Лекции.Орг


Поиск:




Станом на 01.01.2014 в області зареєстровано 98 приватних нотаріусів. 2 страница




До територіальних управлінь юстиції протягом 2013 року надійшло 2 запити на отримання публічної інформації. Так, до Варвинського районного управління юстиції надійшло від юридичної особи 2 запити на отримання публічної інформації. Запити на отримання публічної інформації стосувались питань щодо громадських організацій, релігійних та благодійних, профспілок, зареєстрованих на території Варвинського району та щодо реєстрації на території Варвинського району перелічених у запиті громадських організацій. Вказані запити було розглянуто та надано інформацію у встановлений законодавством строк.

Щодо реєстрації нормативно-правових актів

Головним управлінням юстиції протягом 2013 року проведено правову експертизу 29 нормативно-правових актів, з них всі зареєстровано.

З метою здійснення контролю за дотриманням суб’єктами нормотворення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів Головним управлінням юстиції протягом 2013 року проведено 526 перевірок суб’єктів нормотворення, під час яких переглянуто 7211 актів. Перевірками не виявлено незареєстрованих нормативно-правових актів та листів, що встановлюють нові правові норми. Протоколи у відповідності до статті 18841 Кодексу України про адміністративні правопорушення не складались.

До Головного управління юстиції протягом року також надійшло 113 переліків розпорядчих документів, прийнятих територіальними органами міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, які не є суб’єктами нормотворення. За результатами проведення безвиїзних перевірок переглянуто 1677 актів.

На виконання доручення Президента України щодо приведення актів місцевих органів виконавчої влади у відповідність до Конституції України та чинного законодавства Головним управлінням юстиції протягом 2013 року переглянуто 144 занесені до державного реєстру нормативно-правових актів, за результатами чого до 13 актів внесено зміни, 4 акти визнано такими, що втратили чинність.

Кількість актів, поданих у 2013 році на державну реєстрацію до районних, міськрайонних управлінь юстиції у порівнянні з 2012 роком зменшилась майже на 50 %. У 2013 році подано 112 нормативно-правових актів, з яких зареєстровано 110, повернуто на доопрацювання 3, скасовано 1 рішення про державну реєстрацію нормативно-правового акта. Відмов у державній реєстрації нормативно-правових актів та повернення актів без державної реєстрації як таких, що їй не підлягають, не було.

Для контролю за додержанням суб’єктами нормотворення законодавства про державну реєстрацію нормативно-правових актів районними, міськрайонними управліннями юстиції у 2013 році проведено 3965 перевірок: 7 планових, 1979 безвиїзних, 1979 виїзних, під час яких не було виявлено незареєстрованих нормативно-правових актів. Протоколи у відповідності до статті 18841 Кодексу України про адміністративні правопорушення не складались.

З метою приведення актів місцевих органів виконавчої влади у відповідність до Конституції України та чинного законодавства районними і міськрайонними управліннями юстиції протягом 2013 року переглянуто 456 актів, занесених до державного реєстру, за результатами чого до 4 нормативно-правових актів було внесено зміни, 118 визнано такими, що втратили чинність.

Щодо правової роботи

В 2013 році з напрямку правової роботи Головним управлінням юстиції було проведено 30 перевірок стану правової роботи в територіальних органах центральних органів виконавчої влади, структурних підрозділах обласної державної адміністрації, на державних підприємствах, установах і організаціях та стану організації правової роботи в територіальних управліннях юстиції. Здійснено 6 спільних перевірок стану правової роботи та 7 контрольних перевірок.

За результатами всіх проведених перевірок виявлено 94 порушення, внесено 29 рекомендацій та одержано 25 повідомлень про їх виконання.

З метою підвищення кваліфікації працівників територіальних управлінь юстиції, відповідальних за організацію правової роботи на місцях, Головним управлінням юстиції в 2013 році проведено 23 стажування – 12 начальників та 11 спеціалістів.

Проведено 16 стажувань працівників юридичних служб та юрисконсультів територіальних органів центральних органів виконавчої влади, місцевих органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій області.

