Лекции.Орг


Поиск:




Перспективи розвитку готельної справи в М. Києві до 2010р




Основні проблеми готельного господарства на сучасному етапі: скорочення чисельності готелів і номерного фонду; проблема забезпеченості готельними місцями; проблема сертифікації готельних послуг в Україні; складні економічні умови, в яких вимушені виживати готелі – значні витрати на утримання та експлуатацію номерного фонду і проблема платежів готелів за комунальні послуги, значний податковий тиск, високі тарифи на готельні послуги. Це призвело до скорочення переліку послуг готельних підприємств, низької якості обслуговування, що викликало зменшення попиту на готельні послуги, зниження завантаженості готелів. Слабка підтримка готельної діяльності з боку держави, проблема інвестиційної активності, сезонність завантаження і нерівномірність завантаження по регіонах України, виникнення конкуренції на готельному ринку між готельними підприємствами та індивідуальними засобами не готельного типу, використання готелів не за призначенням, відсутність надійної і достовірної інформації про стан ринку готельних послуг і відповідної конкуренції на цьому ринку ще більше погіршує стан і затримує вихід України на світовий туристський ринок.

У цих умовах необхідна розробка регіональних стратегій розвитку готельного господарства, що повинно забезпечити спочатку виживання, а потім і надійний захист конкурентних переваг готельних підприємств. Однак, наукова проблема дослідження організаційно-економічних аспектів розвитку готельного господарства в перехідний період до ринкової економіки залишається поки що малодослідженою, бо потребує виявлення особливостей функціонування кожного окремого регіонального ринку готельних послуг і подальшої виробки теоретичних і практичних рекомендацій щодо його розвитку, забезпечуючи підвищення економічної ефективності і конкурентоспроможності готельних підприємств регіону.

Підвищення конкурентоспроможності готельного господарства на внутрішньому і міжнародному ринку є найважливішим фактором розвитку готельного господарства в нових умовах господарювання. Конкурентоспроможність готельного комплексу України на міжнародному ринку буде можлива лише за умови підвищення конкурентоспроможності регіональних готельних комплексів.

Формування конкурентоспроможного регіонального готельного комплексу обумовлено взаємодією факторів, явищ і процесів, що стимулюють розвиток конкурентоспроможності в сфері надання готельних послуг і споживання, характеризують зв’язки між потребами і виробництвом, попитом і пропозицією, доходом і споживанням.

За вимогами УЄФА загальна потреба у номерному фонді засобів розміщення в м. Києві має бути[18]:

3740 номерів – у готелях категорії 5 зірок

4250 номерів – у готелях категорії 4 зірки

 400 номерів – у готелях категорії 3 зірки

 5*  3 готелі на 661 номер – 3079 номерів

 4*  9 готелів на 1236 номерів – 3014 номерів

 3* - 18 готелів на 3476 номерів + 3076 номерів

Таким чином, по готелях категорії 3 зірки вимоги УЄФА виконані.

Згідно Генерального плану інфраструктури розміщення у м. Києві заплановано будівництво:

 5*  15 готелів на 5515 номерів

 4*  23 готелів на 4363 номери

З кожним із 38 інвесторів Київська міська державна адміністрація підписала угоди про взаєморозуміння щодо своєчасного введення об’єктів в експлуатацію[19].

У 2009 році за інформацією замовників в дію планується ввести 8 закладів готельного господарства та реконструювати готель «Україна» по вул. Інституцька,4.

П’ятизіркові: готельно-офісний комплекс «Хілтон» на 257 номерів, 94 апартаменти по вул. Т. Шевченка, 28-30, «Софітель» на 291 номер по вул. Лютеранська, 14 в;

У 2010 році в м. Києві планується ввести в дію 11 закладів готельного господарства та здійснити роботи з поліпшення матеріально-технічного стану готелю «Національний».

У 2011 р. в м. Києві в дію планується ввести 17 закладів готельного господарства, серед яких: п’ятизіркові готелі: готель категорії люкс «Regent» на 444 номери по вул. Червоноармійська, 35-35Б-37, готельний комплекс на 250 номерів в районі Либідської площі, готельний комплекс на 120 номерів по вул. Дегтярна, 2-4, готельний комплекс на 200 номерів по вул. Богатирській в урочищі Оболонь тощо.

У 2012 р. в м. Києві планується ввести в дію 4 заклади готельного господарства: п’ятизірковий готель на 1230 номерів по вул Микільсько-Слобідська, 1, чотиризірковий готельно-офісний комплекс на 320 номерів по вул. Горького, 54, чотиризірковий готельно-офісний комплекс на 240 номерів по вул. Набережно – Хрещатицька, 21,, тризірковий готельно-офісний комплекс «Голосіївський» на 220 номерів по просп. 40-річчя Жовтня, 93.

Узагальнюючи основні положення, а також результати дослідження, можна зробити наступні висновки.

Розвиток готельного бізнесу в Україні за своїми масштабами і темпами не відповідає потребам і суттєво відстає від сучасних вимог індустрії гостинності. Кількісно об'єкти готельного господарства не тільки обмежено, але й територіально розміщено неоптимально, що призводить до надмірної (до 10 разів) регіональної диференціації готельного сервісу, низького рівня (до 30 %) завантаженості готельного фонду і малоефективного його використання. В структурі готельних підприємств переважна частка об'єктів не має категорійності через нерозвинутість системи готельних послуг.

Проблеми розвитку готельного господарства зумовлені відсутністю стратегії і відповідної політики в цій сфері, нестачею інвестицій, недосконалістю нормативно-правової бази і незадовільним рівнем якості системи готельних послуг.

http://www.kiev-diplom.com/125-problemi-i-perspektivi-gotelnogo-rinku-kiyiva.html





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 582 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Стремитесь не к успеху, а к ценностям, которые он дает © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

750 - | 749 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.