Лекции.Орг


Поиск:




Розподіл дисципліни на модулі, її обсяг і форми модульного контролю




Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Донецький державний університет управління

Кафедра господарського права

Робоча навчальна програма

з дисципліни «Цивільний процес»

галузь знань 0304 «Право»

напряму підготовки 6.030401 «Право»

освітньо-кваліфікаційний рівень – бакалавр

форма навчання – денна

курс –III

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНА

на засіданні вченої ради ДонДУУ

(рішення № ___ від __________)

 

 

ДОНЕЦЬК 2012

Робоча навчальна програма з дисципліни «Цивільний процес» (для студентів 3 курсу напрям підготовки Право денної форми навчання) / Укладач Степанова О. Г. – Донецьк: ДонДУУ, 2012. – 75с.

 

Укладач О.Г. Степанова, викл.

 

 

Завідувач кафедри В.А. Устименко, проф.

 

 

Розглянуто та ухвалено

на засіданні кафедри

господарського права

протокол № 10 від 21.05.2012

Мета та завдання дисципліни «Цивільний процес»

 

Навчальна дисципліна “Цивільний процес” направлена на вивчення нормативної бази та практики її застосування в зазначеній сфері. Вона систематизує знання про предмет регулювання, визначає загальні положення про суб’єкти процесуальних дій, строках їх проведення, відповідальності за невиконання зазначеного закону або суду та виникаючих при цьому негативних наслідків для поручників. Ці знання допоможуть майбутнім юристам набути знання та навички в розрішенні ситуацій пов’язаних з захистом порушених прав суб’єктів цивільного права, в результаті чого ще більш високими стануть завоювання демократії в нашій державі.

Програму розроблено на правовій основі Конституції України, Цивільного процесуального кодексу, іншого законодавства України, з урахуванням численних змін і доповнень до нього.

Розкриття нормативних правил цивільного судочинства провадиться із залученням судової практики, керівних постанов Пленуму Верховного Суду України. Кожну тему з курсу цивільного процесу треба розглядати як самостійну і важливу частку. Тим самим необхідно творчо вивчати цивільне процесуальне право, ґрунтовно знайомитись з правовою системою нашої держави та іноземного права, теоретично і практично готувати себе до подальшого життя.

Процесуальна наука динамічно розвивається. Зовсім недавно набув чинності новий Цивільний процесуальний кодекс України, прийняті нові процесуальні закони.

У травні 2006 року Указом Президента України була схвалена Концепція вдосконалення судівництва для утвердження справед­ливого суду в Україні відповідно до європейських стандартів, що ставить перед собою такі завдання як створення цілеспрямованої, науково обґрунтованої методологічної основи розвитку правосуд­дя в Україні на найближчі десять років; визначення шляхів удо­сконалення законодавства у цій сфері; якісне підвищення фахово­го рівня суддівського корпусу.

Концепція закріплює, що для високого професійного рівня суд­дів, прокурорів, адвокатів вирішальне значення має система юри­дичної освіти в Україні, що вимагає корінного вдосконалювання. Вищою юридичною освітою, яку відповідно до закону необхідно мати для того, щоб зайняти відповідні посади, варто вважати осві­ту рівня магістра права (з огляду на зміст Болонської декларації міністрів освіти Європи).

Реалізація вищевикладених завдань вимагає крім системного підходу до аналізу і реформування відповідних процесуальних норм і інститутів, подальшого вдосконалювання механізму викла­дання правових дисциплін, особливо спеціальних, до яких нале­жить і цивільне процесуальне право.

Під час підготовки до занять студенти повинні опрацювати відповідні розділи підручника і рекомендовану літературу, засвоїти необхідні розділи і глави нормативних актів, ознайомитися з керівними роз'ясненнями плену­мів Верховного Суду України. Виконуючи завдання, студентам належить вивчити умови, дати юридичний аналіз викладених обставин, відповісти на всі теоретичні та практичні запитання і викласти відповіді письмово у ви­гляді розгорнутих обґрунтованих і мотивованих рішень з посилками на пе­вні норми права. Кожна тема робочої навчальної програми має добірку літератури, яка відповідає рівню підготовки студентів вищого рівня підготовки.

Розподіл дисципліни на модулі, її обсяг і форми модульного контролю

Дисципліна Цивільний процес України
Семестр  
Курс  
Тип дисципліни Фундаментальна та професійно - орієнтована дисципліна
Кількість кредитів:  
- змістових модулів  
- залікових модулів  
Форма та методи навчання Лекції, семінари, індивідуальні заняття, самостійна робота
Загальна кількість годин  
Форми та засоби контролю знань Модульний контроль, підсумковий контроль залік. Технологія їх проведення – бальна рейтингова шкала – 100 бал. (Макс.)




Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-24; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 311 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Либо вы управляете вашим днем, либо день управляет вами. © Джим Рон
==> читать все изречения...

825 - | 679 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.