Всього в 2013 році Головним управлінням юстиції проведено 18 семінарів, з них 9 постійно діючих семінарів для працівників юридичних служб; 4 семінари для інших категорій працівників; 5 семінарів для начальників та спеціалістів територіальних управлінь юстиції.

Для надання методичної допомоги в 2013 році розроблено 12 методичних рекомендацій з напрямку правової роботи.

В 2013 році надіслано до обласної державної адміністрації 7 інформаційних повідомлень щодо здійснення заходів з напрямку правової роботи.

Територіальні управління юстиції в 2013 році провели 145перевірок стану правової роботи при 124 запланованих. Найбільше перевірок стану правової роботи здійснено Прилуцьким міськрайонним (13), Ніжинським міськрайонним (12), Новгород-Сіверським районним (11) та Чернігівським міським (11) управліннями юстиції. По 3 перевірки проведено Борзнянським та Менським районними управліннями юстиції.

Управліннями юстиції в звітному періоді проведено 77 спільних перевірок. Найбільше спільних перевірок провели Новгород-Сіверське (10), Варвинське (8) та Ічнянське (6) районні управління юстиції. По одній спільній перевірці провели Сосницьке та Щорське районні управління юстиції. Не провело жодної спільної перевірки Менське районне управління юстиції.

Контрольних перевірок в 2013 році проведено 35. Найбільше контрольних перевірок проведено Чернігівським міським управлінням юстиції (5). Контрольних перевірок не проводили Варвинське, Коропське, Ріпкинське, Сосницьке та Срібнянське районні управління юстиції.

Всього за результатами 145 перевірок стану правової роботи виявлено 343 порушення законодавства, надіслано 118 рекомендацій та отримано 92 повідомлення про виконання, оскільки більшість контрольних перевірок виявила належне виконання рекомендацій і відсутність порушень. Найбільше зазначених рекомендацій було надано Прилуцьким міськрайонним (11), Новгород-Сіверським районним (10) та Ніжинським міськрайонним (9) управліннями юстиції.

Найбільше повідомлень про виконання внесених рекомендацій отримано Новгород-Сіверським районним (9), Ніжинським міськрайонним (8), Прилуцьким міськрайонним (7), Бобровицьким районним (7) та Чернігівським міським (7) управліннями юстиції. Не одержано жодного повідомлення про виконання наданих рекомендацій Городнянським і Коропським районними управліннями юстиції.

В 2013 року управліннями юстиції проведено 130 стажувань працівників юридичних служб та юрисконсультів. Найбільше стажувань проведено Семенівським районним (15), Чернігівським міським (12) Прилуцьким міськрайонним (11) та Ніжинським міськрайонним (10) управліннями юстиції.

Територіальними управліннями юстиції впродовж звітного періоду проведено 184 семінари, з яких 87 семінарів для працівників юридичних служб і юрисконсультів та 97 семінарів для інших категорій працівників.

Значну увагу проведенню семінарів для працівників юридичних служб приділили Куликівське районне (13), Прилуцьке міськрайонне (11) та Семенівське районне (8) управління юстиції. Лише по одному семінару для юрисконсультів провели Варвинське та Срібнянське районні управління юстиції.

Для інших категорій працівників найбільше семінарів провели Ніжинське міськрайонне (13), Прилуцьке міськрайонне (11) та Бахмацьке районне (8) управління юстиції. Лише один семінар для вказаних категорій провело Корюківське районне управління юстиції.

В 2013 році територіальними управліннями юстиції розроблено 134 методичні рекомендації з окремих питань правової роботи. Найбільше методичних рекомендацій розроблено Бахмацьким районним (13), Куликівським районним (12), Прилуцьким міськрайонним (11), Бобровицьким районним (11) та Городнянським районним (11) управліннями юстиції.

В 2013 році територіальними управліннями юстиції було направлено до місцевих державних адміністрацій 62 інформації про стан правової роботи.

Щодо правової освіти

Загалом в 2013 році працівниками Головного управління юстиції проведено 193 правоосвітні заходи, якими охоплено 2950 осіб, територіальними управліннями юстиції - відповідно 1845 заходів, і 26896 осіб.

Слід відзначити, що роботу по кількості проведених правоосвітніх заходів необхідно покращити Борзнянському, Менському, Сосницькому, Носівському, Ріпкинському, Талалаївському, Варвинському районним управлінням юстиції.

