Лекции.Орг


Поиск:




Модульний контроль




В умовах кредитної трансферно-накопичувальної системи зміст навчальних дисциплін залежно від їх обсягу розподіляється в робочій програмі на змістові модулі.

Кожний змістовий модуль оцінюється у балах за шкалою ЄКТС. Ціна модуля залежить від обсягу навчального матеріалу. Максимально за усі модульні контролі протягом семестру студент може отримати 40 балів, якщо підсумковий контроль з навчальної дисципліни передбачений у формі заліку. З навчальної дисципліни «Судова бухгалтерія та аудит» передбачено складання студентами протягом семестру двох модульних контролів. Максимально з кожного модульного контролю студент може отримати по 20 балів.

Модульний контроль здійснюється після проведення усіх форм організації навчального процесу в рамках змістового модуля, передбачених робочою програмою навчальної дисципліни, з урахуванням часу, необхідного для перездач.

Модульний контроль проводиться в письмовій формі за тестовими технологіями.

Для проведення модульного контролю формуються варіанти контрольних завдань, які повинні бути рівнозначними за складністю. Структура завдань, система та критерії оцінювання результатів їх виконання визначаються робочою програмою навчальної дисципліни та доводяться до відома студентів на початку семестру.

До складання модульного контрою допускаються студенти, які не мають незадовільних оцінок чи невідпрацьованих пропущених семінарських (практичних, лабораторних) занять.

Студенти, які з поважних причин не з’явилися на складання модульного контролю, допускаються до складання модульного контролю в установленому порядку.

Студенти, які не були допущені або без поважних причин не з‘явилися на складання модульного контролю, за модульний контроль отримують 0 балів.

Кількість набраних за модульний контроль балів заноситься викладачем у документи обліку успішності студентів.

Модульний контроль проводиться у визначених розкладом час і місці. Тривалість модульного контролю не повинна перевищувати дві академічні години. На один день для студентів академічної групи встановлюється модульний контроль лише з однієї навчальної дисципліни. Якщо запланована письмово-усна форма проведення модульного контролю, то усна компонента проводиться після перевірки письмових завдань.

Перевірка письмової компоненти здійснюється протягом 3-х робочих днів із внесенням результатів у документи обліку успішності студентів.

Контрольне завдання виконується кожним студентом індивідуально. Самостійність виконання студентом свого завдання та дотримання встановленого порядку проведення контрольного заходу контролюється викладачем. При виконанні контрольного завдання студент може користуватися лише дозволеними допоміжними матеріалами або засобами. Під час контрольного заходу студенту забороняється в будь-якій формі обмінюватися інформацією з іншими студентами, а також використовувати, розповсюджувати, збирати варіанти контрольних завдань. У разі порушення зазначеного порядку робота студента припиняється і йому виставляється 0 балів, незалежно від обсягу виконаного контрольного завдання.

Перескладання модульного контролю не допускається.

Студент має право ознайомитися з власними результатами модульного контролю після завершення його проведення на курсі.

 

8.4. Підсумковий семестровий контроль

Підсумковий семестровий контроль з навчальної дисципліни «Судова бухгалтерія та аудит» проводиться у формі семестрового заліку за обсягом навчального матеріалу, визначеним робочою програмою, і в терміни, встановлені розкладом.

Студент вважається допущеним до семестрового контролю з навчальної дисципліни (семестрового заліку), якщо він виконав усі види робіт, передбачені робочою програмою цієї навчальної дисципліни.

Семестрова оцінка з навчальної дисципліни, підсумковий семестровий контроль з якої проводиться у формі заліку, обчислюється шляхом додавання набраних студентом балів з поточного, модульного та підсумкового семестрового контролю (табл.8.2) за накопичувальною шкалою з наступним переведенням отриманої суми балів у відповідну оцінку за шкалою ЄКТС згідно з табл. 8.1. (див. приклад табл.8.3).

