Лекции.Орг


Поиск:




Порядок захисту дипломних робіт




 

Захист дипломних робіт проводиться на відкритому засіданні Державної екзаменаційної комісії.

Дата захисту кожної роботи визначається графіком засідань державних екзаменаційних комісій. Списки студентів, допущених до захисту дипломних робіт, подаються в Державну екзаменаційну комісію (ДЕК) не пізніше, ніж за тиждень до захисту.

Процедура захисту дипломної роботи є прилюдною і складається з таких дій:

- доповіді автора (визначається актуальність, мета, наукова та практична цінність роботи; питання, що винесені на захист, результати дипломної роботи). Рекомендована тривалість доповіді слухача – до 10 хвилин;

- відповідей на запитання членів ДЕК і присутніх на захисті;

- відповідей на зауваження наукового керівника та рецензентів;

- підведення підсумків захисту дипломної роботи (дається оцінка дипломної роботи кожного слухача).

На підставі рецензії та відгуку наукового керівника, результатів захисту дипломної роботи Державна екзаменаційна комісія приймає мотивоване рішення по кожному слухачеві про присвоєння кваліфікації магістра.

Результати захисту дипломних робіт оголошуються у цей же день після оформлення протоколів засідання державної екзаменаційної комісії.

Магістерські дипломні роботи, що містять особливо цінні практичні рішення, пропозиції, можуть бути рекомендовані ДЕК для опублікування або для доповідей і повідомлень на науково-теоретичних або науково-практичних конференціях, семінарах, симпозіумах тощо.

Студенти, роботи яких містять значний обсяг наукової новизни, можуть бути рекомендовані ДЕК для вступу до аспірантури.


Д О Д А Т К И

Додаток А

Приклад оформлення довідок з об’єкта дослідження

 

ДОВІДКА

 

Дана студенту Харківського національного економічного університету _____________________________________у тому, що його

(П.І.Б.)

дипломна робота на тему _____________________________________

(назва теми)

____________________

є актуальною в сучасних умовах для _____________________________

(назва організації)

 

 

Керівник

(організації, відділу) ___________________

(П.І.Б.)

ДОВІДКА

 

Дана студенту Харківського національного економічного університету ________________________________________ у тому, що

(П.І.Б.)

висновки, пропозиції і рекомендації, що містяться у його дипломній роботі на тему _______________________________________________

(назва теми)

______________________

можуть бути використані в практичній діяльності __________________________

(назва організації)

 

Керівник

(організації, відділу) ___________________

(П.І.Б.)


Додаток Б

Зразок оформлення зовнішньої рецензії

На дипломну роботу

Р Е Ц Е Н З І Я

на дипломну роботу студента другого курсу магістратури

фінансового факультету ХНЕУ

спеціальності 8.03050802 „Банківська справа” Петрова Івана Івановича на тему „Аналіз ефективності кредитної політики та управління

кредитним портфелем банку”

 

Актуальність теми даного дослідження обумовлена тим, що дохід від кредитних операцій займає значну питому вагу в загальному доході банку. Отже, підвищуючи якість управління саме кредитними операціями банку, можна досягти більш високого його фінансового результату.

Новизна. Дипломна робота має як теоретичну, так і практичну цінність. Дослідження спрямоване на обґрунтування рекомендацій щодо формування виваженої кредитної політики банку на основі управління його кредитним портфелем та розробки заходів з підвищення його ефективності.

Якість проведеного аналізу проблеми. Автор вміло узагальнює різні погляди на вирішення завдань, що розкривають мету дипломної роботи. Позитивним можна вважати те, що в роботі якісно виконана теоретична частина. Це дозволило сформулювати основи вирішення проблеми та обґрунтувати його порядок.

Практична цінність висновків та рекомендацій. У результаті використання запропонованого в роботі комплексного підходу до формування кредитного портфеля (обов’язково вказувати назву банку – бази дослідження) банку покращується процес формування ціни на кредитні ресурси. Методика комплексної оцінки кредитоспроможності позичальника на основі дискримінантної моделі та визначення кредитного ризику сприяє покращанню якості кредитного портфеля банку.

Наявність недоліків. У якості недоліку можна назвати недостатнє відображення в обліку операцій з врахування векселів, що також відносяться до кредитних операцій.

Загальний висновок. Проте дане зауваження не знижує цінності даної дипломної роботи. Вона відповідає вимогам, що пред’являються до таких робіт, рекомендується до захисту з (позитивною або негативною) оцінкою, а її автор – Петров Іван Іванович – заслуговує присвоєння кваліфікації „магістр з банківської справи”.

 

Рецензент: начальник відділення №2

ХФ ПАТ „Укрексімбанк” _____________ ______________

(підпис, печатка) П.І.Б.

Додаток В





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-11-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 460 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Так просто быть добрым - нужно только представить себя на месте другого человека прежде, чем начать его судить. © Марлен Дитрих
==> читать все изречения...

999 - | 811 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.