Лекции.Орг


Поиск:




I. Мета і завдання практики




Полтавський інститут економіки і права

Кафедра правознавтва

Програма

Виробничої практики

Для студентів ІІІ курсу

(галузь знань 0601 « Право »

напрям підготовки 5.060101 « Правознавство »)

 

Полтава – 2009

Укладачі:

завідувач кафедри правознавства к.ю.н. Кальян О.С.,

Викладач кафедри правознавства Коваленко В.Ф.

Викладач кафедри правознавства Прохазка Г.А.

Програма виробничої практики для студентів ІІІ курсу напрямок підготовки 050101 «Правознавство»,П.: ПП ВМУРоЛ, 2009. 10С.

Програма розглянута і схвалена на засіданні кафедри правознавства

(протокол № __ від “___” ____________ 2009р.)

 

 

Затверджено

Вченою радою

Полтавського інституту економіки і права

ВНЗ Відкритого міжнародного

Університету розвитку людини “Україна”

Протокол №__ “___” ______________ 2009р.

Голова_____________В.М. Губарь

 

24 травня -31 червня

12 квітня -17 травня

 

Atilde; Полтавський інститут економіки і права ВНЗ Відкритого міжнародного університету розвитку людини “Україна” (ВМУРоЛ) 2009.

 

Вступ

Практика студентів Відкритого міжнародного університету є невід’ємною складовою частиною навчального процесу й проводиться у відповідності до «Положення про проведення практики студентів вищих закладів освіти», затвердженого Міністерством освіти України наказом № 93 від 8 квітня 1993 р.

Базами практики для студентів із галузі знань 0601 – Право, напряму підготовки – 5.060101 – правознавство можуть бути підприємства, установи та організації будь-якої галузі та форми власності, комерційні структури, банки, Міністерства, відомства, інші органи виконавчої влади, місцевого самоврядування тощо.

 

Обов’язки студента

Перед початком практики студент повинен отримати в керівника практики призначення на практику, затверджену ректором на основі подання декана юридичного факультету, її програму і щоденник.

До початку практики (за кілька днів) здати у відділ кадрів або у відділ виробничого навчання бази практики направлення на практику і дві фотокартки 2х3 см. для оформлення перепустки (в разі необхідності).

Перед початком практики пройти на базі практики інструктаж з техніки безпеки.

Під час проходження практики суворо дотримуватись правил техніки безпеки та внутрішнього розпорядку, що діють на базі практики. Режим роботи, встановлений для працівників бази практики є обов‘язковим для студентів, що проходять практику. За порушення трудової дисципліни і правил внутрішнього трудового розпорядку студент несе дисциплінарну відповідальність перед адміністрацією бази практики.

Студент зобов‘язаний сумлінно виконувати програму практики, намагатись розширити свої знання та навички; виконувати завдання і доручення керівника від бази практики, спрямовані на засвоєння практичних навичок діяльності юриста.

Одним із обов‘язків студента-практиканта є ведення щоденника практики, у якому відображаються результати виконаної роботи.

Після проходження практики студент складає письмовий звіт про практику і своєчасно подає його на кафедру та захищає.

 

Обов‘язки керівника практики від інституту

Керівник практики зобов’язаний своєчасно вручити студентам програму, щоденники і направлення, провести загальний інструктаж.

Керівник повинен супроводити студентів на базу практики, представити їх керівникові від бази практики і переконатися в тому, що практика почалася вчасно і без перешкод.

Спільно з керівником від бази практики керівник організовує для студентів навчальні заняття, бесіди з провідними спеціалістами, екскурсії, консультує студентів з питань програми практики.

Спрямовує науково-дослідну діяльність студентів, пов‘язану з підготовкою випускної кваліфікаційної або дипломної роботи.

Контролює виконання програми практики і дотримання студентами правил внутрішнього розпорядку.

Перевіряє звіти про практику і бере участь у складі комісії. Систематично інформує факультет, кафедру про хід практики, а після її закінчення робить письмовий звіт про результати практики, висловлює зауваження і пропозиції щодо вдосконалення практичної підготовки студентів.

 

Обов‘язки керівника від бази практики

Створити умови для безпосереднього і якісного виконання студентами програми практики. Здійснювати методичне керівництво і надавати допомогу студентам в одержанні необхідних матеріалів як для виконання програми практики, так і для підготовки випускної кваліфікаційної або дипломної роботи.

