.


:




:

































 

 

 

 


Ki Kicsoda a Magyar Rockzenében?




 

(A szerkesztés lezárva: 1982. nyarán, felelős szerkesztő: Szántó Gábor, összeállította: Czippán György)

Egymillió lemezjátszón pörögnek a fekete korongok hazánkban. Az orsós és főként a kazettás magnetofonok száma ennél is több. Sok millió példányban kelnek el a popzenei lemezújdonságok, s a szülők, rokonok is megtanulták, hogy a külföldi utakról hazatérve poplemezzel vagy kazettával lehet a legnagyobb örömet szerezni a gyerekeknek. Negyedszázada indult hódító útjára nálunk is az újfajta szórakoztató muzsika, amit akkor még rock and roll-nak, majd beatzenének, később pedig egyszerűen popnak, rocknak neveztük el. Azóta szervesen beépült kultúránkba. Mindig is a tinédzser korosztályból szedte elsősorban áldozatait", de a generációk kinőve a tinicipőből, felnőttként is megőrizték vonzódásukat. Ma már elmondhatjuk, hogy az öntudatra eszmélő úttörőktől a mai harminc negyvenévesekig - akik a beatkorszak hajnalán voltak úttörők - több generáció szellemi táplálékai közé tartozik ez a muzsika.

Rajongói és a szimpatizánsok azonban nemcsak hallgatni szeretik, de szívesen hallanak és olvasnak is róla. Eme igényt felismerve az ifjúsági lapok, közöttük elsőként az IM, önálló poprock rovatokat nyitottak, amelyekben rendszeresen tájékoztatják olvasóikat a popvilág újdonságairól, eseményeiről. Mostanság a könyvkiadók is egyremásra ismerik fel az e téren jelentkező szükségleteket, s ha mackó módra cammogva is, de kezdik kielégíteni az igényeket. A korábban csak szórványosan, félénk kísérletként megjelenő popzsebkönyvek - mint a Beatles biblia, a Keresem a szót, a Beat-pop-rock - után már csaknem rendszeresen megjelennek a témával foglalkozó újdonságok. Gondoljunk csak a már második kiadást megért Rocklexikonra, a Szörényi-Bródy-, a Lennon-, a Beatlestől az új hullámig című összefoglaló és elemző kötetre, vagy a legfrissebb pop-évkönyvre.

E sort szeretnénk gyarapítani egy sajátos újdonsággal, a Ki kicsoda a rockzenében két kötetével. Míg a külföldieket felsoroló korábbiban inkább a lexikon jelleg dominált, a magyarokat taglaló mostaniban inkább érvényesült a Who's Who-k hagyományos rendes elve: az együttesek tagjai név szerint kiemelve is megtalálhatók benne.

Bizonyára sokan a szeműnkre vetik majd, hogy címével ellentétben mit keresnek e kötetbecs a táncdalénekesek, a folkzenészek, a jazzzenekarok? Nos, a rock szót kiterjesztett értelemben használjuk jelen esetben, s nem csupán a rockstílushoz tartozó muzsikusok kaptak helyet összeállításunkban, hanem mindenki a felmenők, leszármazók és oldalági rokonok közül, aki számított, vagy jelenleg számít valamit ebben a szakmában. Az új hullám, a diszkó nélkül éppúgy nem lenne teljes e kötet, mint ahogy Fényes Szabolcs nélkül sem. Utóbbi például azért is bekívánkozott a címszavak közé, mert kompozícióit a beatkorszak hajnala óta a hagyományos tánczenét előadók mellett a nagy újítók is rendszeresen műsorukra tűzték. S nem utolsó sorban szimpla információk közlésével így tudjuk csak érzékeltetni azt a fejlődési folyamatot, ami a magyar popzene elmúlt húsz éve alatt végbement.

