Лекции.Орг


Поиск:




Заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій

Розмір збитків від втрати життя та здоров’я населення

 

Розмір збитків від втрати життя та здоров'я населення визначається за такою формулою:

Нр = S Втрр + S Вдп + S Ввтг, S Втрр - втрати від вибуття трудових ресурсів з виробництва; S Вдп - витрати на виплату допомоги на поховання; S Ввтг - витрати на виплату пенсій у разі втрати годувальника; а) втрати від вибуття трудових ресурсів з виробництва розраховуються на підставі даних, наведених у таблиці 2 постанови КМУ «Про затвердження Методики оцінки збитків від наслідків надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру, за такою формулою: S Втрр = МлN + МтN + МіN + МзN,Мл - втрати від легкого нещасного випадку; (0,28) Мт - втрати від тяжкого нещасного випадку; (6,5) Мі - втрати від отримання людиною інвалідності; (37) Мз - втрати від загибелі людини; (47 – нещасний випадок, що призвів до загибелі дорослої людини віком до 60 років; 22- нещасний випадок, що призвів до загибелі дитини віком до 16 років) N - кількість постраждалих від конкретного виду нещасного випадку.

Отже, Втрр = 0,28 * 9 + 6,5 * 8 + 37 * 7 + 47 * 15 + 22 * 9 = 1216,52 тис. грн б) витрати на виплату допомоги на поховання розраховуються за такою формулою:

S Вдп = Мдп * Nз, де Мдп – 0,15* тис. гривень/людину - допомога на поховання (за даними органів соціального забезпечення); - кількість загиблих;Згідно постанови Правління фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності «Про встановлення розміру допомоги на поховання» від 16.11.2011 рокурозмір допомоги на поховання становить 2200 грн. Отже, S Вдп = 2,2 тис. грн./людину * 24 = 52, 8 тис. грн

в) витрати на виплату пенсій у разі втрати годувальника розраховуються на кожну дитину за такою формулою:

S Ввтг = 12 * Мвтг * (18-Вд), де 12 - кількість місяців у році; Мвтг - 0,856 тис. гривень - розмір щомісячної пенсії на дитину до досягнення нею повноліття - 18 років; Вд - вік дитини. Отже, S Ввтг1 = 12* 0,856 тис.грн * (18-15) = 30, 816 тис. грн S Ввтг2 = 12* 0,856 тис.грн * (18-4) = 143, 808 тис. грн S Ввтг3 = 12* 0,856 тис.грн * (18-4) = 143, 808 тис. грн

S Ввтг = 318, 432

1(15), 2(4) – кількість дітей,які втратили годувальника (вік дитини).

 

Отже,

Нр = 1 216,52 + 52, 8+ 318, 432 = 1 587,752 тис. грн

Висновок. Внаслідок аварії з викидом в атмосферу хлору було завдано збитків від втрати життя та здоров’я населення на суму – 1 587,752 тис. грн.

 

Заходи щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій

Запобігання виникненню надзвичайних ситуацій — це підготовка та реалізація комплексу правових, соціально-економічних, політичних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних та інших заходів, спрямованих на регулювання безпеки, проведення оцінки рівнів ризику, завчасне реагування на загрозу виникнення надзвичайна ситуація на основі даних моніторингу (спостережень), експертизи, досліджень та прогнозів щодо можливого перебігу подій із метою недопущення їх переростання у надзвичайна ситуація або пом’якшення її можливих наслідків.

На мою думку, для ефективного запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, доцільно було б проводити постійний моніторинг довкілля, особливо в тих місцевостях на яких розташовані небезпечні промислові об’єкти, на яких можливе виникнення надзвичайних ситуацій. Також необхідно розробити програми превентивних дій, а також дій безпосередньо після виникнення НС. Навчання цивільного населення методам і засобам цивільної оборони, а також підвищення рівня правової свідомості людей з метою запобігання виникненню НС. На державному і місцевому рівні формувати органи, які б відповідали за підготовку населення до виникнення НС, а також за проведення моніторингів довкілля. Оперативне реагування на будь-які негативні зміни в навколишньому середовищі і розробка планів покращення ситуації, що склалась.

Я вважаю ефективним методом запобігання НС була б соціальна реклама по радіо і телебаченню, яка б роз’яснювала населенню, як можна запобігти НС і як діяти у випадку, коли надзвичайна ситуація все таки склалась.

Проте, НС повністю уникнути, на мою думку, неможливо. Тому важливими є як заходи щодо запобігання НС, так і заходи щодо ліквідації негативним наслідкам НС.

 



<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
Надання невідкладної медичної допомоги у випадку гострого живота в гінекології | Розділ 3. Проекти схем технологічних процесів переробки деревини
Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-03-26; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 562 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Свобода ничего не стоит, если она не включает в себя свободу ошибаться. © Махатма Ганди
==> читать все изречения...

824 - | 748 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.009 с.