У минулому році у громадській приймальні Головного управління юстиції надано 268 консультації, у приймальнях територіальних управлінь юстиції - 2407. Крім того, спеціалісти органів та установ юстиції області приймають участь у роботі громадських приймалень інших установ і організацій. Так, протягом 2013 року спеціалістами Головного управління юстиції надано 93 консультації у громадській приймальні Чернігівської обласної наукової бібліотеки ім. В.Г. Короленка. Представниками територіальних управлінь юстиції в інших приймальнях надано 611 консультацій. Із 23 територіальних управлінь юстиції лише Борзнянським та Коропським районними управліннями юстиції не надано жодної консультації в інших громадських приймальнях.

Відбулось 9 виїздів консультативного пункту Головного управління юстиції до Борзнянського, Ічнянського, Коропського, Куликівського, Носівського, Новгород-Сіверського, Семенівського, Срібнянськогщ, Талалаївського районів, під час яких надано 9 консультацій. Спільно з благодійною організацією «Чернігівській жіночий правозахисний центр» організовано 7 тематичних тренінгів для засуджених жінок, які незабаром звільняються з Чернігівської виправної колонії №44.

Працівниками територіальних органів юстиції під час роботи виїзних консультативних пунктів надано 996 консультацій. Через мережу телефонних «гарячих ліній» надано 529 консультацій. Жодної консультації не надано працівниками Борзнянського районного управлінь юстиції.

Протягом 2013 року 24 міжвідомчими координаційно-методичними радами з правової освіти населення проведено 90 засідань, на яких розглянуто 286 правоосвітніх питань. Обласна МКМР провела 1 засідання, на якому розглянуто 4 питання.

Головним управлінням юстиції забезпечено проведення третього та четвертого конкурсів з відбору адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги. На веб-сайті Головного управління юстиції створено та регулярно наповнюється рубрика та банер «Безоплатна правова допомога».

Під час Всеукраїнських тижнів права у жовтні (до Дня юриста) та грудні (до Дня прав людини) спеціалістами Головного та територіальних управлінь юстиції проведено 409 правоосвітніх заходів, якими охоплено 8472 особи.

У засобах масової інформації протягом 2013 року Головним управлінням юстиції проведено 114 виступів: 42 – на радіо, 35 – по телебаченню, 37 – у газетах, територіальними управліннями юстиції - 755.

В цьому напрямку необхідно покращити роботу Козелецькому, Куликівському, Семенівському, Щорському районним управлінням юстиції. Збільшити кількість виступів у засобах масової інформації потрібно начальникам Бахмацького, Бобровицького, Куликівського, Срібнянського, Чернігівського, Щорського районних та Ніжинського міськрайонного управлінь юстиції, якими протягом 2013 року особисто проведено від 1 до 2 виступів.

Також у 2013 році Головним управлінням юстиції розроблено 24 методичні матеріали, територіальними управліннями юстиції – 230. Слід активніше працювати над розробленням методичних посібників Борзнянському (4), Носівському (4), Сосницькому (3), Варвинському (2), Коропському (2) районним управлінням юстиції.

Головним управлінням юстиції проведено 13 перевірок стану правової освіти, з них: 6 - в навчальних закладах, 7 на державних підприємствах, в установах, організаціях. Територіальними управліннями юстиції здійснено 180 перевірокстану правової освіти: 115 в навчальних закладах та 65 на державних підприємствах, в установах, організаціях.

Разом з тим, роботу в цьому напрямку необхідно покращити Борзнянському і Коропському районним управлінням юстиції, якими взагалі не проводились перевірки на державних підприємствах, в установах, організаціях.

Головним управлінням юстиції проведено 9 перевірок стану організації роботи територіальних управлінь юстиції з напрямку правової освіти: Бахмацького, Варвинського, Коропського, Куликівського, Ріпкинського, Сосницького, Щорського районних, Ніжинського міськрайонного та Чернігівського міського управлінь юстиції. У всіх районних управліннях юстиції, крім Чернігівського міського, виявлені недоліки у виконанні Порядку проведення органами юстиції перевірок стану правової освіти, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 14.11.2011 № 3325/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 15.11.2011 за № 1304/20042.

