.


:




:

































 

 

 

 


Assegurances multirisc




Aquestes assegurances cobreixen diferents riscos en una mateixa pòlissa. Les més habituals són lassegurança multirisc de lautomòbil, lassegurança multirisc de la llar i lassegurança multirisc de lempresa.

  • Assegurança multirisc de lautomòbil. Lassegurança obligatòria de lautomòbil cobreix la responsabilitat civil del propietari o conductor pels danys causats a altres béns i persones com a conseqüència de la circulació. La resta de riscos normalment sintegren en una assegurança multirisc de lautomòbil (danys al propi vehicle, assegurança ampliada, etc.).

Lassegurança a tercers té les següents cobertures: responsabilitat civil obligatòria, responsabilitat civil voluntària, assegurança de conductor, assistència en viatge i defensa jurídica.

Assegurança multirisc de la llar. Cobreix els danys que es poden produir en un habitatge a causa de diferents riscos: inundació, incendi, accidents domèstics, robatori, etc.

Als efectes de determinar el valor de linterès assegurat, es distingeix entre continent (el propi habitatge) i contingut (els béns presents a lhabitatge).

Assegurança multirisc de lempresa. Es tracta duna assegurança que pot cobrir, segons lestablert a la pòlissa, diverses contingències: inundació, incendi, responsabilitat civil, lucre cessant, ruptura de vidres i rètols, etc.

Reassegurança i coassegurança

Coassegurança: quan un client pacta una pòlissa amb diverses asseguradores alhora. Les asseguradores es reparteixen les indemnitzacions en funció del risc assumit i la prima cobrada.

Reassegurança: lasseguradora que cobra la prima al client es torna a assegurar pel mateix risc en altres asseguradores, fragmentant el risc, i fent que aquest sigui quedi més repartit. A canvi a cedir part de les primes.

Infrassegurança: el valor assegurat és inferior al valor real dels béns. La companya aplica la regla proporcional en el càlcul de les indemnitzacions:

Si asseguro només pel 50 % la companya em paga el 50 % del sinistres.

Sobreassegurança: quan lassegurat declara un valor assegurat dels béns superior al valor real. Lasseguradora es fa càrrec del sinistre i retornava lexcés de prima.





:


: 2015-10-01; !; : 269 |


:

:

- , - .
==> ...

1791 - | 1702 -


© 2015-2024 lektsii.org - -

: 0.847 .