Лекции.Орг


Поиск:




Забезпечення безпеки руху. Техніка безпеки 1 страница




Підготовчі роботи.

У перший день після виконання робіт у вікно на попередній ділянці 6 монтерів колії виконують розбирання постійного переїзного настилу з укладанням тимчасового, а 6 монтерів колії знімають малі колійні знаки і стелажі для покілометрового запасу.

У другий день підготовчі роботи на ділянці не проводяться, а виконую­ться опоряджувальні роботи на попередніх ділянках.

У третій день у додаткове вікно виконується очищення колії від сміття машиною СМ-2 і пропускається поливальний поїзд.

У четвертий день підготовчі роботи на ділянці не проводяться, а викону­ються опоряджувальні роботи на попередній ділянці.

У п'ятий день у друге додаткове вікно машина ЩОМ-МФ вирізає баласт у міжколійя з навантаженням його в спец состав. Встановлюється обмежен­ня швидкості руху поїздів, величина якого залежить від різниці між темпе­ратурою закріплення пліті і фактичною температурою рейок. На цьому підготовчі роботи закінчуються.

Основні роботи

Основні роботи з укладання рейко-шпальної решітки на ділянці викону­ють 54 монтери колії і 50 машиністів на протязі одного дня

На закритий перегін із станції першим відправляється поливальний поїзд з локомотивом у голові. Другим - ЩОМ-МФ із локомотивом у голові.

Третім - машина ЩОМ-4 із локомотивом у голові, хопер-дозатором після турного вагона і чотирма платформами з землерийною технікою.

Четвертим - колієрозбиральний поїзд із локомотивом у голові, чотиривісною платформою, обладнаною електролебідкою, чотиривісними платформами з роликовим транспортером, у тому числі двома моторними платформами і краном УК-25/9-18.

П'ятим-колієукладальний поїзд, у голові якого знахо­диться колієукладальний кран УК-25/9-18, потім чотиривісні платформи, обладнані роликовим транспортером і завантажені пакетами нових ланок, у тому числі двома моторними платформами без пакетів ланок і локомотив у хвості поїзда.

Шостим - машина ЩОМ-4 із локомотивом у голові, хопер-дозатором після турного вагона і чотирма порожніми платформами для землерийної техніки.

Сьомим - велика хопер-дозаторна вертушка з локомотивом у голові.

Восьмим машина ВПО-3000 з локомотивом у голові. Дев’ятим - мала хопер-дозаторна вертушка з локомотивом у голові. Десятим - машина ВПР-1200.

До оформлення закриття перегону починає роботу поливальний поїзд, який обслуговують два машиніста.

Після закриття перегону 5 монтерів колії (10-14) розбирають тимчасовий переїзний настил. П'ять монтерів колії (5-9) знімають заземлювачі опор контактної мережі.

Після знімання напруги і заземлення контактної мережі машина ЩОМ-МФ вирізає канаву на плечі баластної призми, її обслуговують 5 машиністів. Слідом машина ЩОМ-4, яку обслуговують 6 машиністів, підри­ває рейко-шпальну решітку й обрушує кірку баласту в шпальні ящики.

За ЩОМ-4 перед колієрозбиральним поїздом спочатку 6 монтерів колії, а потім 4 монтери колії ріжуть пліті на ланки довжиною 25,3 м і розболчують стики зі зняттям накладок у зрівнювальних прольотах і на відводі. Слідом за цим кран УК-25/9-18 демонтує рейко-шпальну решітку ланка­ми довжиною 25,3 м, формує їх у пакети, переміщає на платформи, де їх закріпляють. Роботу виконують 10 монтерів колії і 5 машиністів. Шпали, що відірвалися, підв'язують до рейок.

Після розбирання колії на початку ділянки бульдозер вирізає яму для за­рядки ЩОМ-4 і ВПО-3000. У цей час колієукладач знімає ланку на відводі попереднього вікна.

Потім розпушувач на базі трактора Т-130 розпушує старий ущільнений щебінь. Два трактори з косими ножами зрізають щебінь під укіс. Два бульдозери (типу "Алтаєць") роблять грубе планування, а автогрейдер - точне планування баластної призми. При цьому в кривих ділянках колії поверхня планується з урахуванням того, щоб при укладанні ланок підвищення зовнішньої нитки не перевищувало 60 мм. На переліченій землерийній техніці зайнято 6 машиністів.

Слідом за цим колієукладальний кран УК-25/9-18 укладає нову рейко-шпальну решітку ланками довжиною 25 м. Роботу виконують 18 монтерів колії і 5 машиністів. Для одержання нормальних стикових за­зорів використовується трактор із торцевою плитою, який обслуговує 1 машиніст. За колієукладачем 10 монтерів колії установлюють накладки і зболчують стики.