Ilyen teljességre törekvő, útikalauz jellegű információs kötet még nem készült a magyar popról, szerzőinek, összeállítójának talán amiatt okozott fejtörést, hogy milyen mélységig térképezzék fel ezt a világot. A sztárokat és az úgynevezett második vonal jeles képviselőit feltehetően jól ismerik, akik e kötetet a kezükbe veszik, az ő esetükben éppen ezért eltekintettünk érdemeik részletes méltatásától, hiszen ezt korábbi könyvek, lexikonok megtették. Az így felszabaduló helyre inkább a kevésbé, vagy csak a helyileg ismert, illetve a már letűnt, vagy egy-egy kiemelkedőbb kezdeményezéssel egykor feltűnt előadók, együttesek kerültek. A punk és új hullámos körökben manapság népszerű Sikátor együttes méltánytalanul nagy helyet kapott például az Omegához, vagy az LGT-hez viszonyítva - éppen e megfontolások alapján! Reméljük azonban, mások is egyet értenek velünk abban, hogy nem az itt kapott sorok száma határozza meg a helyezést az élmezőnyben.

Szerkesztés közben felmerült a meddig menjünk el?" kérdés is. Milyen mélységig taglaljuk ezt az ágas-bogas, s különösen napjainkban burjánzó szórakoztató iparágat? Több helyütt is ingoványra léptünk. Amikor például beválogattunk jó néhányat a vendéglátóiparban nevet szerzett, vagy a hullámvölgy idején oda menekül előadók közül. Vagy amikor a hordalékot is hozó új hullám tetején időnként felbukkanó tiszavirágéletű formációkat megörökítettük itt. Úgy véljük, ők is hozzátartoznak ahhoz az új zenei mozgalomhoz, ami két évtizede indult útjára hazánkban. S az útikalauz szerepére vállalkozó kötetünk sem feledkezhet meg róluk!

 

A bevezető

KIK VOLTAK A LEGJOBBAK?

A hatvanas években a hard rock hívei Radics Bélát tartották minden idők legjobb magyar gitárosának, s kikiáltották a magyar Jimi Hendrix-nek. Mások Mogyorósira esküdtek, a jazz-esek Babos Gyulát tartják a legjobbnak az ifjabbak szemében Tátrai Tibor a gitárkirály! A zeneszerető közönség mindig is szeretett rangsorolni, s a poppal foglalkozó újságírók és rockszakembe-rek majdnem minden évben elkészítették a sorrendeket - amúgy külföldi mintára! Az ott szereplő nevek hű tükörképei egy-egy korszak ízlésvilágának is. Itt csak az utóbbi két év eredménylistáját közöljük.

1980 legjobb hazai gitárosának Tátrai Tibor (Skorpió) és Lugosy László (Beatrice) találtatott. Basszusgitáros: Póka Egon (HBB). Billentyűs: Presser Gábor (LGT). Dobos: Solti Jónos (LGT). Fúvós: Dés László (Dimenzió).

Szólóénekes: Komár László. Szólóénekesnő: Bontovics Kati. Színpadi személyiség: Földes László (HBB). Nagylemez: LGT angol nyelvű. Hang-szerelő: Presser Gábor (LGT), Együttes: Edda. Eseménye: Omega-LGT-Beatrice koncertsorozata. Felfedezettje: East. Csa-lódása: a P. Mobil leállása és nagylemezének elmaradása. Legrosszabb teljesítménye: a Dinamit produkciója. Legjobb tíz dala: Maradj velem (Korál)), Várj, míg felkel majd a Nap (VMoto-Rock), Embertelen dal (LGT), Minden sarkon álltam már (Edda), Katicabogárka (Beatrice), Rolling Stones Blues (HBB), Vallomás (Color), Miskolc (P. Mobil), A valóság hangjai (East), és a Kolduskirály (Mini).

