Лекции.Орг


Поиск:




Призначення і склад збройних сил України




       
 
Здійснює Міністерство Оборони
 
   
Здійснює генеральний штаб


Найбільш чисельний вид ЗСУ. Вони призначені для відбиття ударів і розгрому угруповань агресора, утримання території, районів, рубежів, які займають і оволодівають територією противника. Вони мають велику вогневу і ударну міць, високу маневреність і самостійність


 

 

Механізовані та танкові військові війська, складаючи основу Сухопутних військ, виконують завдання: в обороні – щодо утримання районів, рубежів і позицій, які займають, відбиття ударів противника й завдання поразки його наступаючим військам; в наступі – щодо прориву оборони противника, розгрому угруповань його військ, які обороняються, захоплення важливих районів, рубежів та об’єктів, форсування водних перешкод, переслідування противника, який відходить, ведення зустрічних боїв. Механізовані війська діють у складі морських и повітряних десантів та приймають участь в антитерористичних і миротворчих заходах.

Аеромобільні війська є високо мобільним родом Сухопутних військ і призначаються для охоплення противника з повітря і виконання завдань в його тилу, а також використовуються як протидесантний резерв та для прикриття держкордону і проходів у горах.

Ракетні війська та артилерія Сухопутних військ є основним засобом вогневого ураження противника.

Ракетні війська призначаються для ураження засобів ядерного та хімічного нападу, наземних елементів розвідувально-ударних комплексів та інших систем високоточної зброї, основних угруповань військ противника, авіації в місцях її базування, засобів і об’єктів протиповітряної оборони, пунктів управління, тилових та інших важливих об’єктів противника на всю глибину його оперативної побудови, дистанційного мінування місцевості, а на приморських напрямках, крім того, для зруйнування пунктів базування сил флоту противника, знищення його бойових кораблів і суден.

Війська протиповітряної оборони Сухопутних військ є основним із засобів ураження повітряного противника. Вони призначаються для радіолокаційної розвідки повітряного противника та оповіщення про нього своїх військ, прикриття та захист угруповань своїх військ, пунктів управління, аеродромів, тилових та інших об’єктів від ударів противника з повітря, боротьби з його авіацією, крилатими, оперативного-тактичними й тактичними, балістичними ракетами, повітряними десантами і аеромобільними військами в польоті та повітряними елементами розвідувально-ударних комплексів.

Армійська авіація, маючи на озброєнні бойові, транспортно-бойові та транспортні вертольоти призначена для авіаційної підтримки військ шляхом ураження наземних(морських), головним чином малорозмірних, броньованих, рухомих об’єктів противника переважно на передньому краї і в тактичній глибині, а також для вирішення завдань всебічного забезпечення загальновійськового бою.

 

 

Спеціальні війська

 

Розвідувальні Інженерні РХБ захисту

Для вирішення завдань РХБ забезпечення бою частин і підрозділів СВ, а також для завдання втрат противнику застосуванням запалювальної зброї.
Для вирішення завдань інженерного забезпечення бою частин і підрозділів СВ також для завдання втрат противнику застосуванням інженерських боєприпасів.
Для добування відомостей про противника та місцевість, а також для виконання спеціальних завдань.

 

 

Зв’язку РЕБ Тех.забезпечення

Для утримування та зберігання ракет усіх видів і бойових частин до них, їх технічної підготовки та доставки у війська. Забезпеч. військ озброєнням, бойовою технікою, боєприпасами
Для розгортання й експлуатації систем зв’язку та забезпечення управління військами в усіх видах їх бойової діяльності.
Для виконання завдань щодо дезорганізації управління військами та зброєю противника шляхом радіоелектронного продавлення засобів зв’язку, локації, навігації

 

       
   

 

 


 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-03-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 234 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Велико ли, мало ли дело, его надо делать. © Неизвестно
==> читать все изречения...

998 - | 762 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.