По закінченні роботи з розбирання колії 6 монтерів колії заго­товлюють і укладають рейкові рубки на відводі.

Після повернення по сусідній колії та прибуття до місця робіт робиться зарядка ЩОМ-4, яку обслуговують 5 монтерів колії і 6 машиністів. Слідом за проходженням місця зарядки воно засипається щебенем із хопер-дозатора, причепленого з цією метою до ЩОМ-4, і виправляється за до­помогою електрошпалопідбійок чотирма монтерами колії, що супроводжу­ють ЩОМ-4. В кінці ділянки ЩОМ-4 розряджається, і в цей же час вико­нується навантаження тракторів на платформи, що причеплені в хвіст со­ставу ЩОМ-4.

Слідом за ЩОМ-4 7 монтерів колії виконують рихтуван­ня колії з постановкою на вісь моторним гідравлічним рихтувальником РГУ-1 і поправку шпал по мітках.

Слідом хопер-дозаторна вертушка вивантажує чистий баласт, її обслу­говують 2 монтери колії і 2 машиністи.

За хопер-дозаторною вертушкою машина ВПО-3000 виконує суцільне підбивання шпал із виправкою і рихтуванням колії. Обслуговують машину 7 машиністів.

Мала хопер-дозаторна вертушка вивантажує чистий баласт у місцях його відсутності після роботи ВПО її обслуговують 2 монтери колії і 2 машиністи.

Виправка колії в плані й у профілі в місцях зарядки, розрядки, перешкод і відступів після роботи машини ВПО-3000 виконує машина ВПР-1200. Об­слуговують машину 3 машиністи.

Слідом за ВПР-1200 9 монтерів колії установлюють заземлювачі і 7 монтерів колії укладають тимчасовий переїзний настил.

На цьому основні роботи закінчуються.

Частина монтерів колії після обідньої перерви переходить на ділянки підготовчих і опоряджувальних робіт.

Опоряджувальні роботи

Після завершення основних робіт у вікно 4 монтери колії підтягу­ють стикові болти, що ослабли, а 23 монтера колії очищають і ре­монтують закриті водовідвідні залізобетонні лотки.

Наступного дня 5 монтерів колії продовжують очищення і відновлення закритих водовідводних залізобетонних лотків.

На другий день виділяється додаткове вікно тривалістю 5 годин для ро­боти машин.

Першим на перегін виїжджає колійний струг, що виконує зрізання обо­чини, прибирання баласту на насипу і виїмці й очищення кюветів. На ньому зайняті 2 машиністи. Очищення кюветів, зрізання обочини і прибирання ба­ласту у місцях перешкод для струга виконує машина КТМ, яку обслугову­ють 2 машиністи. Потім машина ПМГ, яку обслуговують 3 машиністи, підтягує закладні і клемні болти. Після цього виконується вивантаження щебеню з ХДВ, де зайняті 2 монтери колії і 2 машиністи. Після вивантаження щебеню машина ВПР-1200 виконує суцільну виправку і рихтування колії (у тому числі рихтування кривих за розрахунком). Прибирання зайвого засміченого баласту біля опор контактної мережі і сміття після очи­щення лотків виконується автомотрисою (типу АГД) у комплекті з приче­пом (типу УП-4). Роботи із виправки колії і прибирання грунту виконують­ся на половині фронту робіт. Вісім монтерів колії продовжують робо­ти з очищення і відновлення закритих водовідвідних залізобетонних лотків, а 2 монтери колії після завершення роботи вертушки за допомогою ек­скаватора з планувальним ножем виконують роботи з очищення і плануван­ня нагірних канав на попередній ділянці. Наприкінці дня усі 10 монтерів колії укладають тимчасовий переїзний настил.

Наступного дня 10 монтерів колії продовжують очищення і відновлення закритих водовідвідних залізобетонних лотків.

На четвертий день опоряджувальних робіт виділяється додаткове вікно тривалістю 5 годин для роботи машин. На другій половині фронту робіт закінчуються суцільні виправка і рихтування колії (у тому числі рихтування кривих за розрахунком) машиною ВПР-1200 і робота з прибирання зайвого засміченого баласту біля опор контактної мережі і сміття після очищення лотків автомотрисою у комплекті з причепом. На усьому фронті робіт вико­нується стабілізація колії динамічним стабілізатором, який обслуговують З машиністи. Потім 2 машиністи на швидкісному планувальнику викону­ють опорядження баластної призми і планування міжколійя, а машина РОМ-3, яку обслуговують 3 машиністи, виконує підрізання баласту з-під підошви рейки. Десять монтерів колії закінчують відновлення закритих водовідвідних залізобетонних лотків.

Наступного дня, після закінчення робіт в основне вікно на наступній ділянці, 16 монтерів колії виконують установку і фарбування колійних знаків і влаштовують стелажі для покілометрового запасу.