 

Щодо організації роботи по веденню систематизації законодавства

Питання стану здійснення обліку та систематизації законодавства розглядались на колегіях, оперативних нарадах та семінарах Головного управління юстиції. Так, упродовж 2013 року розглянуто 44 таких питань. Територіальними управліннями юстиції було розглянуто 359 питань з напрямку обліку та систематизації законодавства.

З метою здійснення контролю та надання методичної допомоги по веденню систематизації законодавства Головним управлінням юстиції проведено 49 перевірок. Територіальні управління здійснили 198 перевірок

З метою підвищення професійного рівня спеціалістів по систематизації законодавства у 2013 році Головним управлінням юстиції проведено 39 стажувань. Територіальними управліннями юстиції – 145.

У 2013 році Головне управління юстиції стовідсотково було забезпечене офіційними друкованими виданнями Міністерства юстиції України. Територіальні управління юстиції – лише на І квартал.

Щодо представництва інтересів у судах

Протягом 2013 року спеціалісти сектору представили інтереси Кабінету Міністрів України, Міністерства юстиції України, Головного управління юстиції у Чернігівській області та його територіальних органів по 21 судовим справам (для порівняння – протягом відповідного періоду 2012 року було здійснено представництво по 25 справам), та здійснили безпосередню участь у 27 судових засіданнях (2012 року було прийнято безпосередню участь у 13 засіданнях).

Показники судових справ контрольної категорії:

- за участю Кабінету Міністрів України – 3 (в задоволенні позовів до КМУ відмовлено в повному обсязі, наразі рішення суду не вступили в законну силу), (2012 – 2 справи);

- за участю Міністерства юстиції України – 6 (2012 –1), з них 3 справи перебувають на розгляді в судах касаційної інстанції;

- по 1 справі Головне управління юстиції виступало позивачем (представником інтересів іноземної особи відповідно до Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей), його вимоги судом першої інстанції були задоволені в повному обсязі. Апеляційний суд скасував рішення 1 інстанції. Внесено касаційну скаргу по вищезазначеній справі. Касаційна інстанція задовольнила скаргу;

- по 1 справі сектор представив інтереси іноземної особи відповідно до Конвенції про стягнення аліментів за кордоном (вимоги сектору задоволені Апеляційним судом Чернігівської області повністю);

- по 1 справі сектор представив інтереси Міністерства юстиції України відповідно до Закону України «Про виконання рішень та застосування практики Європейського суду з прав людини».

По 12 справах сектор представляв у судах інтереси Головного управління юстиції у Чернігівській області та його посадових осіб. За відповідний звітний період минулого року відповідний показник становив 18 справ.

Дії Головного управління юстиції у Чернігівській області незаконними не визнавались, рішення щодо зобов’язання вчинити певні дії, про стягнення коштів не виносились.

Щодо виконання міжнародних договорів України

з питань цивільного та кримінального судочинства

Завдання щодо виконання міжнародних доручень у сфері кримінального та цивільного судочинства в Головному управлінні юстиції у Чернігівській області покладено на сектор представництва інтересів в судах.

Даний напрям роботи ведеться під керівництвом Міністерства юстиції України, у взаємозв’язку з відповідними місцевими судами.

Всього протягом 2013 року до управління надійшло 320 пакетів документів на виконання міжнародних договорів про правову допомогу, в тому числі з питань кримінального судочинства – 3 пакети документів, з питань цивільного судочинства – 317. Всі документи були опрацьовані у встановлений законодавством термін.

 

Щодо забезпечення діяльності представника Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини

Протягом 2013 року до представника Урядового уповноваженого звернулося 3 громадян з питаннями виконання рішень Європейського суду з прав людини на території України, з яких на два звернення було надано роз’яснення, третє перебуває на стадії розгляду та підготовки обґрунтованої відповіді заявнику.

З Секретаріату Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини до Представника Урядового уповноваженого Європейського суду з прав людини у Чернігівській області протягом 2013 року надійшло п’ять доручень.

Доручення стосувалися надання інформації по справам: «Тимченко проти України», «Мамчур проти України» «Сосновський проти України», «Редькіна проти України», «Коток проти України».