Az 1981-es teljesítmények alapján már két rangsor is készült. Az egyik a közönségszavazatok alapján. A másik a szakmai szavazások végeredményeként. Elöl tehát a közönség legjobbja, mögötte a szakmáé. Énekesnő: Koncz Zsuzsa, Koncz Zsuzsa. Énekes: Soltész Rezső, Komár László. Együttes: Hungária, LGT. Billentyűs: Balázs Ferenc (Korál), Presser Gábor (LGT). Gitáros: Tátrai Tibor (Új Skorpió), Tátrai Tibor, Basszusgitáros; Frenreisz Kóroly (Új Skorpió), Frenreisz Károly. Do-bos: Dorozsmai Péter (Korál), Solti János (LGT). Nagylemez: Hotel Menthol (Hungária), Menetrend (Koncz Zsuzsa). Ese-mény: a Koncert című film alkalmából létrehozott Illés-, Koncz-, Tolcsvay-, Fonográf-koncert mindkét listán. Meglepetés: Kft, Kft. Csalódás: Révész Sándor kiválása a Piramis együttesből mindkét listán. A legjobb öt dal a közönséglistán: Limbó hintó (Hungária). Homok a szélben (Korál), Hűtlen (Edda) Kölyköd voltam (Edda), Bábu vagy (Kft). A szakma szerint: Gyertyák (VMoto-Rock), Különvonatok (Koncz Zsuzsa), Bábu vagy, (Kft), Kölyköd voltam (Edda) és Limbó hintó (Hungária). A szakma ezenkívül szavazott az év legjobb szerzőire is. Így alakult az élmezőny a zeneszerzőknél: Presser Gábor, Tolcsvay László, Lerch István, Slamovits István és Balázs Ferenc. A szövegíróknál: Bródy János, Sztevanovity Dusán, Laár András, Demjén Ferenc és Földes László.

 

KIBŐL MI LETT?

Néhány tucatnyi zenész kezdte a popforradalmat Magyarországon is az ötvenes évek végén, a hatvanas évek elején. Azóta számtalan előadó és szerző is megfordult már a rock háza táján. Sokan egy életre eljegyezték magukat ezzel a muzsikával, mint például a Bergendy testvérek. Mások azonban útközben kiszálltak, s más pályákon keresték a boldogulást és a boldog-ságot. Demjén "Rózsi" bátyja, István például nagyszerű énekes volt a ma már legendás Dogs és Liversing együttesekben, de családi okok miatt még időben abbahagyta.

Vajon mi történt azokkal, akik csak átmenetileg dolgoztak a rockpiacon? Mit csinálnak most?

Az egykori Metrósok közül Zorán és Frenreisz pályáját ismerjük, Dusán már csak szövegírással foglalkozik és a televízió könnyűzenei műsorait vezeti, szerkeszti. Rédey Gábor - aki Frenreisz távollétében gitározott - egy ideig pincér volt, majd díszhal szaküzletet nyitott Érden, jelenleg külföldön él. Brunner Győző, a Metró után a Taurusban és a korai Korálban dobolt, ma dobolni tanítja az ifjakat és együttesekben is játszik néha. Schöck Ottó billentyűs a külföldi vendéglátáiparban vendéges-kedik. A késői korszak basszusgitárosa, Tihanyi Gyula most a 100 Folk Celsius technikusa. Az Öcsi névre hallgató Novák András énekes többek között kutyakereskedéssel kísérletezik. Fogarasi János billentyűs gumijavító műhelyt tart fenn. A hajdani Omega legénységéből Varsányi István basszusgitáros ma tervező mérnök, Harmat László - miután svéd együttesekben végiggitározta Európát és mesterfokon kitanulta a karatét - jelenleg e sport edzőjeként tevékenykedik itthon. Laux József, az LGT-ből és hazánkból való távozása után Los Angelesben lett producer. Ugyanott, ahol Barta Tamás gitáros már előtte megtelepedett, s gitározni tanította a kint élő magyarok gyerekeit és érdekeltsége volt egy papírkereskedésben. Ki nem bogozható kapcsolatba, került, a hírek szerint, az ottani alvilággal, amely végzett vele ez év elején. Kevesen tudják, hogy a Kovács Katit kísérő Universal együttes basszusgitárosa Kovacsics András, valaha szólógitáros volt, s nem is akárhol, az Omegában.

