Лекции.Орг


Поиск:




Тестові завдання. 1. Що зайве в переліку складових особистісного росту музиканта: а) зміна життєвих пріоритетів, підвищення значущості головних життєвих цілей і зниження




1. Що зайве в переліку складових особистісного росту музиканта: а) зміна життєвих пріоритетів, підвищення значущості головних життєвих цілей і зниження актуальності дрібних рутинних, життєво-побутових проблем; б) досягнення почуття звільненості, здатність робити усвідомлений вибір, не роблячи те, що не хочеться робити (і навпаки); в) переживання єдності з цивілізацією; г) менш глибокий контакт із близькими Я людьми?

2. Гармонізування компоненти образу Я найбільшим чином впливає на: а) настановлення особистості, готовність людини поводитись певним чином, провідну лінію її поведінки, поле самореалізації творчого потенціалу людини; б) самооцінку, волю, активність до дії; в) активну життєву позицію, стиль життя, стосунки з оточенням; г) впевненість у виборі стилю життя, зорові стосунки з оточенням, реалізацію власних мрій?

3. Хто з психологів розподіляв людей на інтровертів та екстравертів: а) Е.Шпрангер, б) В.Ділтей; в) В.Франкл; г) К.Г.Юнг?

4. Що є визначальною характеристикою екстравертованості: а) спрямованість на справу; б) спрямованість назовні; в) спрямованість на себе; г) пріоритетна цінність – взаємодія і спілкування?

5. Що означає адекватність сприймання: а) спонтанність; б) правильність; в) точність; г) об'єктивність?

6. З якого поняття у психології традиційно починається аналіз індивідуально-психологічних властивостей особистості: а) темперамент, б) характер; в) поведінка; г) інтелект?

7. Які положення стосуються поняття «Темперамент»: 1) характеристика особистості, динамічних особливостей її психічних процесів і станів; 2) виражає ставлення людини до навколишнього світу, інших, себе; 3) визначає стиль і темп діяльності; 4) закріплений у звичних способах поведінки; 5) практично не змінюється під впливом виховання.

8. Що таке індивідуальність: а) риса характеру; б) властивість особистості; в) неповторна специфічність особистості?

9. Яка одна з важливих психологічних характеристик особистості виявляється у формі поведінки та діяльності: а) воля; б) активність; в) інтелект; г) темперамент?

10. Що характеризує особистість з розвинутими вищими людськими потребами: а) як розумний споживач матеріальних і духовних цінностей; б) як творець матеріальних і духовних цінностей; в) як моральна людина; г) як високоінтелектуальна людина?

11. Які соціальні фактори формування особистості: а) макросередовище; б) особливості фізіології ВНД; в) анатомо-фізіологічні особливості; г) спілкування; д) задатки; е) трудова діяльність?

Чи правильні твердження:

12. «Ми схильні частіше пояснювати поведінку іншої людини зовнішніми причинами, ніж внутрішніми.»?

13 «Взаємне захоплення двох осіб визначається, головним чином, внутрішніми якостями кожного з них.»?

14. Чи тотожні поняття «комунікація», «спілкування» та взаємодія»?

Підібрати визначення до поняття 15. «загальні здібності», 16. «спеціальні здібності»: а) це індивідуальні властивості особистості, які дають змогу за інших рівних умов більш успішно оволодівати тією чи іншою діяльністю, розв'язувати ті чи інші завдання, проблеми тощо; б) ставлення, конкретна вибіркова спрямованість індивіда на певну діяльність; в) дають змогу конкретній людині оволодівати певною діяльністю, успішно виконувати цю діяльність; г)спадкові анатомо-фізіологічні особливості, які є основою для розвитку на їх базі здібностей д) системна характеристика особистості, яка свідчить про її над оригінальність досягнення, дуже суттєво переважаючі «звичайну» й навіть творчу діяльність;е) система якостей, властивостей, які дають змогу особистості досягати значних успіхів в оригінальному виконанні творчої діяльності; ж) специфічне поєднання здібностей, інтересів, потреб, яке дає змогу виконувати певну діяльність на якісно високому рівні, що відрізняється від умовного «середнього» рівня; з) дає змогу успішно розв'язувати творчі завдання, виконувати творчу діяльність більш оригінально, ніж при наявності «простих» творчих здібностей; і) дають змогу успішно виконувати творчу діяльність; к) це властивості, які лежать в основі оволодіння будь-якою діяльністю.