Зазначені доручення виконані в установлені терміни та в повному обсязі.

Протягом 2013 року представником Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини було проведено шість зустрічей у Чернігівському слідчому ізоляторі (березень), Новгород-Сіверській установі виконання покарань (№ 31) (квітень), Прилуцькій виховній колонії (травень), Менській виправній колонії (№ 91) (липень), Чернігівській виправній колонії № 44 (серпень) та Домницькому виправному центрі (серпень), під час яких надавались роз’яснення щодо положень Конвенції.

Представник Урядового уповноваженого у справах Європейського суду з прав людини здійснив три виступи, а саме: дав інтерв’ю на телеканалі «Новий Чернігів» з виступом на тему: «Реалізація прав і свобод людини в Україні. Європейський суд з прав людини на стороні захисту громадян в Україні». Також прийняв участь в постійно діючому семінарі для працівників юридичних служб місцевих органів виконавчої влади, територіальних органів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ, організацій з виступом на тему: «Забезпечення представництва України в Європейському суді з прав людини під час розгляду справ про порушення нею Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод» та прочитав лекцію на тему: «Захист прав і свобод за допомогою Європейського суду з прав людини».

Щодо організації роботи по розгляду звернень громадян

Особлива увага Управлінням юстиції приділяється розгляду письмових звернень громадян. Забезпечення всебічного, неупередженого, об’єктивного, своєчасного розгляду звернень громадян та порушених в них питань, оперативне їх вирішення, задоволення прав та законних інтересів громадян є одним з пріоритетів роботи Управління юстиції.

Особистий прийом громадян керівництвом Головного управління юстиції проводиться відповідно затвердженого графіка прийому в установлені дні та години. За звітний період до керівництва Головного управління юстиції у Чернігівській області звернулося на особистий прийом 83 громадянин.

Протягом 2013 року на особистому прийомі керівництвом територіальних управлінь юстиції прийнято 5088 громадян (за 2012 рік – 3815 громадянам).

За 2013 рік до Головного управління юстиції у Чернігівській області, районних, міськрайонних та міського управлінь юстиції надійшло 1253 звернення, за 2012 рік надійшло – 1414 звернення. До Головного управління юстиції у Чернігівській області надійшло відповідно 1004 звернення та 1169 звернень - за 2012 рік.

Серед загальної кількості звернень, що надійшли до Головного управління юстиції у Чернігівській області за вказаний період, відповідно 21 повторне звернення (18 звернень по управлінню державної виконавчої служби, 2 звернень по відділу нотаріату та 1 звернення по відділу з питань банкрутства).

За звітний період до Головного управління юстиції у Чернігівській області з Міністерства юстиції України надійшло 29 звернень громадян, від інших органів – 356, від заявників – 318, з Урядової «гарячої» лінії - 301 звернення.

Більшість звернень, що надходять до Головного управління юстиції, відносяться до компетенції вирішення управлінням державної виконавчої служби – 767 звернення. Порівняно з 2012 року кількість звернень зменшилась (1008 звернень).

За зазначений період до Головного управління юстиції у Чернігівській області надійшли 76 заяв та 23 скарг з питань організації роботи нотаріату, загалом 99 звернень з питань нотаріату (2012 рік – 68 звернень). В основному звернення стосувалися роз’яснення законодавства при вчиненні окремих нотаріальних дій.

Відповідно до змін у структурі Головного управління юстиції у Чернігівській області, а саме, утворення реєстраційної служби, почали надходити звернення за відповідними напрямами діяльності реєстраційної служби, так за 2013 рік з питань державної реєстрації речових прав на нерухоме майно надійшло 70 звернень.

До відділу державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Головного управління юстиції у Чернігівській області надійшло 4 заяви.

Також, надійшло 14 звернень щодо провадження господарської діяльності арбітражними керуючими.

Більшість звернень, що надходять до сектору правової роботи, правової освіти, реєстрації нормативно-правових актів та систематизації законодавства Головного управління юстиції у Чернігівській області, складають заяви з проханням роз’яснити певні норми чинного законодавства, таких звернень за 2013 рік надійшло 17(2012 рік – 13 звернення).

