Лекции.Орг


Поиск:




Львів'яни на Олімпійських іграх до ІІ світової війни




№ з/п Прізвище, ім'я № Ігор, вид спорту
1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. Понурський Владислав Крулікевич Адам Коморовський Тадеуш Костшембський Фелікс Кшемінський Казімеж Сосницький Станіслав Паньє Адам Фрідріх Тадеуш Батиш Мечіслав Кухар Вацлав Кухарський Казімеж Гандаж Броніслав Гутовський Міхал Коморовський Ян Франц Антоні Альбанский Спирідон Матіяс Міхал Васевич Ян Учасник У ОІ з легкої атлетики Призер УІІІ ОІ з кінного спорту Учасник УІІІ ОІ з кінного спорту Учасник УІІІ ОІ з велоспорту Учасник УІІІ ОІ з велоспорту Учасник УІІІ ОІ з легкої атлетики Учасник УІІ, призер ІХ,Х ОІ з фехтування Призер ІХ, Х ОІ з фехтування Учасник УІІІ ОІ з футболу Учасник УІІІ ОІ з футболу Учасник ХІ ОІ з легкої атлетики Учасник ХІ ОІ з легкої атлетики Учасник ХІ ОІ з кінного спорту Учасник ХІ ОІ з кінного спорту Учасник ХІ ОІ з фехтування Учасник ХІ ОІ з футболу Учасник ХІ ОІ з футболу Учасник ХІ ОІ з футболу  

Нагороди олімпійців Львівщини з видів спорту

Гімнастика 9 3 2 14

Фехтування 1 2 1 4

Сучасне п'ятиборство 1 2 2 5

Плавання 1 2 3

Легка атлетика 1 2 3

Важка атлетика 1 1

Кульова стрільба 1 1

Стрільба з лука 1 1

Водне поло 2 2

Веслування на каное 2 2

Бокс 1 1

Всього 37

 

 

Ігри ХУ Олімпіади, 1952, Хельсінки, 69 країн, 4925 учасників

У складі делегації було четверо львів'ян – гімнасти Віктор Чукарін і Дмитро Леонкін, фехтувальники Апполінарія Плєханова та Іван Комаров.

Спочатку команда, в складі якої був В.Чукарін та Д.Леонкін здобула перемогу в командному заліку, а потім В.Чукарін став абсолютним чемпіоном у багатоборстві і здобув ще дві золоті медалі у вправах на коні й опорному стрибку та дві срібні медалі за вправи на брусах і кільцях.

Д.Леонкін здобув бронзову медаль за вправи на кільцях.

А.Плєханова та І.Комаров виступали у змаганнях на рапірах.

 

Ігри ХУІ Олімпіади, 1956, Мельбурн, 68 країн, 3184 учасників

До далекої Австралії поїхали 7 львів'ян. Вони виступали у змаганнях з гімнастики, фехтування, плавання та легкої атлетики.

Знову чудово виступив В.Чукарін, який вдруге завоював титул абсолютного чемпіона і ще чотири медалі: золоті – за командну першість і вправи на брусах, срібну – за вільні вправи, бронзову – за вправи на коні, всього 5 медалей.

У турнірі шаблістів дебютував Євген Череповський, де отримав бронзову нагороду за командну першість.

У Мельбурні виступали також наші кращі легкоатлети Юрій Кутенко (десятиборство), Ігор Тер-Ованесян (стрибки у довжину), Віталій Чорнобай (стрибки з жердиною) та плавці Генадій Андросов (1500 м вільним стилем) та Фарід Досаєв (200 м брасом). Вони залишилися без нагород.

 

Ігри ХУІІ Олімпіади, 1960 р., Рим, 84 країни, 5348 учасників

До Риму поїхали 6 львівських спортсменів. Вони виступали у змаганнях з плавання, фехтування та легкої атлетики.

На цей раз непогано показали себе легкоатлети. Срібну медаль у стрибках у висоту з результатом 216 см здобув першокурсник Львівського інституту фізичної культури Валерій Брумель. Бронзова нагорода дісталася випускнику цього ж інституту Ігорю Тер-Ованесяну (804 см). Четверте місце в найскладнішому виді легкої атлетики – десятиборстві – посів Юрій Кутенко (7567 очок).

Не потрапили до числа призерів у змаганнях з плавання Г.Андросов (1500 м) та Г.Прокопенко (200 м брасом). Євген Череповський також виступив невдало (шабля).

 

Ігри ХУІІІ Олімпіади, 1964 р., Токіо, 94 країни, 5140 учасників

Четверо львів'ян виступали у змаганнях з плавання, легкої атлетики та кінного спорту.

Однак лише плавець Георгій Прокопенко зумів пробитися до фіналу на 200 м брасом і здобув срібну медаль. У комбінованій естафеті 4х100 м він був четвертим. Валентина Яковлєва (100 м батерфляй) не пройшла у фінал змагань.

Леонід Барковський виступав у стрибках у довжину, а Олександр Соколов – у команді кіннотників з триборства.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-10-27; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 530 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Лучшая месть – огромный успех. © Фрэнк Синатра
==> читать все изречения...

797 - | 754 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.