Лекции.Орг


Поиск:




Для дитини, яка не ділиться




Щедрість, уміння ділитися з іншими тим, що маєш - дуже гарна риса характеру. І дитина, яка має цю рису, ніколи не залишиться без друзів.

А от жадібні діти, навпаки, дуже швидко можуть переконатись, що з ними ніхто не хоче гратися, і ділитись чимось теж ніхто не збирається.

Нелегко віддати іншому те, що тобі самому могло б згодитись, особливо, якщо ти це робиш уперше. Але варто спробувати, і буде легше. І в один прекрасний момент тобі стане приємно бути щедрим. Ти побачиш, що можеш зробити іншу людину щасливою, а це - ні з чим незрівнянне почуття.

Так відчувають себе твої тато і мама, коли дарують тобі те, про що ти давно мріяв.

Спробуй бути щедрим, і тобі це сподобається.

Якщо ти хочеш порадувати себе, візьми якусь із своїх іграшок, книжок або настільних ігор і подаруй одному із своїх друзів. Тільки вибери таку річ, яка обов'язково сподобається твоєму другові. Коли ти побачиш радість на його обличчі, безсумнівно, - ця радість передасться тобі, і на душі в тебе буде гарно, як ніколи. І ще запам'ятай: одержувати подарунки і дарувати їх особливо приємно не в свято, не на день народження, а в звичайнісінький день, коли їх ніхто не чекає. Такий подарунок приносить особливу радість.

За Робертом Ротенбергом

Влаштуйте в класі «Куточок друга». Зробіть на великому аркуші паперу «кишеньки» для кожного учня. Туди можна покласти записку з подякою за щось, вітання з днем народження, іншим святом або просто зі словом «молодець!», коли тобі сподобалось, як твій друг чи подруга відповідали на уроці.

Вихователь

Сідайте рядком, ладком

Хай ваші очі загоряються,

І ваші личка посміхаються,

Казкові двері відчиняються,

Чудова казка починається.

— Жили собі в лісі чудовому з малою ведмедицею двоє маленьких ведмежат. Гарно жили, не сварились. А як посваряться, то швидко й миряться. Один одному допомагали гратися, бавитись любили. А вчитись не хотіли. Набридло їм якось дома сидіти. І пішли вони світом мандрувати. Ось ідуть вони через ліс, а грибів там росте так багато — і з жовтими шляпками, і з коричневими. А ведмежата зголодніли вже. Тільки хотіли грибочок зірвати, а тут з ялинки білочка — стриб!

Білочка. Це моя галявинка і гриби на ній мої! Зможете порахувати — пригощу грибочком!

Ведмежата. Ой, лишенько, а ми ж рахувати не вміємо, бо вчитись не хотіли! Що ж робити, як не порахуємо грибочки — казка закінчиться. А може, малят попросимо допомогти?

Завдання:

1) Порахувати гриби з жовтими і коричневими шляпками. Яких грибів більше? На скільки? Зробити так, щоб їх було порівну.

2) На галявині — 6 грибів із жовтими шляпками. Ми 2 зірвемо. Скільки залишиться?

3) Я зірву 3 гриби з жовтими шляпками і 4 гриби з коричневими. Скільки всього грибів я зірву?

Ведмедики. Дякуємо вам, малята, і тобі, білочко.

— Підійшли ведмежата до маленького озерця, а там стоїть хатинка маленька, біля хатинки квітник, а в ньому — квіти такі красиві і запашні.

Ведмежата. Давай нарвемо квіточок і мамі подаруємо! А тут зайчик із хатинки:

— Ні, не дам квіти рвати? Якщо допоможете мені пелюстки повернути, які вітер поздував, тоді подарую вам квіточку. Вам необхідно певну кількість пелюсток до квіточки додати і всі порахувати.

Ведмежата. Малята, допоможіть, будь ласка!

Дидактична гра «Склад числа»

Умова. На картках намальована квітка з кількома червоними пелюстками, в середину якої записана цифра. Слід знайти в розетці стільки синіх пелюсток, скільки позначає цифра.

— Подарував зайчик їм одну квітку.

Ідуть ведмежата далі, а тут кущ великий і ягід на ньому червоних силасиленна.

Ведмедики. Нарвемо ягідок, а мама пиріжків спече.

Вовчик-братик. Ні, це мій кущик з ягідками. Я пригощу, коли виконаєте мої завдання. Викладіть із сірничків кольорових та ниток мої улюблені геометричні фігури: трикутник, круг, квадрат, овал, прямокутник.

Ведмежата. А ми не знаємо геометричних фігур.

— Допоможемо, малята?





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-08-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 444 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Студенческая общага - это место, где меня научили готовить 20 блюд из макарон и 40 из доширака. А майонез - это вообще десерт. © Неизвестно
==> читать все изречения...

948 - | 901 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.