Лекции.Орг


Поиск:




V. Вимоги до оформлення випускової роботи




 

Основна частина

 

Випускова робота повинна бути оформлена згідно з ДСТУ 3008-95.

Матеріал випускової роботи слід надати у такій послідовності:

- титульна сторінка;

– зміст випускової роботи;

– вступ;

– основна частина роботи;

– список використаних джерел;

– додатки (при необхідності).

Завершену і оформлену належним чином випускову роботу обов'язково підписує автор на титульній сторінці.

Мова роботи - державна, стиль - науковий, чіткий, без орфографічних і синтаксичних помилок, послідовність - логічна. Пряме переписування у роботі матеріалів з літературних джерел неприпустиме.

Випускова робота повинна бути надрукована на одному боці сторінок стандартного білого паперу формату А4 (210x297 мм) і мати обсяг 60 сторінок рукописного тексту (комп'ютерний набір - 14 кегель, 1,5 інтервал, шрифт Times New Roman). Допускається розміщувати таблиці та інші ілюстративні матеріали на аркушах формату АЗ (не більше 40 рядків на сторінці).

Текст роботи розміщується на аркуші з дотриманням таких розмірів берегів: з лівого боку - 20 мм, з правого - 15 мм, зверху -20 мм, знизу - 20 мм.

Вписувати у друкований текст роботи окремі іншомовні слова, формули, умовні позначення можна чорнилом, тушшю, пастою лише чорного кольору. При цьому щільність вписаного тексту має бути наближеною до щільності основного тексту.

Роздруковані на ЕОМ програмні документи мають відповідати формату А4, включатися до загальної нумерації сторінок випускової роботи і розміщуватися, як правило, у додатках.

Титульна сторінка містить найменування вищого навчального закладу; прізвище, ім'я та по батькові та інші відомості про автора; тему випускової роботи з посиланням на підприємство, на прикладі якого вона виконана; прізвище, вчене звання та посаду наукового керівника; місто і рік (дод. Б).

У змісті вказують найменування та номери початкових сторінок всіх частин та параграфів роботи. Зміст має включати усі заголовки, які є в роботі, починаючи зі вступу і закінчуючи додатками.

Текст основної частини випускової роботи поділяється на параграфи згідно із затвердженим планом.

Заголовки параграфів друкуються малими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу. Крапка в кінці заголовка не ставиться.

Відстань між заголовком (за винятком заголовка пункту) та текстом має дорівнювати двом інтервалам в основному тексті.

Кожну структурну частину роботи необхідно починати з нової сторінки.

 

Нумерація

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, малюнків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.

Першою сторінкою роботи є титульна сторінка, яка включається до загальної нумерації сторінок і на якій номер сторінки не ставиться. Нумерація без крапки після неї проставляється у правому верхньому куті подальших сторінок.

Зміст, вступ, висновки, список використаних джерел, додатки не нумерують як параграфи.

 

Ілюстрації

 

Зміст ілюстрацій має доповнювати текст випускової роботи, по­глиблювати розкриття суті явища, наочно ілюструвати думки автора.

Тому в тексті на кожну з них повинне бути посилання з коментарем.

Ілюстрації (схеми, графіки тощо) і таблиці слід подавати в роботі безпосередньо після тексту, де їх згадано вперше, або на наступній сторінці. Якщо вони містяться на окремих сторінках роботи, їх включають до загальної нумерації сторінок. Ілюстративні або табличні матеріали, розміри яких є понад формат А4, враховують як одну сторінку і розміщують у відповідних місцях після згадування в тексті або в додатках. На всі ілюстрації мають бути посилання в тексті.

Ілюстрації позначають словом "Рис." і нумерують послідовно в межах розділу, за винятком ілюстрацій у додатках. Номер ілюстрації має складатися з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, між якими ставиться крапка: наприклад, "Рис. 1.1" (перший рисунок). Номер ілюстрації, її назва і пояснювальні підписи роз­міщуються послідовно під ілюстрацією.

Ілюстрація має бути зрозумілою з вказуванням назви та одиниці виміру показників.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-25; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 437 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Вы никогда не пересечете океан, если не наберетесь мужества потерять берег из виду. © Христофор Колумб
==> читать все изречения...

775 - | 750 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.