Лекции.Орг


Поиск:




Організація особистого прийому в органах прокуратури




7.1. У Генеральній прокуратурі України особистий прийом громадян, представників державних і громадських організацій, а також інших осіб здійснюється управлінням розгляду звернень та прийому громадян у день їх звернення за участю галузевих підрозділів.

7.2. Відвідувачі, направлені на прийом до прокурорів управлінь і відділів із скаргами, приймаються негайно.

Керівники самостійних структурних підрозділів, начальники управлінь і відділів, їх заступники приймають громадян зі зверненнями щодо рішень, прийнятих підлеглими працівниками або прокурорами обласного рівня, а також з питань зволікання, тривалого неприйняття ними рішень, залишення звернень без розгляду.

7.3. Перший заступник та заступники Генерального прокурора України приймають громадян, якщо вони повторно звернулися на особистий прийом з питань незгоди з рішеннями, прийнятими керівниками самостійних структурних підрозділів Генеральної прокуратури України.

7.4. Особистий прийом керівництвом Генеральної прокуратури України здійснюється згідно із затвердженим Генеральним прокурором України графіком та встановленим розпорядком.

Генеральний прокурор України приймає громадян та інших осіб за попереднім записом (але не в день прийому) за зверненнями, якщо у задоволенні їх раніше відмовлено його заступниками.

Особистий прийом Генерального прокурора України може бути організований також за його прямим дорученням.

Звернення, отримане на особистому прийомі заступником Генерального прокурора України, передається тому заступнику Генерального прокурора України, до компетенції якого, згідно з розподілом обов’язків, належить вирішення порушених у зверненні питань. Проект відповіді перед підписом має бути завізований заступником Генерального прокурора України, який на особистому прийомі отримав звернення. У разі прийняття рішення Генеральним прокурором України відповідь попередньо візується обома заступниками Генерального прокурора України.

7.5. Працівники управління розгляду звернень та прийому громадян за відсутності підстав для прийому громадян начальниками самостійних підрозділів або керівниками Генеральної прокуратури України дають громадянам та іншим особам роз'яснення. У необхідних випадках вони приймають письмові скарги та заяви, і направляють на розгляд у структурні підрозділи або у відповідні прокуратури, відомства.

7.6. За фактами виявлених під час особистого прийому порушень закону при розгляді звернень громадян та юридичних осіб підпорядкованими прокурорами працівники управління розгляду звернень та прийому громадян на місця направляють повідомлення.

7.7. Працівники канцелярій структурних підрозділів на запити управління розгляду звернень та прийому громадян негайно надають наглядові провадження, довідки, а у разі прийому громадян працівниками структурних підрозділів повідомляють про це керівників і передають їм необхідні документи.

7.8. У прокуратурах областей, міських, районнних, міжрайонних та прирівняних до них прокуратурах прийом громадян та інших осіб проводиться протягом усього робочого дня відповідно до графіка, який вивішується у доступному для них місці. Крім цього, на видному місці має бути текст Закону України „Про звернення громадян” та графіки прийому громадян у прокуратурах вищого рівня.

Порядок прийому у вечірній час, вихідні та святкові дні встановлюється керівниками відповідних прокуратур. Керівниками прокуратур прийом громадян та інших осіб проводиться не рідше одного разу на тиждень.

Рішення за зверненням приймається і відповідь надається заступником прокурора, до компетенції якого згідно з розподілом обов’язків належить вирішення порушених у зверненні питань. Проект відповіді перед підписом має бути завізований заступником прокурора, який на особистому прийомі отримав звернення. У разі прийняття рішення безпосередньо прокурором відповідь попередньо візується обома заступниками.

7.9. На зверненнях, поданих на особистому прийомі, ставиться позначка „з особистого прийому”.

Реєстрація прийому ведеться за спеціальними картками або в книзі реєстрації звернень з особистого прийому, у якій відображається також зміст відповіді.

7.10. Усі письмові звернення з особистого прийому після їх реєстрації направляються за належністю в порядку, визначеному Інструкцією з діловодства в органах прокуратури України.

7.11. У кожній прокуратурі встановлюється скринька „Для скарг і заяв”, у Генеральній прокуратурі України, прокуратурах Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, військових прокуратурах регіонів та Військово-Морських Сил України, Дніпровській екологічній прокуратурі скринька розміщується в Приймальні, в інших прокуратурах – у доступному для громадян місці.

Кореспонденція із скриньки щодня виймається: у Генеральній прокуратурі – працівником секретаріату, в інших прокуратурах – спеціально призначеними працівниками. На зверненнях ставиться штамп „Із скриньки для скарг і заяв”, вказується дата виїмки, після чого вони передаються на реєстрацію і розгляд.

7.12. Управлінням розгляду зверненнь та прийому громадян Генеральної прокуратури України про виявлені недоліки при вирішенні звернень, у тому числі порушення порядку та строків, щомісячно повідомляються заступники Генерального прокурора України, а відповідними підрозділами прокуратур обласного рівня – керівники прокуратур.

7.13. Перший заступник та заступники Генерального прокурора України, прокурори всіх рівнів за кожним фактом порушення закону при розгляді звернень вживають заходів до їх усунення, притягнення до відповідальності винних осіб.

7.14. Управління розгляду звернень та прийому громадян щоквартально проводить взаємозвірки із самостійними структурними підрозділами щодо достовірності відображення ними у статистичних звітах кількості задоволених та вирішених у понад установлений законом строк депутатських документів і про виявлені розбіжності невідкладно повідомляє відділ статистичної інформації для приведення статистичної звітності у відповідність з вимогами галузевого наказу, а галузеві підрозділи прокуратур обласного рівня – підрозділів з питань статистики.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-07-29; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 475 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Большинство людей упускают появившуюся возможность, потому что она бывает одета в комбинезон и с виду напоминает работу © Томас Эдисон
==> читать все изречения...

1033 - | 847 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.