє, живе спілкування з аудиторією у формі діалогу;

- примус до зворотного реагування;

- найбільша вартість серед усіх засобів просування в розрахунку на один контакт.

Пропаганда: - інтенсивний характер;

- одиничне, немасове охоплення аудиторії, можливість разового обертання;

- найбільша ефективність примуса до покупки; - відносно невелика вартість проведення; - наявність добровільних пропагандистів із числа споживачів продукції або робітників фірми; - достовірність запропонованої інформації.

“Паблікрілейшнз” - висока достовірність інформації в очах споживачів, тому що її подають у вигляді новин а не оголошень;

- широке охоплення аудиторії; - ефект, що довго діє; зміст інформації фірма не завжди в стані контролювати; дуже часто доповнює рекламу, рідко існує самостійно.

Стимулювання збуту:

- принадність заходів стимулювання збуту в очах споживачів;

- примус до здійснення покупки;

- імпульсивний характер;

-короткодіючий ефект, котрий неприйнятний для формування стійкої відданості одній марці товару;

- підвищується ефективність при застосуванні разом із рекламою.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 616 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Лучшая месть – огромный успех. © Фрэнк Синатра
==> читать все изречения...

792 - | 750 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.