Лекции.Орг


Поиск:




Першим завданням при монтажі мережі є підключення проводки




Необхідно вибрати правильний вигляд кабелю і знати основні правила підключення кабельної проводки, в залежності від обраного середовища передачі даних.

Існує багато способів передачі інформації, і правильний вибір найчастіше залежить від типа мережі. Найстаріший і популярніший спосіб – це кабель, хоча зараз існують безпровідні методи передачі інформації по мережі. При виборі кабелю необхідно спочатку вибрати його типа.

Коаксіальні кабелі.

На початку розвитку локальних мереж коаксіальний кабель (рис. 2) як середовище передачі був найбільш поширений. Він використовувався і використовується переважно в мережах Ethernet і почасти ARCnet. Розрізняють "товстий" і "тонкий" кабель.

Quot;Товстий Ethernet", як правило, використовується наступним чином. Він прокладається по периметру приміщення або будівлі, і на його кінцях установлюються 50-омні термінатори. Через свою товщини і жорсткості кабель не може підключатися безпосередньо до мережевої плати. Тому на кабель в потрібних місцях встановлюються "вампіри" - спеціальні пристрої, проколюють оболонку кабелю і під'єднують до його оплітці та центральної жили. "Вампір" настільки міцно сидить на кабелі, що після установки його неможливо зняти без спеціального інструменту. До "вампірові", у свою чергу, підключається трансивер - пристрій, погоджує мережеву плату і кабель. І, нарешті, до трансивер підключається гнучкий кабель з 15-контактними роз'ємами на обох кінцях - другим кінцем він під'єднується до роз'єму AUI (attachment unit interface) на мережевій платі.

Всі ці складнощі були виправдані тільки одним - допустима максимальна довжина "товстого" коаксіального кабелю становить 500 метрів. Відповідно одним таким кабелем можна обслужити значно більшу площу, ніж "тонким" кабелем, максимально допустима довжина якого становить, як відомо, 185 метрів. При наявності деякого уяви можна уявити собі, що "товстий" коаксіальний кабель - це розподілене в просторі Ethernet-концентратор, тільки повністю пасивний і не вимагає харчування. Інших переваг у нього немає, недоліків же хоч відбавляй - передусім висока вартість самого кабелю (близько 2,5 дол за метр), необхідність використання спеціальних пристроїв для монтажу (25-30 дол за штуку), незручність прокладки і т.п. Це поступово призвело до того, що "товстий Ethernet" повільно, але вірно зійшов зі сцени, і в даний час мало де застосовується.
"Тонкий Ethernet" поширений значно ширше, ніж його "товстий" побратим. Принцип використання у нього той же, але завдяки гнучкості кабелю він може приєднуватися безпосередньо до мережевої плати. Для підключення кабелю використовуються роз'єми BNC (bayonet nut connector), що встановлюються власне на кабель, і T-коннектори, службовці для відводу сигналу від кабелю в мережеву плату. Роз'єми типу BNC бувають обтискні та розбірні (приклад розбірного роз'єму - вітчизняний роз'єм СР-50-74Ф).

Коаксіальний кабель колись був промисловим стандартом і часто зустрічається в старих мережах. Часто званий коаксиалом, цей кабель схожий на антенний шнур або шнур, використовуваний кабельним телебаченням. Усередині нього знаходиться міцний дріт з міді, оточений ізолюючим шаром пластика. Зовні – обплетення з фольги, покрите захисним шаром (рис 3).

Британський Морський Коннектор (BNC), для об'єднання частин коаксіального кабелю і з'єднання мережевого адаптера з кабелем (рис 4).





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 442 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Слабые люди всю жизнь стараются быть не хуже других. Сильным во что бы то ни стало нужно стать лучше всех. © Борис Акунин
==> читать все изречения...

760 - | 714 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.