Лекции.Орг


Поиск:




Оформлення звіту про виробничу практику




Практикант складає звіт про практику, у якому висвітлює виконану роботу. Цей звіт повинен містити найповнішу, але лаконічну характеристику самостійної роботи практиканта. Переказ у звіті матеріалів, що викладені в інструкціях, навчальних посібниках і лекціях не допускається.

Звіт має містити відомості про виконання студентом усіх розділів програми практики та індивідуального завдання, мати висновки і пропозиції щодо формулювання конкретної наукової проблеми, окреслення шляхів удосконалення та підвищення ефективності роботи установи, організації чи підприємства або відповідного структурного підрозділу, який був базою проходження практики, поліпшення умов праці на ньому тощо.

За кожним з розділів програми практики повинні наводитися аналітичні викладки. Всі основні результати, отримані практикантом повинні бути підтверджені розрахунками та зведені у таблиці. У кожній таблиці повинна бути проілюстрована динаміка. Для обґрунтування висновків обов’язковим є застосування статистичних та економіко-математичних методів дослідження. Дані кожної таблиці мають бути проаналізовані в тексті з відповідними висновками.

До звіту обов’язково додається список використаної наукової літератури, нормативно-правових джерел, додатки у вигляді статистичного та фактичного матеріалу. Оформлюється звіт за вимогами, які встановлені у інструктивних матеріалах факультету, наскрізній та відповідних робочих програмах практики, з обов’язковим урахуванням державного стандарту до звітів з науково-дослідної роботи.

Для виконання поставлених перед студентом завдань згідно з рекомендованим тематичним планом-графіком проходження виробничої практики необхідно глибоко вивчити і відобразити у звіті такі змістовно пов'язані складові частини:

ЗМІСТ

Вступ

Розділ 1 Загальна характеристика підприємства (установи) і специфіки міжнародної економічної діяльності (міжнародних економічних операцій), тобто паспорт бази практики

Розділ 2 Аналіз стану і перспектив розвитку міжнародної економічної діяльності (міжнародних економічних операцій) на підприємстві (в установі)

Висновки

Список використаних джерел

Додатки

 

У ВСТУПІ (1-2 сторінки) до звіту про виробничу практику потрібно відобразити:

ü значення розвитку міжнародних економічних зв’язків для підприємств (організацій, установ) певної галузі економіки;

ü мета виробничої практики (дослідження механізму функціонування підприємства, організацій, установи та його підрозділів, що обслуговують міжнародні економічні операції; виявлення резервів підвищення ефективності міжнародної економічної діяльності);

ü завдання практики, які повинні забезпечити досягнення поставленої мети (виходячи з розділів звіту про практику);

ü основні методи і прийоми дослідження, методики проведення розрахунків, використані під час підготовки звіту про практику;

ü посилання на використаний пакет прикладних комп’ютерних програм, адреси Internet.

ОСНОВНА ЧАСТИНА складається з розділів, зміст яких наведено нижче.

ВИСНОВКИ (3-4 сторінки) містять узагальнену інформацію за результатами аналізу виробничо-фінансових можливостей підприємства (організації, установи) і наслідків його міжнародної економічної діяльності.

Обов'язково у висновках визначити невикористані підприємством (організацією, установою) резерви активізації міжнародних економічних відносин, а також перспективи зміни фінансово-економічного стану підприємства (організації, установи) і його міжнародних зв'язків.

Завдяки систематизованому викладенню найважливіших моментів із кожного розділу звіту про практику висновки дають уявлення про міжнародний рейтинг підприємства (організації, установи) та доцільність подальшої економічної співпраці з іноземними контрагентами.

ДОДАТКИ містять заповнені форми звітності, зразки зовнішньоторговельних контрактів, супровідних документів, інструкцій, податкових і митних декларацій, а також необхідний табличний і графічний матеріал, допоміжні розрахунки тощо.

Залежно від організаційних особливостей бази виробничої практики та змісту її міжнародної економічної діяльності обирається один із нижченаведених варіантів побудови звіту з виробничої практики.

 

А. ДЛЯ ПРОМИСЛОВОГО ПІДПРИЄМСТВА

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 601 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Лаской почти всегда добьешься больше, чем грубой силой. © Неизвестно
==> читать все изречения...

936 - | 873 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.