У шостий день опоряджувальних робіт 5 монтерів колії ремонту­ють переїзний настил з укладанням залізобетонних плит.

 

2.6 Відомість затрат праці за технічними нормами

 

Таблиця 2.2 - Відомість затрат праці за технічними нормами

№ п/п Найменування робіт       Вимі­ррювач Кіль­кість робіт   Технічна норма на вимірю­вач   Витрати праці, люд.-хв.   Кіль­кість робіт­ників   Тривалість, хв. Кількість та табельні но­мери мон­терів, кіль­кість машиністів
              витрат праці, люд.хв. часу роботи ма­шин, маш.-хв. на робо­ту На робо-ту з ура-хуван-ням не­продук­тивних витрат     роботи роботи машин (розра­хунко­ва)    
                       
1. Підготовчі роботи (α= 1,37)
  Знімання малих колійних знаків     знак   15,52     17,28       -   268,2         367,4                   125,1       -   -     6(10-15)   №7  
  Знімання стелажів для покілометрово- го запасу   стелаж   1,750     159,75   -   279,6  
  Розбирання пере­їзного з/б настилу, укладання тимчасового дерев’яного(авто-кран)     м2 насти- лу     13,44     33,5       6,7           616,8       102,8     102,8     5(5-9) і 1 машиніст
4 Вирізання міжколійя ЩОМ-МФ   км   1,750         402,5   551,4           110,3   110,3   5 машиністів
5 Очищення колії від сміття СМ-2   км   1,750           86,3         28,8   28,8     3 машиніста
6 Робота поливального поїзда   км   1,750         143,8         71,9   71,9     2 машиніста
 
Разом                    
2. Основні роботи (α=1,29)
  Закриття перегону, пробіг машин до місця робіт, знімання напруги контактної мережі   -       -   -     -   -     -     -     -     -    
  Розбирання тим­часового пере­їзного настилу     м2 настилу     13,47     7,2     -     96,99     125,1             -     5(10-14)
                           

 

Продовження таблиці 2.1

 

                       
  Робота поливального поїзда   км   1,750         135,5         67,5   67,5   2 машиніста
  Знімання заземлювачів опор контактної мережі     заземл.     36,93     6,9     -     254,9     328,8             -     7(7-11)
  Підривання колії ЩОМ-4 з обрушенням щебеню в шпальних ящиках     км     1.76         21,5     225,8     291,2         48,5         48,4       6 машиністів  
  Вирізання ЩОМ-МФ засміченого баласту на плечі призми     км     1,76             402,5     519,2             103,8     103,8     5 машиністів
  Розрізання пліті на ланки 25,3 м     стик     139,96     2,6     0,65     363,9     469,4             122,1     -   122,1     6(1-4, 53-54) 4(1-4)
  Розболчування стиків, знімання накладок (зрів. прольот і відвід)   болт     120,5     1,13     -     136,2     175,7
  Розвантаження тракторів   маш.   6,8   18,69   2,67   127,2       23,4   23,4   7 машиністів
  Підготовка місця для в’їзду землерийної техніки (думкрат і бульдозер)   місце   0,972       59,2   75,2     37,6   37,6   2 машиніста
  Розбирання колії УК-25/9-18   ланка   69,9   28,5   1,9   1994,5   2572,9     171,5   171,5   10(15-24) і 5 машиніста
  Підготовка бульдозером місця зарядки ЩОМ-4 і ВПО-3000     місце     0,972             9,72     12,5         12,5     12,5     1 машиніст
  Розпушування баласту трактором-розпушувачем     км     1,774                 171,6         171,6     171,6     1 машиніст

Продовження таблиці 2.1

 

                       
  Робота двох тракторів із косими ножами   км   1,774       273,8   342,2     171,1   171,1   2 машиніста
  Грубе планування баласту тракторами “Алтаєць”     км     1,774             266,1     343,3         171,6     171,6     2 машиніста
  Планування баласту автогрейдером км   1,774       133,1   171,7     171,7   171,7   1 машиніст
  Знімання нових ланок на відводі попереднього вікна УК-25/9-18   ланка   0,972   39,9   1,9   38,8            
  Укладання колії УК-25/9-18 ланка 70,9 39,9 1,9 2828,9 3649,3     176,2   176,2   18(25-42) і 6 машиністів
  Постановка нормальних стикових зазорів (трактор з торцевою плитою)     стик колії     71,9     5,7     1,9     409,8     528,7
  Постановка накладок і зболчування стиків електрогайковим ключем     стик колії     71,9     18,21     -     1309,3     1688,9         168,9     -     10(43-52)
  Зарядка ЩОМ-4 місце 0,972     160,4 206,9   18,8 18,8 5(5-9) і 6 машиністів
  Вивантаження ХДВ і виправка електрошпалопідбійками місця зарядки ЩОМ-4   місце   0,972       24,3   31,3     6,3   6,3   5(5-9)
  Очищення щебеню ЩОМ-4   км   1,774   435,6   39,6   772,7   996,8     90,6   90,6     5(5-9) і 6 машиністів  
  Розрядка ЩОМ-4   місце 0,972     138,9 179,63   16,3 16,3
  Поправка шпал по мітках шпала 65,1 4,28 - 278,7 359,6         88,5     88,5     7(10-14, 53,54)
  Рихтування колії з постановкою на вісь РГУ-1 (20%)   м   349,9   0,575   0,115   201,2   259,6
  Заготівля й укладання рейкових рубок   рубка   1,9   64,21   -   124,8       26,8   -   6(15-20)
                           

