Лекции.Орг


Поиск:




Українська Євангельська релігійно-церковна преса




Між двома світовими війнами органами Укр. Євангельської Реформованої Церкви були місячники: «Віра і Наука» (1925 — 39, Станиславів, Коломия), «Українська Реформація» (1928-32, Л., Коломия), «Євангелист» (1929-32, Львів) «Сіяч» (1932−33, Коломия). Укр. Євангельсько-Лютеранська Церква видавала місячник «Стяг» (1932 — 39), «Новий світ» (для молоді) і «Прозри» (з 1931) — усі у Станиславові. Місійно-Бібілійне Об'єднання Євангельсько-Баптистських Церков видавало місячник «Післанець Правди» (1927-39, Рава-Руська, Л.). На Центр. і Сх. Землях у Харкові виходив місячник «Баптист Украины» (1924–1928) рос. і частково українською мовами. П'ятидесятники у Крем'янці на Волині видавали місячники «Будівничий Церкви Божої». (1935 — 39) і «Євангельський Голос» (1936–1939). З 1945 євангельських християн-баптистів в Україні обслуговує видаваний у Москві рос. мовою двомісячник «Братский Вестник».

На еміграції, у США першим органом Укр. Пресвітерської Церкви був тижневик «Союз» (1908-21, Нью-Йорк, Пітсбурґ). У 1947 відновлено ж. «Післанець Правди», як орган Місійного і Біблійного Об'єднання Євангельсько-Баптистських Церков у США. Крім того, у 1970-71 у США виходило ще вісім часописів і листків різних євангельських деномінацій. У Канаді найстарішим євангельським часописом є «Євангельський Ранок» (заснований 1905 під назвою «Ранок»), у 1920 — 61 виходив під назвою «Канадійський Ранок», тепер орган Укр. Євангельського Об'єднання в Півн. Америці, що об'єднує переважно укр. реформованих (пресвітерських) християн. Крім того, виходив двомісячник п'ятидесятників «Євангелист» (1958 — 71). Виходять пресвітерський місячник «Євангельська Правда» (з 1939) в Торонто, і баптистський «Християнський Вісник» (з 1943) у Вінніпеґу. В Торонто виходить квартальник П'ятидесятницьких Церков «Євангельський Голос» (з 1968). У 1970-73 «появлялися в Канаді ще 5 ін. євангельські журнали». В Аргентині виходив квартальник п'ятидесятників «Євангельський Голос» (1958–1961) і видається квартальник Першої Укр. Євангельсько-Баптистської Церкви в Буенос-Айресі «Євангельська Зірка» (з 1953) р додатком «Євангельське Проміння» для молоді. В Австралії органом Об'єднання Євангельсько-Баптистських Церков був квартальник «Добра Новина» (1966 — 70). У Великобританії виходив квартальник «Християнин», з 1952 — «Вісник Спасіння»; в Німеччині — «Дорога Правди» (1946–1949), «Голос Правди» (1954 — 60) і з 1963 появляється квартальних Півн. Місії для Сх. «Нове Життя».

 

 

Католицький Медіа-Центр (КМЦ) — інформаційний офіс Римсько-Католицької Церкви в Україні.

Завдання

Завдання Медіа-Центру — представляти Римсько-Католицьку Церкву в церковних та світських ЗМІ, надаючи українському суспільству повну та об'єктивну інформацію про сьогодення Церкви в Україні й світі, та висвітлювати різного роду соціальні проблеми, порушені громадськими, міськими, державними й міжнародними організаціями в Україні.

КМЦ подає для католиків та журналістів інших ЗМІ прес-агенств три види новин:

про Святий Престол-Ватикан,

про Католицьку Церкву у світі

про Католицьку Церкву в Україні.

Історія

КМЦ заснований з початковою метою інформаційного приготування і супроводження візиту Папи Римського Йоана Павла ІІ в Україну. Центр відкрився у Києві 31 березня 2001. У церемонії його відкриття взяли участь апостольський нунцій в Україні архієпископ Микола Етерович та Єпископ Станіслав Широкорадюк[

Сайт

КМЦ має офіційний сайт, який в середньому щоденно проглядає 20000 відвідувачів[ Джерело? ].

Завдяки сайту в медійний простір поступає правдива і широка інформація про Католицьку Церкву і Її вчення. Інтернет-сторінка КМЦ містить також загальну інформацію про Римо-Католицьку Церкву, зокрема в ній зібрані адреси і розклади Богослужінь католицьких парафій України, чернечі ордени, реколекційні доми, інформація про Церкву, таїнства, катехизм, а також перелік зібраних дієцезіальних і парафіяльних інтернет-сторінок Католицької Церкви в Україні.

На сайті існує також можливість прослуховування радіопрограми «Кредо» і сторінка дитячого журналу «Водограй». [2]

Персонал
У КМЦ працюють священики зі Згромадження Місіонерів Облатів Непорочної Марії та сестри зі Згромадження Малих Сестер Непорочного Серця Марії. Є також багато інших осіб та волонтерів, які їм допомагають.

Діяльність
КМЦ запрошував в Україну Лауру Молла, доньку Святої Джанни Беретти Молла. Вона презентувала книгу про свою святу маму, яку надрукував Медіа-Центр. Під час прес-конференції у офісі центру Лаура Молла закликала усіх не вбивати життя ненароджених, тоді Україна майже через усі ЗМІ говорила: «Ні абортам».

Центр висвітлював приїзд до Києва Державного секретаря Ватикану Кардинала Тарчизіо Бертоне.

У храмі Св. Олександра центром розпочата акція «Чисті ЗМІ для дітей України». Це був протест проти порнографії й насильницьких сцен в телебаченні та Інтернеті. У співпраці з телеканалами центр здійснює трансляції на кожне Різдво та Пасху богослужінь із Ватикану під проводом Святішого Отця Бенедикта XVI.

Починаючи з грудня 2011 р., за сприяння КМЦ американський католицький телеканал EWTN розпочав в Україні кабельне та інтернет-мовлення українською мовою.

 

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-04-04; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 323 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Своим успехом я обязана тому, что никогда не оправдывалась и не принимала оправданий от других. © Флоренс Найтингейл
==> читать все изречения...

1404 - | 1240 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.