17. Негативні емоції виникають, коли інформація: а) надлишкова; б) недостатня; в) достатня.

18. Що таке добре адаптований музикант? а) психологічні особливості і якості якого з’являються шляхом пристосування до вимог музичного середовища; б) у якого співвідносяться здатність насолоджуватися життям, продуктивність і психічна рівновага; в) який може контролювати неадаптивні думки й усвідомлювати їх; г) який відновлює зовнішню інформацію, використовуючи свої органи чуття, “репрезентативні системи”.

19. Яке поняття належить до наступного визначення: процес сприйняття соціальних об'єктів (люди чи соціальні групи)?:а) соціальна перцепція;б) взаємодія; в) взаємостосунки; г) спілкування.

20. Що зайве в переліку комунікативно-риторичних компетенцій: а) вербалізація; б) перцепція; в) здібність до художнього спілкування; г) довіра?

21. Які існують підходи до трактування феномену комунікативної культури: а) філософський, б) методологічний, в) психологічний, г) соціокультурний?

22. Що зайве в переліку функцій комунікативної культури: а) перцептивна; б) інтегративна; в) диференціюючи; г) сенсожиттєва?

23. Що передусім забезпечує соціально-комунікативна культура: а) успішну адаптацію індивіда до соціального середовища; б) максимальну репрезентацію в соціумі; в) ефективне спілкування і налагодження міжособистісних взаємин; г) знаходження оптимальних шляхів для реагування на проблеми, усвідомлення своїх вчинків і ставлення до оточуючих, д) підвищення здатності до саморегуляції.

24. Невербальні повідомлення – це а) посилання повідомлення зі свідомим наміром вплинути на поведінку того, хто його отримує; б) внутрішні фізіологічні реакції на ваші переживання; в) захисна емоційна реакція, що виникає тоді, коли ми збентежені, знічені чи приголомшені; г) вирази обличчя, тон голосу, жести і поза; д) стан пригніченості чи горя, спричинений почуттям самотності

25. Що є результатом спілкування: а) налагодження певних стосунків з іншими людьми; б) отримання інформації; в) приємні почуття; г) досягнення власної цілі?

26. Яке поняття не входить до трьох сторін спілкування: а) регуляція; б) комунікація; в) інтеракція; г) перцепція?

27. Яке узагальнене визначення наступних понять: з'ясування; перефразування; відображення почуттів та резюмування: а) вид рефлексивних відповідей; б) вид спілкування; в) класифікація комунікативних умінь; г) методи спілкування?

28. Яку функцію виконують експресивні реакції під час спілкування: а) регулятивну; б) комунікативну; в) інформативну; г) перцептивна?

29. Козел відпустовий (мобінг) –це а)невиправдане негативне ставлення до особи, яке ґрунтується виключно на тому, що той чи інший індивід належить до чужої групи; б) коли дії однієї особи, спрямовані на досягнення власних цілей, унеможливлюють, блокують чи перешкоджають діям іншої особи, спрямованим на досягнення її цілей; в) безневинна і беззахисна людина чи група, на яку нападають, щоб дати вихід для „герметично закупореного” гніву і фрустрації, спричиненої іншою людиною чи групою; г) посилання повідомлення зі свідомим наміром вплинути на поведінку того, хто його отримує.

30. Стереотип - це а) переконання, яке асоціює всю групу людей з певними рисами; б) коли дії однієї особи, спрямовані на досягнення власних цілей, унеможливлюють, блокують чи перешкоджають діям іншої особи, спрямованим на досягнення її цілей; в) безневинна і беззахисна людина чи група, на яку нападають, щоб дати вихід для „герметично закупореного” гніву і фрустрації, спричиненої іншою людиною чи групою; г) посилання повідомлення зі свідомим наміром вплинути на поведінку того, хто його отримує; д) невиправдане негативне ставлення до особи, яке ґрунтується виключно на тому, що той чи інший індивід належить до чужої групи.

