Лекции.Орг


Поиск:




Безпека роботи в живописному та глазурувальному цехах




 

Необхідною умовою роботи в цехах глазурування та живописного оформлення є запобігання попадання на шкіру та внутрішні органи глазурі та фарб. Для цього застосовують різні засоби захисту. В цеху глазурування робітники повинні бути одягнені в спецодяг, рукавиці, спец взуття. Для запобігання попадання глазурного пилу в органи дихання застосовують респіратори, пов'язки та інші засоби. В цеху живописного розпису для нейтралізації шкідливого впливу від попадання фарб на шкіру використовують різні миючі засоби.

 

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
14 ВП 5.02.02.08.01 010 ПЗ  
Безпечність технологічного обладнання

Застосування в конструкціях машин засобів механізації та автоматизації дозволяє суттєво знизити травматизм. Наприклад, в пресовому обладнанні використовуються спеціальні маніпулятори для видалення відметаліруваних деталей з матриці штампа. Застосування в конструкціях машин засобів захисту - один із основних напрямків забезпечення безпеки.

Обладнення використовуються огорожувальні, запобіжні та гальмівні засоби захисту, засоби автоматичного контролю та сигналізації, знаки базпеки та дистанційне керування.

 

Вимоги безпеки щодо організації робочих місць.

 

Конструкція робочого місця, його розміри та взаємне розташування його елементів повинні відповідати електрометричним, фізіологічним та психофізіологіч­ним характеристикам людини, а також характеру роботи. Об лаштоване згідно з вимогами стандартів робоче місце забезпечує зручне положення людини. Це досягається регулюванням положення крісла, висоти та кута нахилу підставки для ніг за умови її використання або висоти та розмірів робочої поверхні.

Організація робочих місць повинна забезпечувати стійке положення та вільність рухів працівника, безпеку виконання трудових операцій, вимагати або допускати лише в деяких випадках роботу в незручних позиціях, котрі зумовлюють підвищену втомлюваність.

Загальні принципи організації робочого місця:

- на робочому місці не повинно бути зайвого, всі необхідні для роботи предмети повинні знаходитись поряд з працівником, але не заважати йому;

- ті предмети, котрими користуються частіше, розташовуються ближче, ніж ті предмети, котрими користуються рідше; предмети, котрі беруть лівою рукою, повинні знаходитись зліва, а ті - - - - предмети, котрі беруть правою рукою, повинні знаходитись справа;

Змн.
Арк.
№ докум.
Підпис
Дата
Арк.
 
14 ВП 5.02.02.08.01 010 ПЗ  
- якщо використовують обидві руки, то місце розташування пристосувань вибирається з врахуванням зручності захоплювання його двома руками.

 

Пожежна безпека

 

В цеху повинні бути засоби протипожежної безпеки (вогнегасники, пісок, лопати та ін.). Всі робітники повинні знати розташування засобів пожежегасіння і вміти ними користуватися. Використання засобів пожежегасіння для інших цехів категорично забороняється.

В приміщенні цеху не допускається зберігання вогнебезпечних матеріалів (бензин, керосин, масла і т.д.).

По закінченні роботи робітники повинні ретельно оглянути робочі місця і прийняти необхідні заходи для забезпечення протипожежної ситуації.

У випадку пожежі викликати пожежну бригаду і прийняти заходи по ліквідації пожежі засобами пожежегасіиия.

 

Охорона довкілля

 

Фарфорові заводи вважаються нешкідливими для навколишнього середовища, однак необхідно врахувати шкідливість пилу, шуму, димових газів і ін. несприятливих факторів. Під час розташування підприємства необхідно враховувати напрямок вітрів, рельєф, розташування населених пунктів. Для зменшення викиду в атмосферу шкідливих речовин встановлюються різні очисники, фільтри, уловлювачі і інші очисні споруди, це дає можливість менших викидів різних речовин в атмосферу. Необхідно проводити контроль за допустимими нормами викидів і застосовувати нешкідливі технології.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-25; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 739 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Даже страх смягчается привычкой. © Неизвестно
==> читать все изречения...

996 - | 862 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.