Лекции.Орг


Поиск:




Кваліфікуйте вчинене. Чи зміниться кваліфікація, якщо Капустін, від отриманих ушкоджень помер?




 

21. Повернувшись з роботи й припаркувавши свій автомобіль біля двору свого приватного будинку, Мосін сів вечеряти. До нього зайшов родич Зиков. Чоловіки вжили спиртне. Коли Зиков попрощався й вийшов з двору, Мосін почув шум двигуна автомобіля, що проїжджав в цей час вулицею поряд з домом. Він помилково вирішив, що це Зиков намагається без дозволу поїхати на його автомобілі й вибіг надвір. Зиков насправді стояв біля автомобілю. Між чоловіками виникла сварка. Зиков штовхнув Мосіна, від чого той упав. Мосін схопив сумку зі скляною трилітровою банкою, що лежала в салоні автомобілю й ударив нею Зикова по обличчю. Від удару банка розбилася, і Зиков осколками був поранений. Йому було заподіяно численні, але неглибокі порізи обличчя, а також було ушкоджено праве око, що спричинило повну втрату цим оком зору на 100 %. Під час лікування потерпілого у лікарні око було повністю видалено.

Відповідальність Мусіна. Чи зміниться кваліфікація, якщо зір у правому оці Зикова до ушкодження становив лише 3%?

22. Едуарденко. разом із неповнолітнім сином Миколою та його приятелем Володимиром на мотоциклі з причепом приїхав на територію занедбаного кар’єру набрати щебеню. Хоча територію кар’єру було огороджено й стояли попереджувальні таблички «Небезпечна зона», Едуарденко під’їхав до краю кар’єру й попросив підлітків насипати щебінь в причіп, а сам пішов оглянути територію. В цей час стався зсув ґрунту, Володимир упав вниз і був засипаний каменем і землею. Злякавшись відповідальності, Едуарденко наказав Миколі нікому не розповідати про вчинене. Тіло Володимира було випадково знайдене через два дні. Його смерть настала від асфіксії.

Чи підлягають указані особи відповідальності? Якщо так, кваліфікуйте вчинене. Чи має значення, якщо Володимир одразу загинув при падінні від ушкоджень голови й грудної клітини?

 

23. Опонасенко. ввечері їхав на автомобілі ВАЗ безлюдною вулицею зі швидкістю 55 км/год. В автомобілі також перебував його приятель Титов. Раптом приблизно в 3–х метрах перед автомобілем з-за кущів вибіг молодий хлопець і побіг через вулицю. Опонасенко спробував зупинити автомобіль, але швидкість руху не дозволила йому цього зробити (хоч дозволену швидкість він не перевищував). Автомобілем, що рухався, потерпілого було збито на асфальт, від падіння він отримав травми й втратив свідомість. Титов порадив Опонасенко тікати з місця події, оскільки, як він сказав, «ти ж знаєш, в суді винуватим роблять завжди водія». Опонасенко поїхав. Потерпілого Виника знайшли перехожі вранці. Він був мертвий. Експертизою встановлено, що ударом автомобілю й падінням на асфальт йому було заподіяно лише середньої тяжкості тілесні ушкодження, і при своєчасній допомозі його життя було б врятоване.

Кваліфікуйте вчинене.

 

24. Під час виробничої практики викладач Ухов дав завдання учням 9-го класу Осипову і Дудці працювати на токарному верстаті, а сам відлучився у особистих справах на сорок хвилин, вважаючи хлопців досить досвідченими, щоб працювати самостійно (насправді відповідної кваліфікації школярі не мали). Додка не одяг нарукавники, як того вимагали правила техніки безпеки, й рукав його куртки було захоплено обертовою частиною верстату. Рука була травмована, два пальці довелося ампутувати.

Відповідальність Ухова.

 

25. Осипова зустрічалася з іноземним студентом Аль Хавлі. Під час медичного обстеження у неї виявили захворювання на сифіліс. Сподіваючись, що Аль Хавлі одружиться з нею й вона зможе виїхати з ним за кордон, і будучи переконаною в тому, що відомості про захворювання перешкодить цьому, Осипова не сказала Аль Хавлі про захворювання. Звертатися до лікувальних закладів Осипова не стала, побоюючись розголошення. Студентка 4-го курсу медичної академії Люпіна, пообіцяла її вилікувати, зробила кілька ін’єкцій антибіотиків. Вважаючи, що вона вилікувалася, Осипова вступила в інтимні стосунки з Аль Хавлі, і заразила його сифілісом.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-27; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 538 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Неосмысленная жизнь не стоит того, чтобы жить. © Сократ
==> читать все изречения...

1301 - | 1130 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.