A régi idők harmadik híres zenekarából, az Illésből Nyényei Tass basszusgitáros jelenleg fogorvos. Pásztori Zoltán egy ideig színházi zenekarban dobolt, ma Nyugaton, a vendéglátóiparban. A jogutód Fonográf dobosa, Németh Oszkár egy jól menő maszek lemezbolt társtulajdonosa Budapesten.

Gergely Ágira már csak a középkorúak emlékeznek, Koncz Zsuzsa társa volt az 1962-es Ki-Mit-Tud-on, ahol a Gézengúz című dallal arattak sikert. Most pedagógus. A hatvanas évek második felében a Gerilla pol-beat tagjaként még együtt énekelt Vámos Tiborral, akiből azóta Miklós keresztnévvel az egyik legtermékenyebb ifjú írónk lett. A Soul Bridge nevű együttesből Horváth

Attila először a Rózsavölgyi Zeneműbolt eladója volt, majd főállású szövegíróvá lépett elő, s a Piramis, a Korál mel-lett a Bojtorjánnak is ír dalokat. Zenésztársa, Kapuvári Gábor viszont újságíró lett, akárcsak Révbíró Tamás, aki szintén egy kis együttesben kezdett, s most az IPM rovatvezetője, mellette a country muzsika egyik elismert szakírója. Fordított pályát járt be Galla Miklós, aki újságíróból lépett elő zenésszé. Az Ikarusz után Fasírt, Csontbrigád, majd GM 49 néven toborzott új hullámos csapatot.

A diszkók háza tájáról jól ismert Éliás Gyula hajdan a Non-Stop-ban énekelt, Danyi Attila ugyanezt az utat tette mega Scampolóból indulva! Ákos István a Generál, majd a Ferm tagjaként debütált, s jelenleg a híres amerikai lemezcég, az A+M kelet-európai megbízottja, közvetítésével jutott el a Saga is Budapestre 1982 tavaszán. Amerikába származott a Gemini egykori vezetője, Várszegi Gábor is, s jelenleg üzleti tevékenységelfolytat.

Miklóska Lajos ugyan a szakmán belül maradt, pályája azonban érdekes görbéket írt le. Radics Béla legendás heavy és hardrok-zenekaraiban basszusozott, majd a progresszív kísérleteivel kitűnt Korongnak lett a tagja, ezután a punkzenét meg-honosító és botrányokkal is hírnevet szerző Beatrice egyik apostola volt, jelenleg a Rockszínház színésze, énekese. Az egyik legjobb rockénekesnek tartott Vikidál Gyula háromszor is tagja volt a P. Mobilnak, illetve elődjének, közben vendéglátózott, a Dinamit után pedig az építőiparral kísérletezett, a legújabb hírek szerint a Krízis című rockszínmű főszere-pét játssza. Haász Albert, a Wanderers orgonistája most fodrászkellék-üzletet vezet, Neményi Béla, az Atlantisz énekese Cipruson üzletkötő. A Bergendy -együttes volt trombitása, Tánczos Gábor, a televízió Egymillió Fontos hangjegy című műso-rának szerkesztője lett. Wittek Mária énekesnő, Firenzébe ment férjhez. Kovács József a gratzi opera, Gerdesits Ferenc, a Fermből pedig a Magyar Állami Operaház tagja lett. Késmárky Marika és Mándoky Pál a nyugatnémet Dzsingisz Kán együttes tagjai. A híres szerzők, Lovas Róbert és Dobos Attila ugyancsak az NSZK-ban élnek és orvosi praxist folytatnak. A Kex-ből Baksa Soós János ugyanitt grafikus. Tőrich György, a Dogs szólógitárosa is Nyugat-Németországba nősült. A Jackie néven közismert Orszáczky Miklós, a volt Syrius ból évek óta legálisan él Ausztráliában, ahol az együttes első nagylemeze megjelent, és ahol saját zenekara is van. Bajtaláék Londonban bár zenélnek, Bokányi Ferenc a stockholmi operaház bőgőse, Ráduly Mihály (Syrius) pincér New York-ban. Váradi (Vadölő)