 

 

Продовження таблиці 2.1

 

                       
  Вантаження тракторів маш. 6,8 18,69 2,67 127,2 164,1   23,4 23,4 7 машиністів
  Вивантаження щебеню з ХДВ м3 1224,7 0,56 0,14 685,8 884,7   221,2 220,5   2(1-2) і 2 машиніста
  Виправка, рихтування і суцільне підбивання колії ВПО-3000     км     1,774     237,3     33,9         542,5         77,6     77,3     7 машиністів
  Засипання торців шпал ХДВ м3   174,9   0,56   0,14   97,9   126,4     31,6   31,5   2(3-4) і 2 машиніста
  Приведення ВПР-1200 у робоче положення   місце   0,972   25,2   8,4   24,5   31,6       95,3     3 машиніста    
  Вибіркова виправка колії ВПР-1200       шпала     419,9     0,2136       0,0712       89,7       115,7    
  Приведення ВПР-1200 у транспортне положення   місце   0,972   18,9   6,3   18,4   23,7
  Установка заземлювачів опор контактної мережі   заземл   34,9   5,33   -     239,9     26,7   -   9(25-33)
  Укладання тимчасового переїзного настилу м2 настл.   13,47     -   175,1   225,9     32,3   -   7(34-40)
Разом:                    
3.Опоряджувальні роботи(α=1,37)
  Зрізання обочини очищення кюветів і прибирання баласту з укосів стругом: -у виїмці   -на насипу     км   км   0,35   1,399     67,8     33,9   64,4   94,9   88,2           109,1     110,6     2 машиніста
  Підтягування стикових болтів болт 575,4 0,52 - 299,2 409,9   102,5 - 4(1-4)
  Очищення кюветів КТМ у місцях перешкод для струга     м3     17,5         0,5     17,5     23,9          

 

 

Продовження таблиці 2.1

 

                       
  Зрізання обочини і прибирання грунту КТМ у виїмці у місцях перешкод для струга     м3     52,5         0,5     52,5     71,9         83,9     83,9     2 машиніста
  Зрізання обочини і прибирання грунту на насипу КТМ у місцях перешкод для струга     м3     52,5         0,5     52,5     71,9
  Приведення ВПР-1200 у робоче положення   місце   1,9   25,2   8,4   47,9   65,6     21,9   22,7   3 машиніста
  Суцільна виправка і рихтування колії в прямих   шпала   2656,5   0,1674   0,0558   444,7   609,2     177,6   177,6   3 машиніста
  Суцільна виправка і рихтування кривих за розрахунком     м колії     354,8     0,939     0,313     333,1     456,4
  Приведення ВПР-1200 у транспортне положення   місце   1,9   18,9   6,3   35,9   49,2     16,4   16,4   3 машиніста  
  Стабілізація колії динамічним стабілізатором   км   1,75   101,7   33,9   177,9   243,8     81,3   81,3     3 машиніста
  Підготування закладних і клемних болтів ПМГ   1000 шпал   3,276   137,43   45,81     616,8     205,6   205,6   3 машиніста
  Вивантаження щебеню з ХДВ м3 349,9 0,56 0,14 195,9 268,5   67,1 67,1 2(5-6) і 2 машиніта
  Розбирання тимчасового переїзного настилу   м2 настл   13,47   7,2   -   96,5   132,9     26,6   -   5(5-9)  
  Укладання тимчасового переїзного настилу   м2 настл   13,47     -   175,1   239,9     23,9   -   10(5-14)
  Установка малих колійних знаків знак 17,5 26,4 - 461,9 632,8         121,4     -     16(16-31)
  Фарбування колійних знаків: -великих   -малих     Знак   знак     3,5   17,5     61,1   17,2   -     210,3       288,1   412,4
  Монтаж стилажів покілометрового запасу стилаж 1,75 253,95 - 444,4 608,8

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-24; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 349 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

В моем словаре нет слова «невозможно». © Наполеон Бонапарт
==> читать все изречения...

769 - | 717 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.