Лекции.Орг


Поиск:




А) молекула; 1. найменша частинка речовини,




Передмова

Робочий зошит розроблений на основі програми для загальноосвітніх навчальних закладів, яка ґрунтується на Державному стандарті базової і повної загальної середньої освіти. Метою розробки зошита є формування засобами навчального предмета ключових компетентностей учнів, необхідних для соціалізації, творчої самореалізації особистості, розумінні природниче - наукової картини світу, вироблення екологічного стилю мислення і поведінки та виховання громадянина демократичного суспільства.

Вивчення хімії в 8 класі базується на знаннях вміннях і навичках, сформованих у минулому році, і є продовженням у формуванні нових понять, вмінь і навичок, а саме: кількість речовини, моль, молярна маса речовини. Розрахунки за хімічними формулами розвивається і закріплюється на фактологічному матеріалі про основні класи неорганічних сполук. Знання основних класів неорганічних сполук є водночас базою для вивчення періодичного закону, усвідомлення періодичних змін властивостей сполук хімічних елементів. Вивчення будови атома дає змогу пояснити причину явища періодичності,з’ясувати електронну природу ковалентного та йонного хімічних зв’язків, розглянути поняття про ступінь окиснення та познайомитися з правилами його визначення у сполуках.

Робочий зошит для 8 класу дає можливість реалізувати основні завдання, які стоять перед вчителем хімії, а саме: сприяти розвитку особистості учня, його природних задатків, інтелекту, здатності до самоосвіти, формування наукового світогляду на основі засвоєння системи знань про речовини та їхні перетворення, основні хімічні закони й теорії, методи наукового пізнання в хімії, формувати життєві та соціальні компетентності учня, його екологічну культуру, навичок безпечного поводження з речовинами у побуті та виробництві, розкрити роль хімії в розвитку добробуту людини.

Навчальний матеріал у зошиті структуровано за лінійно – концентричним принципом, представлений у вигляді окремих уроків, послідовність яких співпадає з послідовністю тем в навчальній програмі, а також з параграфами підручника. Кожен урок починається з тестових питань, метою яких є перевірка засвоєння фактичного матеріалу уроку. Відповідно до теми таких завдань є одне або декілька. Наступні завдання творчого характеру передбачають застосування набутих знань в нових ситуаціях: заповнити таблицю, скласти схему, обрати правильний шлях, виключити зайве. Уроки, які є основними в набутті певних навичок, містять алгоритми, які слугують помічниками у розв’язуванні певних проблем(наприклад, розв’язування задач за рівнянням хімічної реакції). Для формування певного вміння наводиться декілька видів вправ, в яких різними шляхами формується одна навичка. Уроки Кожний урок закінчується вправами для повторення, які складені таким чином, щоб основні вміння багаторазово повторювалися і закріплювалися.

Робочий зошит з хімії для 8 класу випробовувався автором впродовж одного року. На сьогодні можна засвідчити про певні здобутки та результати. В порівнянні з минулим роком зріс середній рейтинговий бал учнів, які навчалися за даним посібником. Система знань, запропонована учням, дає можливість використати даний навчальний посібник для ефективної підготовки учнів для зовнішнього незалежного оцінювання.

 

Урок № 1 Повторення основних питань курсу хімії 7 класу.

1. Серед запропонованих назв виберіть назви чистих речовин та сумішей -

Чисті речовини Суміші
   
   

молоко, дистильована вода, повітря, золото:

2. Серед запропонованих формул виберіть формули простих і складних речовин –

KCl, Mg, Na2S, O2, CuSO4, N2:

Прості речовини Складні речовини
   
   
   

3. Встановіть відповідність між назвою речовини та її формулою:

           
А          
Б          
В          
Г          
Д          

а) CaO; 1. кальцій нітрид;

б) CaCl2; 2. кальцій фосфід;

в) Ca3N2; 3. кальцій оксид;

г) CaS; 4. кальцій хлорид;

д) Ca3P2. 5. кальцій сульфід.


4. Складіть формули речовин:

Назва речовини Na Ba Al
Хлорид _____ _____ _____
Оксид _____ _____ _____
Сульфід _____ _____ _____
Нітрид _____ _____ _____
Фосфід _____ _____ _____

5. Розставте коефіцієнти в рівняннях хімічних реакцій:

а) _Mg + _O2 = _MgO;

б) _Al + _HCl = _AlCl3 + _H2;

в) _CuO + _HNO3 = _Cu(NO3)2 + _H2O;

г) _N2O5 + _H2O = _HNO3;

д) _Al2(SO4)3 + _KOH = _Al(OH)3 + K2SO4.

Урок № 2 Повторення основних питань курсу хімії 7 класу.

       
А      
Б      
В      

1. Встановіть відповідність між поняттям та його визначенням:

а) молекула; 1. найменша частинка речовини,

б) атом; що зберігає її властивості і здатна

в) хімічний елемент; до самостійного існування;





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 882 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Два самых важных дня в твоей жизни: день, когда ты появился на свет, и день, когда понял, зачем. © Марк Твен
==> читать все изречения...

756 - | 694 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.