31. Упередження – це а)невиправдане негативне ставлення до особи, яке ґрунтується виключно на тому, що той чи інший індивід належить до чужої групи; б) коли дії однієї особи, спрямовані на досягнення власних цілей, унеможливлюють, блокують чи перешкоджають діям іншої особи, спрямованим на досягнення її цілей; в) безневинна і беззахисна людина чи група, на яку нападають, щоб дати вихід для „герметично закупореного” гніву і фрустрації, спричиненої іншою людиною чи групою; г) посилання повідомлення зі свідомим наміром вплинути на поведінку того, хто його отримує.

32. Що таке стереотипізація: а) явище схожості певних груп рис, властивостей особам, які виконують певні соціальні ролі; б) процес приписування певних груп рис, властивостей особам, які виконують певні соціальні ролі; в) явище приписування певних груп рис, властивостей особам, які виконують певні соціальні ролі; г) процес намагання до схожості певних груп рис, властивостей осіб, які виконують певні соціальні ролі?

33. Яка узагальнююча назва наступних понять: взаємодія, соціальна перцепція, спілкування, взаєморозуміння, взаємовплив: а) феномени, які створюються та функціонують за рахунок всіх інші соціально-психологічні явищ і процесів; б) феномени, на основі яких створюються та функціонують всі інші соціально-психологічні явища і процеси; в) соціально-психологічні явища і процеси; г) свідомий чи несвідомий вплив людей друг на друга?

34. Яка узагальнююча назва понять: імітація, навіювання, конформність, переконання: а) механізми розуміння; б) механізму взаємовпливу; в) механізми взаємодії; г) труднощі у спілкуванні?

35. Яке поняття належить до наступного визначення: взаємодія за допомогою засобів вербального та невербального впливу... а) соціальна перцепція; б) взаємодія; в) взаємостосунки; г) спілкування?

36. Яке поняття належить до наступного визначення: процес взаємного впливу людей друг на друга, що спричиняє їх сумісні стосунки та зв'язки: а) соціальна перцепція; б) взаємодія; в) взаємостосунки; г) спілкування?

37. Яке поняття належить до наступного визначення: суб'єктивні зв'язки, що виникають в результаті взаємодії людей: а) соціальна перцепція; б) взаємодія; в) взаємостосунки; г) спілкування?

38. Бар'єри – це а) невиправдане негативне ставлення до особи, яке ґрунтується виключно на тому, що той чи інший індивід належить до чужої групи; б) коли дії однієї особи, спрямовані на досягнення власних цілей, унеможливлюють, блокують чи перешкоджають діям іншої особи, спрямованим на досягнення її цілей; в) безневинна і беззахисна людина чи група, на яку нападають, щоб дати вихід для „герметично закупореного” гніву і фрустрації, спричиненої іншою людиною чи групою; г) посилання повідомлення зі свідомим наміром вплинути на поведінку того, хто його отримує; д) перешкоди, що заважають особі ефективно поводитися

39. Кооперування - це а) ступінь відповідності наслідків вашої поведінки вашим намірам;б) спільна діяльність для досягнення взаємних цілей;в) вміння установлювати. і підтримувати кооперуючи взаємозалежні стосунки з іншими людьми; г)спільна діяльність для досягнення взаємних цілей

40. Яка стратегія виходу з конфлікту відображена формулою, що виділена рамкою:

40.1 Примус; 40.2. Ухиляння; 40.3. Вирішення проблеми; 40.4. Згладжування; 40.5. Компроміс

а) Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки

б) Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки

в) Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки

г) Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки

д) Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета + Стосунки; Мета+ Стосунки?

