Лекции.Орг


Поиск:




Механізований (танковий) батальйон у наступі




Механізований (танковий) батальйон може наступати в першому ешелоні бригади (полку), складати їх другий ешелон або загальновійськовий резерв, діяти як авангард, передовий (рейдовий, спеціальний, обхідний або розвідувальний) загін і морський десант.

Механізований батальйон танкової бригади (танковий батальйон механізованої бригади, полку) на початку наступу, як правило, придається танковим (механізованим) батальйонам першого ешелону. Під час розвитку наступу в глибині він може виконувати завдання самостійно або у взаємодії з іншими батальйонами у повному складі.

Мінометна (артилерійська) батарея і гранатометний підрозділ механізованого батальйону, як правило, залишаються в безпосередньому підпорядкуванні командира батальйону і діють у повному складі для підтримки підрозділів, які наступають, у напрямку зосередження основних зусиль батальйону. Іноді мінометна (артилерійська) батарея повзводно, а гранатометний підрозділ по відділеннях придаються ротам першого ешелону.

Протитанковий підрозділ батальйону, як правило, залишається в безпосередньому підпорядкуванні командира батальйону і діє в повному складі.

Механізований (танковий) батальйон наступає, як правило, на фронті до 2 км, а на ділянці прориву бригади (полку) — на фронті до 1 км.

Батальйону першого ешелону вказується найближче завдання, подальше завдання і напрямок продовження наступу.

Найближче завдання батальйону першого ешелону, як правило, полягає у знищенні противника в опорних пунктах рот першого ешелону на своєму фронті наступу і оволодіння ним. Подальше завдання — полягає у розвитку наступу, розгромі противника у взаємодії із сусідніми батальйонами в глибині району оборони і оволодінні першою позицією.

Напрямок продовження наступу визначається з таким розрахунком, щоб забезпечувалось виконання подальшого завдання бригади (полку).

Найближче завдання батальйону другого ешелону під час введення його в бій може полягати в завершенні розгрому спільно з батальйонами першого ешелону бригадних (полкових) резервів противника і оволодінні їхнім рубежем.

Напрямок продовження наступу батальйону другого ешелону визначається з таким розрахунком, щоб забезпечувалось виконання подальшого завдання бригади, полку.

Напрямок зосередження основних зусиль указується старшим командиром або визначається командиром батальйону. У ході наступу він може змінюватися. У напрямку зосередження основних зусиль постійно підтримується перевага в силах і засобах над противником.

Бойовий порядок батальйону в наступі будується в один або в два ешелони (рис.6.2.20).

При одноешелонній побудові бойового порядку батальйону виділяється резерв у складі не менше взводу. У ході наступу положення рот у бойовому порядку батальйону може бути в лінію, кутом вперед (назад), уступом вправо (вліво).

 

Рис.6.2.20. Побудова бойового порядку та бойові задачі механізованого батальйону в наступі (варіант)

Наступ на противника, який обороняється, з положення безпосереднього зіткнення з ним батальйон (рота) починає в заздалегідь створеному, відповідно до рішення командира, бойовому порядку, у вихідному положенні. Вихідне положення для наступу займається батальйоном (ротою) після необхідного перегрупування з положення оборони або з одночасною зміною підрозділів, які обороняються.

Для перегрупування (зміни району) батальйон займає вихідний район для наступу, а рота – вихідну позицію. Танковий батальйон, крім того, може займати очікувальну позицію.

Вихідний район призначається для заняття батальйоном вихідного положення для наступу. Він повинен забезпечити потайне розміщення, найменшу уразливість підрозділів від усіх видів зброї противника і вигідні умови для переходу в наступ.

Наступ на противника з положення безпосереднього зіткнення з ним, як правило здійснюється з проведенням перегрупування підрозділів на створення бойових порядків взводів для наступу (рис.6.2.21).

Рис.6.2.21. Перехід у наступ механізованого батальйону з положення безпосереднього зіткнення із противником (варіант)


Наступ на противника, який обороняється, з ходу, як правило, здійснюється з вихідного району, віддаленість якого визначається старшим командиром. Розгортання батальйону (роти) в бойовий порядок здійснюється в ході його висування до рубежу переходу в атаку (рис.6.2.22).

Рис.6.2.22. Перехід механізованого (танкового) батальйону у наступ на противника, що обороняється, з ходу

 

Форсування водних перешкод здійснюється, як правило з ходу, батальйон (рота, взвод) форсує водну перешкоду, як правило у складі головних сил бригади (полку, батальйону, роти), а під час дій у авангарді (головній похідній заставі) – самостійно, як показано на рис.6.2.23.

 

Рис.6.2.23. Наступ механізованого батальйону з форсуванням водної перешкоди (варіант)

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-03-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 302 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Большинство людей упускают появившуюся возможность, потому что она бывает одета в комбинезон и с виду напоминает работу © Томас Эдисон
==> читать все изречения...

1023 - | 837 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.