Лекции.Орг


Поиск:




Місце дисципліни в навчальному процесі




МВС України

ЛЬВІВСЬКИЙ ДЕРЖВНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ВНУТРШІНІХ СПРАВ

Кафедра кримінального процесу та криміналістики

 

 

 

ПЛАНИ ПРОВЕДННЯ СЕМІНАРСКИХ ТА ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ, ЗАВДАННЯ ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ курсу навчальної вибіркової дисципліни
ДІЗНАННЯ В ОВС
напрям підготовки Право  
  (шифр і назва напряму підготовки)  
спеціальність 6.030401  
  (шифр і назва спеціальності)  
спеціалізація    
  (назва спеціалізації)  
факультет підготовки фахівців для підрозділів слідства  
  (назва інституту, факультету, відділення)  

Для курсантів 4 курсу факультету з підготовки фахівців для підрозділів кримінальної міліції

 

 

Львів - 2013

 

 

Плани проведення семінарських та практичних завдань навчальної, завдання для самостійної підготовки з курсу навчальної вибіркової дисципліни «Дізнання в ОВС» для курсантів за напрямом підготовки «Право», спеціальністю «Правознавство». „___” ________, 20__ року- __ с.

 

РОЗРОБНИК: викладач кафедри кримінального процесу та криміналістики факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства Гуцуляк Ю.В.

 

 

Обговорено та затверджено на засіданні кафедри кримінального процесу та криміналістики факультету з підготовки фахівців для підрозділів слідства

протокол від “_______” __________________ 20___ року, №__

 

 


АНОТАЦІЯ НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ

Мета вивчення спецкурсу

«Дізнання в органах внутрішніх справ» викладається курсантам. Навчальна програма дає їм змогу розширити знання з Кримінального процесуального права, засвоїти основні теоретичні проблеми провадження досудового слідства у формі дізнання органами внутрішніх справ.

Мета курсу – поглиблення знань курсантів з курсу Кримінальний процес, ознайомлення їх з основними проблемами теорії та практики провадження дізнання, як форми досудового розслідування.

Завдання вивчення дисципліни:

Курсанти повинні знати:

На понятійному рівні предмет, систему Кримінально-процесуального права, в частині провадження дізнання, зміст складових його інститутів, зміст та порядок здійснення провадження розслідування у формі дізнання, систему принципів реалізації завдань ОВС при провадженні дізнання, дослідження, перевірку та оцінку доказів, захист прав та свобод громадян під час провадження дізнання, форми та способи взаємодії оперативних підрозділів з слідчим та з іншими правоохоронними органами.

На практично-творчому рівні процесуальні методи та форми попередження та недопущення вчинення злочинів, форми взаємодії органів та осіб, що здійснюють кримінально-процесуальну діяльність між собою, а також з іншими державними органами, стан розробки основних проблем, які стосуються реформування та удосконалення кримінально-процесуальної діяльності під час провадження дізнання в системі МВС.

Курсант повинен вміти:

На евристичному збирати фактичні дані, аналізувати та оцінювати їх належність до справи, допустимість, достовірність, достатність для прийняття відповідного процесуального рішення у провадженні; самостійно здійснювати слідчі (розшукові) та інші процесуальні дії.

На творчому рівні приймати обґрунтовані та законні рішення, юридично грамотно складати процесуальні документи; забезпечувати захист прав і свобод людини, організовувати виконання прийнятих рішень

На репродуктивному рівні використовувати дані науки кримінального процесу, оперативно-розшукової діяльності, криміналістики при тлумаченні та застосуванні норм кримінально-процесуального права; орієнтуватися в системі кримінально-процесуального права, особливо в частині, яка регламентує провадження дізнання, процесу доказування, дотримання прав та свобод учасників кримінального провадження.

Місце дисципліни в навчальному процесі

Навчальна дисципліна має структурно-логічні зв’язки із предметами: теорія держави та права, кримінальний процес, криміналістика, взаємодія слідчого з оперативними підрозділами, кримінальне право, адміністративне право, судові та правоохоронні органи та інші.

Структура курсу

«Дізнання в ОВС» складається із шести тем, які охоплюють питання місця дізнання як форми досудового розслідування в кримінальному судочинстві України; повноваження слідчого, як особи яка здійснює провадження у формі дізнання та повноваження інших посадових осіб, які залучаються до здійснення провадження у формі дізнання, їх процесуальний статус; строки, порядок провадження дізнання; форм закінчення дізнання; особливостей провадження слідчих (розшуклвих) дій під час провадження дізнання; оскарження рішень вказаних посадових осіб, заходів забезпечення кримінального провадження у формі дізнання, в тому числі особливостей застосування запобіжних заходів; доказування під час такого провадження; взаємодія слідчого з оперативними підрозділами під час провадження дізнання.

Семінарські заняття – проводяться із всіх тем передбачених по спецкурсу. На основі активної форми навчання аналізується теоретичний матеріал, нормативно-правова база, що регламентує діяльність слідчого, як особи, котра уповноважена здайсеювати провадження у формі дізнання та інших уповноважених органі та посадових осіб, щодо залучаються до провадження дізнання.

Практичні заняття – проводяться з тем практичного спрямування. На заняттях закріплюється теоретичний матеріал, набуваються практичні навички під час розв’язання ситуаційних задач, складання процесуальних документів. Виконання практичних завдань має комплексний характер, метою яких є формування навчального макету кримінального провадження по типовій для всіх фабулі кримінального правопорушення.

Самостійна робота – планується як форма навчання Вищої школи, що має на меті надати допомогу у вивченні запропонованої літератури, пошук відповідей на проблемні питання курсу, оволодіння практичними навичками. Самостійна робота, включаючи завдання для неї, є обов’язковими для виконання курсантом і включається до завдань поточного та підсумкового контролю.

Форми контролю – поточний (опитування, перевірка виконання практичних завдань, перевірка виконання індивідуально-дослідних завдань - рефератів), підсумковий контролі (залік).

Примітки:

1. Критерії успішності навчання та засоби її діагностики визначаються Положенням про кредитно-модульну систему організації навчального процесу Львівського юридичного інституту МВС на 2012-2013 навчальний рік.

2. Інформаційний обсяг дисципліни і конкретні форми проведення навчальних занять та їх об’єм, форми підсумкового контролю визначаються навчальним планом.

 






Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-10-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 343 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Логика может привести Вас от пункта А к пункту Б, а воображение — куда угодно © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

791 - | 789 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.