László, a Scampoló és a Sakk-Matt dobosa büfés a: MÁV-nál. Varga László (Scampoló, Liversing) Finnor-szágban felvételvezető. Demjén István (Dogs) pedig ma, itthon modelltervező. Természetesen nem sikerült mindenkinek a nyomára bukkanni, de a felsorolás így is mutatja, hogy a rockzenészek érdeklő-dési köre is rendkívül változatos. A más pályára tévedtek - ha nem is zenélnek tovább - nem lettek azért teljesen hűtlenek a műfajhoz. A rock környékén dolgoznak, vagy a koncerteken találkozhatunk velük, mint "megfigyelőkkel".

 

DISZKOGRÁFIA

Az eltelt csaknem másfél évtizedben 270 popzenei nagylemez jelent meg hazánkban. Az Omega együttes Trombitás Frédi és a rettenetes emberek című albuma nyitotta a sort 1968-ban, s az elmúlt időben már 30-nál több új nagylemez került egy-egy évben az üzletekbe. A Magyar Hanglemezgyártó Vállalat kimutatása szerint közöljük a kiadott popalbumok listáját.

 

Apostol együttes: Apostol a létrán, 1978; Vágyak, 1980. Aradszky Lászlós cím nélkül, 1968. Benkó Dixieland Band: I., 1972; II., 1975; Tin Roof Blues, 1977; jubileum, 1979; Blues, 1981. Bergendy-együttes: I. (angol nyelvű 1971) II. 1972; Hét (7) fő, 1973; Ötödik sebesség, 1974; Fagypont fölött, 1976; Jazz, 1977; Rendíthetetlen ólomkatona, 1980; Aranyalbum, 1981. Bódy Magdi: I. 1978. Bojtorján együttes: Csavargódal, 1981, Bontovics Kati: Ártatlan bűn, 1979. Bródy János: Hungarian blues, 1980. Color együttes: I. 1975; Új színek, 1982. Corvina együttes: I. 1974; Utak előtt, utak után, 1975; C. C. C. 1978: Cseh Tamás: Levél nővéremnek, 1977; Antoine és Desire, 1978; Fehér babák. takarodója. 1979; Műcsarnok, 1981. Cserháti Zsuzsa: I. 1978; Többé nincs megállás, 1981, Csík Gusztáv: Jazz, 1977, Debreceni Jazz Együttes: I 1979. Delhusa Gjon: I. 1979. Demjén Ferenc: Fújom a dalt, 1977. Deseő Csaba: Ultravida, 1977. Dimenzió: I. 1981. Dinamit: I. 1980; A híd, 1981. Dobos Attila: I 1968. East: Játékok, 1981. Edda: I. 1980; II. 2981. Eszményi Viktória: eszményi, 1981. Express együttes: Jöjj hozzám! 1977; Ezüst Express, 1979; Időgép, 19141; Fonográf együttes: I. 1974; Na, mi újság, Wágner úr? 1975; FG 4, 1976; Edison Fonográf Album, 1977; Útközben, 1978; Fonográf Country Album, 1979, Gemini: I. 1976. Generál: Staféta, 1973: II. 1975; Zenegép, 1977; Piros bicikli,, 1979, Gonda János: I. 1976; Vonzások és változások, 1980. Hacky Tamás: I. 1979. Harangozó Teri: Bim-bam, 1969; Lánynak születtem, 1976. Hungária együttes: Koncert a Marson, 1970; Hungária, 1971; Rock and Roll Party, 1980; Hotel Menthol, 1981. Hobo Blues Band: 7. 1980. Ihász Gábor: I. 1980, Illés együttes: Nehéz az út, 1969; Illések és pofonok, 1969; Human Rights, 1971; Add a kezed, 1972; Ne sírjatok, lányok, 1973; Boldog város, 1978; A Koncert, 1981, Kaláka együttes: I. 1975. Karda Beáta: Figyelem. Itt vagyok, 1981. Karthágó: I. 1981. Kati és a Kerek Perec: I. 1979; Szerpentin, 1982. Katona Klári: Savanyú a csokoládé. 