41. Міжособистісна ефективність - це а) ступінь відповідності наслідків вашої поведінки вашим намірам; б) загальна сума вашого вміння ефективно взаємодіяти з іншими ми людьми; в) вміння установлювати і підтримувати кооперуючи взаємозалежні стосунки з іншими людьми; г)спільна діяльність для досягнення взаємних цілей

42. Міжособистісні вміння - це а) ступінь відповідності наслідків вашої поведінки вашим намірам;б) загальна сума вашого вміння ефективно взаємодіяти з іншими ми людьми;в) вміння установлювати і підтримувати кооперуючі взаємозалежні стосунки з іншими людьми; г)спільна діяльність для досягнення взаємних цілей

43. Феномен сумісності розкриває наявність: а) внутрішньої єдності суб'єктів спілкування; б) позитивних емоцій; в) розумного розташування робочих місць; г) правильно підібрані кадри?

44. Що означає „мала група”: а) об'єднання за певною ознакою людей, не пов'язаних об'єктивною і реальною взаємодією; б) обмежена за розмірами спільність людей, яка існує у спільному просторі й часі та поєднується реальними стосунками; в) кількісно обмежена спільність людей, виділена за певними соціальними ознаками, або реальна, значна за розмірами та складно організована; г) відносно невелика кількість безпосередньо контактуючих людей, об'єднана спільними цілями або завданнями?

45. Що означає лідерство: а) суто психологічна характеристика певних членів групи; б) більшою мірою соціальна характеристика стосунків у групі; в) властивість характеру; г) вроджена якість?

46. Що означає поняття „соціальна роль”: а) модель взаємовигідних стосунків; б) соціальна функція конкретної людини; в) певна модель поведінки; г) назначена суспільством модель поведінки?

47. Що таке групові норми як параметр функціонування групи: а) певні правила, відпрацьовані й прийняті групою; б) певні правила, відпрацьовані й прийняті керівником групи; в) певні правила, відпрацьовані й прийняті керівною організацією; г) створені при кожному приході нового члену групи правила, які приймаються групою?

48. Яке визначення поняття „соціальна роль” не підходить: а) реалізована поведінка, що очікується від людини; б) соціальна функція конкретної людини; в) певна модель поведінки; г) назначена суспільством модель поведінки?

49. Яке поняття не входить до основних параметрів групи: а) склад групи; б) структура групи; в) інтереси групи; г) групові процеси; д) групові норми та цінності?

50. Конфлікт інтересів - а)невиправдане негативне ставлення до особи, яке ґрунтується виключно на тому, що той чи інший індивід належить до чужої групи; б) коли дії однієї особи, спрямовані на досягнення власних цілей, унеможливлюють, блокують чи перешкоджають діям іншої особи, спрямованим на досягнення її цілей; в) безневинна і беззахисна людина чи група, на яку нападають, щоб дати вихід для „герметично закупореного” гніву і фрустрації, спричиненої іншою людиною чи групою; г) посилання повідомлення зі свідомим наміром вплинути на поведінку того, хто його отримує.

51. Яке поняття належить до наступного визначення: процес сприйняття соціальних об'єктів (люди чи соціальні групи): а) соціальна перцепція; б) взаємодія; в) взаємостосунки; г) спілкування?

52. Яке визначення не входить до поняття «імідж»: а) штучна імітація або подання зовнішньої форми будь-якого об'єкта, особливо особи; б) мисленнєве уявлення про людину, товар чи інститут, що спрямовано формується у масовій свідомості за допомогою засобів масової інформації; в) успішно створений образ будь-якого об'єкта, особливо особи; г) позитивний результат довгої спільної праці керівництва і персоналу фірми; д) думка про людину у групи людей в результаті сформованого в їхній психіці образу цієї людини, що виникла унаслідок прямого їхнього контакту з цією людиною або унаслідок отриманої про цю людину інформації від інших людей?

53. Що зайве серед складових іміджу: а) зовнішній образ; б) внутрішній образ; в) штучний образ; г) природній; д) привабливий?

54. Що зайве в списку функції іміджу: а) пізнавальна (інформаційна), б) номінативна, в) естетична, г) адресна, д) емоційна.

 


Самостійна робота з дисципліни: «Психологія спрофесійного спілкування музиканта»





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-09-20; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 1413 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Своим успехом я обязана тому, что никогда не оправдывалась и не принимала оправданий от других. © Флоренс Найтингейл
==> читать все изречения...

872 - | 785 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.