Контролювати роботу студентів і дотримання ними трудової дисципліни, вести облік виходу на практику. Перевіряти звіти з практики, давати письмові характеристики на студентів з оцінкою їхнього ставлення до роботи, дотримання ними трудової дисципліни, рівня теоретичної і практичної підготовки.

 

 


ПРОГРАМА ПРАКТИКИ

 

I. Мета і завдання практики

1. Основною метою юридичної практики є поглиблення і закріплення знань, набутих у процесі навчання, розвиток навичок дослідної роботи і розв‘язання прикладних завдань, набуття досвіду ділового спілкування, підготовка до самостійної роботи на посадах, що передбачені кваліфікаційною характеристикою фахівця галузі знань 0601 Право, напрямку підготовки 5.060101 Правознавство, освітньо–кваліфікаційного рівня – молодший спеціаліст.

2. Під час практики студент повинен зібрати і опрацювати необхідний для складання державних іспитів аналітичний матеріал.

3. Набуті під час практики знання студент повинен використати при підготовці до державних іспитів із спеціальності.

 

II. Зміст практики

1. Беручи до уваги, що студенти, які проходять практику, набувають фах юриста, який працюватиме в організаціях та установах державної й недержавної форм власності, органах виконавчої влади, самоврядування, правоохоронних органах, основними і обов‘язковими методами роботи під час проходження практики є:

– Ознайомлення із структурою бази практики, її підпорядкуванням та штатним розкладом.

– Дослідження місця юриста (фахівця) в даній організації.

– Ознайомлення із правилами та обов‘язками юриста (фахівця) юридичного або іншого підрозділу, розподілом обов‘язків між працівниками підрозділу, керівником підрозділу. При цьому студент повинен проаналізувати доцільність саме такого розподілу.

– Вивчення порядку виробничих зв‘язків службового листування фахівця, юридичного або іншого підрозділу з іншими структурними підрозділами та в самому підрозділі.

– Ознайомлення з планом роботи юриста (фахівця), юридичного підрозділу, порядком його складання, затвердження, перевірки виконання, критеріями оцінювання виконання.

– Ознайомлення з основними локальними нормативними актами – колективною угодою, правилами внутрішнього трудового розпорядку, установчими документами, накладними тощо.

– Вивчення документів, що подаються на правову експертизу юристу (фахівцю) та візуються ним.

– Вивчення листів, претензій, позовних заяв, скарг та інших документів, які готуються юристом (юридичним підрозділом) від імені організації.

– Ознайомлення з порядком надання юридичних консультацій працівникам бази практики з питань, пов‘язаних з виконанням ними своїх посадових обов‘язків та з особистих питань.

– Ознайомлення з правовою базою (бібліотекою, комп’ютерною програмою), використовуваною в даній організації, та аналіз її досконалості.

– Подання своїх пропозицій щодо організації роботи юриста (фахівця), юридичного підрозділу на підприємствах, установах даної сфери (галузі) чи в конкретній організації.

– Набуття практичних навичок у складанні таких документів: колективного договору, правил внутрішнього трудового розпорядку, претензій, відповідей на претензії, позовів, службових записок, доповідних та інших документів, що готуються юристом або з його участю, а також у проведенні правової експертизи документів та наданні юридичних консультацій.

Під час практики студенти повинні навчатися самостійно складати проекти перелічених документів, провести правову експертизу кількох договорів (наказів, інших документів) та надавати юридичні консультації.

 

Розподіл часу практики за програмою (в днях):

1. Загальне ознайомлення з підприємством 5 днів.

2. Діловодство – 6 дні.

3. Кадрова служба – 8 днів.

4. Юридична служба – 18 днів.

Всього 37 днів (без врахування днів на складання і захист звітів)

З завершенням практики студент не пізніше наступного дня здає в учбову частину:

1. “Щоденник-звіт” з висновком керівника від підприємства, завірений його підписом і печаткою.

2. Характеристику з місця проходження практики, завірену підписом керівника підприємства і печаткою.

Щоденник-звіт перевіряється керівником практики від інституту з проведенням співбесіди з студентом, після чого виставляється залік. За результатами практики проводиться теоретична конференція. Студент, який не виконав програму практики, до здачі державних екзаменів не допускається.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 621 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Либо вы управляете вашим днем, либо день управляет вами. © Джим Рон
==> читать все изречения...

825 - | 679 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.013 с.