Лекции.Орг


Поиск:




Фінансове право – це підгалузь податкового права?




99. Державне мито не справляється:: За довіреності і заповіти, посвідчені особами відповідно до частини третьої статті 245 та статті 1252 Цивільного кодексу України, що прирівнюються до нотаріально посвідчених, а також довіреності, які відповідно до частини четвертої статті 245 Цивільного кодексу України посвідчуються посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на стаціонарному лікуванні, або за місцем його проживання, - державне мито не сплачується. Не сплачується державне мито за реєстрацію місця проживання у зв’язку з обміном паспорта або в зв’язку зі зміною назви вулиці чи нумерації будинків.

 

З кількох розділів складається бюджетна класифікація відповідно до Бюджетного кодексу України?

4__ Доходи бюджету. Видатки бюджету. Фінансування бюджету. Державний борг.

 

101. Методом фінансово-правового регулювання є: метод владних приписів.

Предметом науки фінансового права є вся сукупність знань про фінансове право, фінансову діяльність держави?????

103. В залежності від способу впливу на учасників фінансових відносин, який визначає характер їх юридичних прав і обов’язків, фінансово-правові норми підрозділяються на види: зобов’язуючі, забороняючі, уповноважуючі.

104. Якщо гроші виділяються безвідплатно з вищестоящого бюджету нищестоящому, чи будь-яким суб’єктам господарювання з метою доповнення дефіциту власних коштів, то таке виділення є: дотацією.

 

105. За критерієм об’єкту діяльності, що перевіряється ревізії поділяються на: комплексні і тематичні

 

106. Лімітна довідка про бюджетні асигнування містить: затверджені бюджетні призначення (встановлені бюджетні асигнування) та їх помісячний розподіл, а також інші показники, що, згідно із законодавством, повинні бути визначені на підставі відповідних нормативів.

107. Одиницею виміру бази оподаткування визнається: конкретна вартісна, фізична або інша характеристика бази оподаткування або її частини, щодо якої застосовується ставка податку

 

Видатки бюджету це кошти, що спрямовуються на: здійснення програм та заходів, передбачених відповідним бюджетом, за винятком коштів на погашення основної суми боргу та повернення надміру сплачених до бюджету сум.

109. Митні платежі – це різновид обов'язкових платежів, що справляються під час переміщення або у зв'язку з переміщенням товарів через митний кордон України та контроль за справлянням яких покладено на митні органи.

110. Правовою основою здійснення фінансового контролю в Україні є: Конституція України, в якій визначені принципи, основні права і обов’язки державних органів в галузі контролю.

111. Функції фінансового контролю:

1) перевірка витрат державних засобів (відповідність витрат запитуваним сумам і ефективність використання державних засобів);

2) перевірка своєчасності і повноти мобілізації засобів у державні ресурси по всіх ланках фінансової системи;

3) перевірка дотримання правил обліку і звітності.

112. В залежності від фактору часу фінансовий контроль поділяється:

попередній, поточний і наступний фінансовий контроль.

113. Обов’язковий фінансовий контроль здійснюється:

А) в силу вимог нормативних актів (наприклад, контроль рахункової палати ВРУ за виконанням бюджету по підсумках року, що завершився);

Б) за рішенням компетентних органів держави (наприклад, податкової адміністрації – з метою з’ясування повноти виконання платниками податків їх фінансових зобов’язань перед державою).

114. За суб’єктним складом органів, що здійснюють фінансовий контроль фінансовий контроль поділяють:

1) фінансовий контроль органів законодавчої влади та місцевого самоврядування;

2) фінансовий контроль Президента України;

3) фінансовий контроль органів виконавчої влади загальної компетенції;

4) фінансовий контроль органів виконавчої влади спеціальної компетенції;

5) фінансовий контроль фінансово-кредитних органів;

6) відомчий та позавідомчий фінансовий контроль;

7) внутрішньогосподарський фінансовий контроль;

8) громадський фінансовий контроль;

9) аудиторський фінансовий контроль

 

115. За сферами фінансової діяльності, що підлягають фінансовому контролю фінансовий контроль поділяється:

бюджетний; податковий; валютний; кредитний; інвестиційний; страховий; контроль за грошовою масою.

116. За змістом ревізії поділяються на: фактичні і документальні

117. Строк проведення ревізії не повинен перебільшувати: 30 днів

 

118. Перевірка як форма фінансової діяльності це: обстеження і вивчення окремих ділянок фінансово-господарської діяльності підприємства, установи, організації або їхніх підрозділів.

 

119. Рахункова палата має право контролювати фінансову діяльність:

місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, підприємств, банків, господарських товариств, спілок.

 

120. Діяльність Рахункової палати регулюється: ЗУ «Про рахункову палату»

121. Кабінет Міністрів України здійснює контроль за державними фінансами в ході: безпосередньої практичної реалізації фінансової політики, державної політики в галузі ціноутворення і оплати правці, складання і виконання Державного бюджету України і звіту про його виконання, здійснення загальнодержавних і міждержавних економічних програм, створення і керівництва діяльністю різних фондів і т.д.

 

122. Фінансовий контроль – це цілеспрямована діяльність: законодавчих і виконавчих органів влади і недержавних організацій, спрямована на забезпечення законності і доцільності дій у галузі утворення, розподілу і використання грошових фондів держави і суб’єктів місцевого самоврядування з метою ефективного соціально-економічного розвитку держави і окремих регіонів.

123. Діяльність Державної фінансової інспекції Україні регулюється: Указом Президента України «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади» Закон України Про державну контрольно-ревізійну службу в Україні

124. Діяльність Національного банку України у сфері фінансового контролю регулюється: Законом України «Про банки і банківську діяльність»

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-23; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 536 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Победа - это еще не все, все - это постоянное желание побеждать. © Винс Ломбарди
==> читать все изречения...

1245 - | 1192 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.