Лекции.Орг


Поиск:




Розділ V. Джерела надходження і порядок використання коштів та іншого майна.




5.1. Організація здійснює володіння, користування та розпорядження коштами та іншим майном, що знаходиться у її власності згідно з чинним законодавством України.

5.2. Для здійснення статутної діяльності Організація отримує кошти та майно з наступних джерел:

5.2.1 вступні, членські, цільові та інші внески членів;

5.2.2 кошти або майно, які надходять безоплатно або у вигляді безповоротної фінансової допомоги чи добровільних пожертвувань;

5.2.3 пасивні доходи в розумінні Податкового кодексу України;

5.2.4 надходження від основної діяльності Організації;

5.2.5 дотацій або субсидій, отриманих із державного або місцевого бюджетів, державних цільових фондів або в межах технічної чи благодійної, у тому числі гуманітарної, допомоги, крім дотацій на регулювання цін на платні послуги.

5.3. Розпорядження майном Організації здійснюють у межах визначеної цим Статутом компетенції відповідні органи Організації, а розпорядження майном відокремлених підрозділів - Голови відокремлених підрозділів.

5.4. Ризик випадкової загибелі або пошкодження майна, що є власністю Організації, несе Організація. Ризик випадкової загибелі або пошкодження майна, що передане Організації у користування, несе сторона, визначена відповідним договором.

5.5. Організація самостійно встановлює розмір та форму використання коштів. Щорічний бюджет Організації розробляється та затверджується Радою.

5.6. Кошти та майно Організації не підлягають розподілу між її членами, не можуть використовуватися для вигоди будь-якого окремого члена Організації.

5.7. Кошти та інше майно Організації, в тому числі у разі її ліквідації, не можуть перерозподілятися між її членами і повинні бути передані іншій неприбутковій юридичній особі відповідного виду або зараховані до бюджету.

5.8. Рада Організації затверджує Положення про членські внески.

5.9. Члени Організації при вступі до неї та в подальшому сплачують вступний та щорічні внески у грошовій одиниці України – гривні.

Членські внески до Організації також можуть бути у вигляді майна (обладнання, автотранспорту, тощо), прав користування інтелектуальною власністю, інших майнових прав. Порядок передачі майна у власність Організації регулюється чинним законодавством України.

5.11. Грошові надходження від внесків членів Організації використовуються нею для реалізації її статутної мети та завдань, реалізації проектів та програм, здійснення благодійної діяльності, розвитку матеріально-технічної бази та утримання виконавчих органів.

5.12. Вступні внески – це кошти, які одноразово сплачуються заявниками під час вступу до Організації.

5.13. Вступний внесок сплачується незалежно від того, чи був коли-небудь заявник членом Організації.

5.14. Щорічні внески – це кошти, які сплачуються членами Організації щорічно впродовж всього терміну перебування членом Організації.

5.15. Члени Організації сплачують вступний внесок при вступі до неї та в подальшому сплачують щорічні членські внески.

5.16. Розмір вступного та щорічного членського внеску, щорічного внеску колективного члена затверджується Радою Організації.

5.17. Вступний членський внесок сплачується протягом 10 (десяти) календарних днів після отримання повідомлення про прийом до Організації на розрахунковий рахунок Організації. За бажанням, заявник може сплатити такі внески до прийняття рішення про прийом заявника до Організації. У цьому випадку копія платіжного доручення на перерахування вступного членського внеску з відміткою установи банку або копія квитанції додаються до заяви про прийняття до Організації.

5.18. Щорічні членські внески сплачуються до 1 березня року, за який мають бути сплачені членські внески.

5.19. Вступний та щорічні членські внески вважаються сплаченими з моменту надходження коштів на розрахунковий рахунок Організації.

5.20. У випадку несплати щорічного членського внеску до 1 травня (якщо відсутнє рішення про надання пільги члену Організації шляхом розстрочки чи скасування членського внеску), членство в Організації припиняється, про що направляється повідомлення члену Організації.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-12-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 293 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Неосмысленная жизнь не стоит того, чтобы жить. © Сократ
==> читать все изречения...

790 - | 692 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.007 с.