Лекции.Орг


Поиск:




Розкриття похилими стволами




За невеликої потужності наносів і спокійного залягання пластів з кутами падіння до 18° шахтні поля розкривають похилими стволами. Для чого з поверхні до нижньої межі першого поверху проводяться три стволи, один з яких – головний, а два інші – допоміжні. Стволи звичайно закладаються у центрі шахтного поля (рис. 6-11).

Головний ствол, призначений для підіймання корисних копалин, обладнується стрічковими конвеєрами.

Допоміжні стволи проводяться паралельно головному на відстані 30…50 м, один з яких використовується для підіймання породи з шахти, спуску обладнання та матеріалів до шахти, а другий – для спуску – підйому людей. Головний ствол використовується також для видачі вихідного потоку повітря.

Рис. 6‑11 – Розкриття похилими стволами, пройденими по пласту вугілля

Похилі стволи можуть бути проведені як по пластах, так і по вміщуючих породах – польовими (рис. 6-12 – 6-13). На кожному етажу підготовлюють приймально-відправні площадки, проводять відкатний і вентиляційний штреки, готують нарізні виробки.

Цей спосіб розкриття відзначається простотою і дає можливість швидше вводити шахти в експлуатацію. Але згодом зростає довжина стволів, дорожчає їх підтримання.

 

Рис. 6‑12 – Розкриття похилими стволами, пройденими по пустим породам і етажними квершлагами

Рис. 6‑13 – Розкриття свити пластів похилими стволами, пройденими по пустим породам і етажними квершлагами

Похилими стволами з кутом падіння до 18° можна розкривати і горизонтальні пласти і обладнувати їх стрічковими конвеєрами (рис. 6-14).

Рис. 6‑14 – Розкриття горизонтального пласта похилими стволами

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-01-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 542 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студенческая общага - это место, где меня научили готовить 20 блюд из макарон и 40 из доширака. А майонез - это вообще десерт. © Неизвестно
==> читать все изречения...

964 - | 919 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.