Із загальної кількості звернень громадян, які надійшли до Головного управління юстиції у Чернігівській області протягом 2013 року обґрунтованим було визнано 4 звернення. За фактами виявлених порушень посадовими особами було надано пояснення та вирішено питання про притягнення трьох посадовців до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання посадових обов’язків.

На всі звернення, в межах терміну розгляду, встановленого ст.20 Закону України “Про звернення громадян”, надані письмові відповіді – роз’яснення чи рекомендації.

 

Щодо забезпечення виконання рішень судів та інших органів

(посадових осіб)

Протягом 12 місяців 2013 року органами державної виконавчої служби Чернігівської області підлягало примусовому виконанню 256 803 виконавчих документи на загальну суму 2 300 281 603 грн. В порівнянні з 2012 роком вбачається зменшення обсягу виконавчих документів, пред’явлених на виконання до органів державної виконавчої служби, на 31 752 виконавчих документа та на суму 66 060 200 грн.

Фактичне навантаження на одного державного виконавця в місяць протягом 12 місяців 2013 року по області становило 134,4 виконавчих документа.

За 12 місяців 2013 року державними виконавцями завершено 158 049 виконавчих проваджень (61,5 % від загальної кількості, що підлягала виконанню) на загальну суму 1 154 744 180 грн. (50,2 % від загальної суми, що підлягала стягненню).

Найвищі показники по Чернігівській області по кількості завершених виконавчих проваджень мають відділи ДВС Борзнянського РУЮ
(71,9%), Коропського РУЮ (65,6%), Ніжинського МРУЮ (65,1%), Семенівського РУЮ (69,2%), Срібнянського РУЮ (66,4%), Чернігівського РУЮ (66,1%), Щорського РУЮ (70,2%), Деснянський (70,1%), Новозаводський (73,2%) відділи ДВС Чернігівського МУЮ. Найвищі показники по Чернігівській області по сумах за завершеними виконавчими провадженнями мають відділи ДВС Бахмацького РУЮ (58%), Борзнянського РУЮ (59,3%), Ічнянського РУЮ (55,1%), Коропського РУЮ (76,9%), Менського РУЮ (55,1%), Семенівського РУЮ (72,5%), Чернігівського РУЮ (58,9%), Деснянський (58,5%), Новозаводський (64,3%) відділи ДВС Чернігівського МУЮ.

Найнижчі показники по Чернігівській області по кількості завершених виконавчих проваджень мають відділи ДВС Бобровицького РУЮ (47,7%), Варвинського РУЮ (35,8%), Корюківського РУЮ (49,7%), Куликівського РУЮ (44,4%) Новгород – Сіверського РУЮ (51,6%), Ріпкинського РУЮ (27,6%), Сосницького РУЮ (51,1%), Талалаївського РЮУ (53,1%). Найнижчі показники по Чернігівській області по сумах за завершеними виконавчими провадженнями мають відділи ДВС Варвинськогго РУЮ (25,1%), Гроднянського РУЮ (33,6%), Куликівського РУЮ (33,2%), Новгород – Сіверського РУЮ (30,7%), Прилуцького МРУЮ (31,4%), Ріпкинського РУЮ (37,5 %), Сосницького РУЮ (38,2%).

Протягом звітного періоду державними виконавцями області фактично виконано 46 638 виконавчих проваджень (18,2% від кількості, що підлягала виконанню), всього стягнуто 231 357 596 грн. (10,1% від загальної суми, що підлягала стягненню).

Найвищі показники по кількості фактично виконаних виконавчих документів мають відділи ДВС Бахмацького РУЮ (23,6%), Борзнянського РУЮ (36,2%), Варвинського РУЮ (21,3%), Ічнянського РУЮ (22,1%), Коропського РУЮ (29,6%), Менського РУЮ (22,9%), Ніжинського МРУЮ (24,8%), Новгород – Сіверського РУЮ (26,1%), Семенівського РУЮ (26,1%), Срібнянського РУЮ (24%), Талалаївського РУЮ (31 %). Найвищі показники по фактично стягнутих сумах за виконавчими документами мають відділи ДВС Борзнянського РУЮ (25,7 %), Городнянського РУЮ (12,5 %), Ічнянського (15,1%), Коропського РУЮ (35,6 %), Новгород – Сіверського РУЮ (12,6 %), Семенівського РУЮ (18,6%), Сосницького РУЮ (12,5 %), Щорського РУЮ (12,9%).