1977; Láthatod boldog vagyok, 1978; Titkaim, 1981. Komár László: I. 1981. Koncz Zsuzsa: Volt egyszer egy lány, 1969;, Szerelem, 1970; Kis virág, 1971; Élünk és megha-lunk, 1972; Jelbeszéd, 1973; Gyerekjátékok, 1974; Kertész leszek, 1975;. Ne vágj ki minden fát; 1975; Elmondom hát min-denkinek, 1976; Koncz X, 1977; Valahol, 1979; Aranyalbum, 1978; Menetrend, 1981. Koós János: I. 1971; Az én utam, 1973; III. 1979. Korál együttes: I. 1980; II. 1982. Korda György: Vágyom egy nő után, 1970; Napfény kell a virágnak, 1972; Mondd, hogy szép volt az este, 1974; Boldog idők, 1976; Én megálmodtalak, 1977; Maradj még, 1978; Lady N. 1980; Szeptember volt; 1981. Kovács Kati: Suttogva és kiabálva, 1970; Autogram helyett, 1972; Rock and roller 1974; Intarzia, 1975; Közel a Naphoz, 1976; Csendszóró, 1977 Életem lemeze, 1978; Szívemben zengő dal 1979; X. 1980. Locomotiv GT: I. 1971; Ringasd el magad 1972; Bumm, 1973; Mindig magasabbra, 1975; LGT V. 1976; Zene -Mindenki másképp csinálja, 1977; Aranyalbum, 1978; Mindenki, 1978; Loksi, 1980; Máté Péter: Éjszakák és nappalok, 1976; Magány és együttlét, 1978; Szívhangok, 1980. Metró együttes: I. 1969; Egy este a Metró klubban, 1970; Mini együttes: Vissza a városba, 1978; Úton a Föld felé, 1979; Koncert, 1980. Molnár Dixieland együttes: I: 1978. Neoton együttes: Bolond város, 1971; Menedékház 1976; Csak a zene, 1977; Disco, 1978; Napraforgó, 1979; Marathon, 1980; A família, 1987. Omega együttes: Trombitás Frédi és a rettenetes emberek, 1968; 10000 lépés, 1969; Éjszakai országúton, 1970; (külföldön forgalomba hozott, 1970); Élő Omega, 1972; Omega V. 1973; Nem tudom a neved, 1975; Időrabló, 1977; Csillagok útján, 1978; Gammapolis, 1979; Aranyalbum, 1979; Élő Omega, Koncert a Kisstadionban, 1979; Az arc, 1981 . P. Box: I. 1982. P. Mobil: Mobillzmó, 1981. Panta Rhei: I. 1981. Piramis: I. 1977; II. 1978; III. 1979; A nagy buli, 1979; Erotika, 1937. Pege Aladár: I. 1972; II. 1980. Saturnus: Éjszaka a stúdióban, 1979; II. 1980. Skorpió: A rohanás, 1974; Ünnepnap; 1976; Kelj fel! 1977; Gyere velem! 1978; Új Skorpió, 1980; Zene tíz húrra és egy dobra, 1981. Sprint: I. 1978. Syrius: Az ördög álarcosbálja, 1972; Széttört álmok, 1976. Sebő Ferenc: I. 1975. Szabados György: Az esküvő, 1975; Szabados jazz, 1980. Szécsi Pál: Hagyjuk, szívem, 1971; Egy szál harangvirág, 1973; Violák, 1976. Szűcs Judit: Táncolj még! 1978; Judith, 1979; Meleg az éjszaka 1980; Ilyen ma egy lány, 1981, Szörényi Levente: I. 1974, Hazatérés, 1980. Tolcsvayék és a Trió: I. 1972. Tomsits -együttes: Álom és valóság, 1978. Universal: Volt-e más bolond?, 1981. VMoto-Rock: I. 1978; II. 1980; Gyertyák, 1982. Vámosi János: Megáll az idő, 1966. Zorán: I. 1977: II. 1978; III. 1979. Záray Márta-Vámosi János: I. 1977; Nekünk találkozni kellet, 1978; Ének az esőben. 1980. Zalatnay Sarolta: Ha fiú lehetnék, 1970; II. 1971; Álmodj velem, 1973; Hadd mondjam el, 1973; Szeretettel, 1975; Színes trikó, kopott farmer, 1976; Minden szó egy dal, 1978; Tükörkép. 1980. Halász Judit: Kép a tükörben, Amikor én még kislány voltom, 1978; Má-kosrétes, 1980. Hofi Géza: I. 1971; Második menet, 1972; Hofisszeusz, 1974; Akácos út, 1977; Szabhatjuk, 1978; Te, figyelj, haver! 1981.

Egyéb: Nehéz választani - 10 év slágerei, 1964; Régi slágerek, 1976; A mi utcánk, 1966; Ezek a fiatalok című Film zenéje, 1967; Modern jazz antológia, 1969; Táncdalfesztivál, 1967; Slágerstaféta 8 országból, 1968; Made in Hungary, 1968; International beat, 1968; Modern jazz VII. 1970; Made in Hungary, 1969; Táncdalfesztivál 68, 1969; Let us Danco Tongo, 1969: Tánctanfolyam kezdőknek, Táncoljon velünk, 1970: Táncdalfesztivál 69, 1970; Modern jazz, VIII. 1977; Lovas Róbert: A tettes én vagyok, 1970; Jazz antológia, 1970; Horváth Jenő dalai, 1977; Húszéves az MHV, 1977; A magyar jazz története, 1971;. Charley nénje, 1977; Jazz antológia, 1974; Hegedűs a háztetőn, 1972; A kenguru, 1976; Rhoda Scott I. 1973; II. 1973; Szikrázó lányok, 1974; Breitner János: Szalmaláng, 1976; Rhoda Scott Budapesten, 1975; Zsoldos Imre: Van-e szerelmesebb vallomás, 1976; Harmincéves vagyok, 1975; Made in Hungary; 1976; Csak a szépre emlékezem, 1976; Gyere, ülj kedves mellém, 1978; Tessék választani, 1977; Mindenkinek van egy álma, 1977; Láss, ne csak nézz! 1978; Gábor S. Pál: Találkozás egy régi szerelemmel, 1979; Sárosi Katalin, 1979; Rózsák a sötétben, 1979; Tessék választani, I., II. 1979; Karády Katalin, 1979; Pepita Favorit, 1979; Magyar szerzők szórakoztató szimfonikus művei 1980; Acker Bilk, 1980; Disco Party, 1979; Más ez a szerelem - Bágya András dalai, 1980; Baracknyílás idején - Horváth Jenő dalai, 1981; Olasz slágerek, II. 1981; Csak egy kis emlék - Fényes Szabolcs dalai, 1981; Boney M: 1981; Kisstadion 80; Beatles: A Hard days Night, 1981; Disco Party II. 1981; Azok a 20-as évek, 1981.

 





:


: 2017-02-24; !; : 406 |


:

:

. .
==> ...

1608 - | 1556 -


© 2015-2024 lektsii.org - -

: 0.025 .