Найнижчі показники по кількості фактично виконаних виконавчих документів мають відділи ДВС Корюківського РУЮ (15,9 %), Ріпкинського РУЮ (13,1%), Сосницького РУЮ (15,8%), Чернігівського РУЮ (12,1), Новозаводський (13,1%) відділ ДВС Чернігівського МУЮ. Найнижчі показники по фактично стягнутих сумах за виконавчими документами мають відділи ДВС Бахмацького РУЮ (4,2%), Бобровицького (4,5%), Варвинського РУЮ (4 %), Козелецького РУЮ (6%), Куликівського РУЮ (5,7%), Менського РУЮ (3,7%), Носівського РУЮ (5,7%), Прилуцького МРУЮ (7,6%), Ріпкинського РУЮ (3,8%), Срібнянського РУЮ (3,6%), Чернігівського РУЮ (5,9%), Деснянський (4,9%), Новозаводський (4,2%) та Центральний (5,4%) відділи ДВС Чернігівського МУЮ.

Станом на 01.01.2014 у залишку перебувало 98 754 виконавчих документи на загальну суму 1 074 965 432 грн.

Із вказаного залишку 367 виконавчих документів знаходиться на виконанні понад строки виконання, встановлені ст. 30 Закону України «Про виконавче провадження», а саме: у відділах ДВС Бобровицького РУЮ (5),
Ічнянського РУЮ (3), Козелецького РУЮ (6), Коропського РУЮ (1), Корюківського РУЮ (19), Куликівського РУЮ (3), Менського РУЮ (3), Носівського РУЮ (14), Прилуцького МРУЮ (78), Семенівського РУЮ (9), Сосницького РУЮ (50), Срібнянського РУЮ (1), Талалаївського РУЮ (25), Чернігівського РУЮ (15%), Щорського РУЮ (2), Деснянському (2), Новозаводському (5) та Центральному (21) відділах ДВС Чернігівського міського управління юстиції.

 

Щодо організації роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби

Відділами державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційних служб районних, міськрайонних, міського управлінь юстиції, виконкомами сільських, селищних, міських рад Чернігівської області протягом 2013 року було зареєстровано 37440 актових записів цивільного стану (в 2012 році -37454), з них: 9916 про народження,19909 про смерть,6321 про шлюб,905 про розірвання шлюбу,389 про зміну імені

Підписи реєстраторів актів цивільногостану на 796 (2012-739) свідоцтвах та витягах з ДРАЦС про державну реєстрацію актів цивільного стану були засвідчені у відділі державної реєстрації актів цивільного стану реєстраційної служби Головного управління юстиції у Чернігівській області (Далі по тексту-Відділ).

Відділом надаються адміністративні послуги, а саме, за 2013 ріквидано повторно - 204 свідоцтва про державну реєстрацію актів цивільного стану; 186 витягів, виданих з Реєстру, у тому числі 114 платних (на суму 8322 грн.).

До Відділу за звітний період надійшло 16 992 одиниці вхідної кореспонденції, з них 635 заяв громадян та запитів установ, організацій з питань видачі документів про державну реєстрацію актів цивільного стану.

Також, протягом 2013 року Відділом направлено та отримано 1283 клопотань, звернень громадян та установ про надання правової допомоги щодо витребування, отримання документів про державну реєстрацію актів цивільного стану до компетентних органів держав учасниць Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах.

До місцевих бюджетів області перераховано 25 269грн. 35 коп. (за 2012 рік –25 451 грн. 12 коп.) держмита, сплаченого за державну реєстрацію актів цивільного стану, повторну видачу свідоцтв, внесення змін, поновлення, анулювання актових записів цивільного стану.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-10-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 367 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студенческая общага - это место, где меня научили готовить 20 блюд из макарон и 40 из доширака. А майонез - это вообще десерт. © Неизвестно
==> читать все изречения...

942 - | 893 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.