 

Таблиця 8.2

Шкала обчислення балів,

набраних студентом з поточного, модульного та підсумкового семестрового контролю з навчальної дисципліни,

підсумковий контроль з якої передбачений у формі заліку

Поточний контроль (семінарські (практичні, лабораторні) заняття), самостійна робота Модульний контроль Сума балів
ЗМ-1 ЗМ-2 ЗМ-3 ІНДЗ МК-1 МК-2
Т1 Т2 Т3 Т4 Т5 Т6 Т7 Т8 Т9 Т6 В1 В2    
                           
Максимум 60 балів за накопичувальною шкалою. Одиниця оцінки за національною шкалою дорівнює «12» (60:5=12) Максимум 40 балів за накопич. шкалою  

 

Таблиця 8.3

Приклад обчислення балів,

набраних студентом з поточного, модульного та підсумкового семестрового контролю з навчальної дисципліни,

підсумковий контроль з якої передбачений у формі заліку

Поточний контроль (семінарські заняття, самостійна робота) Модульний контроль Сума балів
ЗМ-1 ЗМ-2 ЗМ-3 ІНДЗ МК-1 МК-2
Т1 Т2 Т3 Т4 Т5 Т6 Т7 Т8 Т9 Т6 В1 В2 В 4
-   -     - - н/4*   -   17,6 19,3
(3+5+4+н+4+5+5)/7*12=44,6    
Максимум 60 балів за накопичувальною шкалою. Одиниця оцінки за національною шкалою дорівнює «12» (60:5=12) Максимум 40 балів за накопич. шкалою  
* - семінарське заняття пропущене без поважної причини і відпрацьоване на оцінку «4».    

 

Студент може отримати без складання семестрового екзамену оцінку «відмінно» за національною шкалою та відповідну оцінку у 100 балів за шкалою ЄКТС, якщо він за поточну успішність і модульні контролі за шкалою ЄКТС набрав 60 балів, за національною шкалою мав лише відмінні оцінки, проявляв активність на семінарських (практичних, лабораторних) заняттях і виконував самостійну роботу та індивідуальні завдання.

Студент вважається таким, що успішно засвоїв навчальну дисципліну, якщо він набрав не менше 60 балів за шкалою ЄКТС (отримав оцінку «задовільно» за національною шкалою) за результатами поточного, модульного і підсумкового семестрового контролю у формі заліку.

У разі набрання менше 60 (35-59) балів за результатами поточного та модульного контролю з навчальної дисципліни, підсумковий семестровий контроль з якої передбачений у формі заліку, студент має можливість повторного складання заліку двічі: викладачу та комісії.

У разі набрання менше 35 (0-34) балів студент зобов‘язаний повторно вивчити дисципліну в наступному навчальному періоді.

Повторний підсумковий семестровий контроль (перескладання викладачу) у формі заліку проводиться в такій самій формі як і первинний.

При перескладанні екзамену комісії кількість балів, набраних студентом за результатами поточного і модульного контролю, анулюється. Перескладання заліку комісії проводиться у письмовій формі. Питання залікового білета диференціюються за складністю з відповідною їй кількістю балів оцінювання і передбачають можливість набрання студентом за результатми перескладання форми підсумкового семестрового контролю комісії до 100 балів. Перескладання заліку комісії здійснюється в порядку, встановленому п.7.5.7.1. – 07.5.7.5. Положення про ЄКТС.

Семестрова оцінка виставляється у відомості обліку успішності, заліковій книжці студента та індивідуальному навчальному плані студента.

8.5. Критерії оцінювання знань студентів

Критерії оцінювання навчальних досягнень студентів визначені у підрозділах 7.5.1. – 7.5.7. Положення про ЄКТС.

 

9. Рекомендовані джерела

9.1. Базові джерела

9.1.1. Нормативно-правові акти

1. Про аудиторську діяльність: Закон України від 22 квіт. 1993 р. № 3125-XII // Відомості Верховної Ради України. – 1993. – № 23. – Ст. 243.
2. Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні: Закон України від 16 лип. 1999 р. № 996-XIV // Відомості Верховної Ради України. – 1999. – № 40. – Ст. 365.
3. Про державну контрольно-ревізійну служби в Україні: Закон України від 26 січ. 1993 р. № 2939-XII // Відомості Верховної Ради України. – 1993. – № 13. – Ст. 110.
4. Про затвердження інструкції з інвентаризації матеріальних цінностей, розрахунків та інших статей балансу бюджетних установ: Наказ Головного управління Державного казначейства України, Міністерства фінансів України від 30 жовт. 1998 р. № 90 // Офіційний Вісник України. – 1998. – № 46. – Ст. 1711.
5. Про затвердження Положення про ведення касових операцій у національній валюті Україні: Постанова Правління Національного банку України від 15 груд. 2004 р. № 637 // Офіційний Вісник України. – 2005. – № 3. – Ст. 155.
6. Про затвердження Порядку визначення розміру збитків від розкрадання, нестачі, знищення (псування) матеріальних цінностей: Постанова Кабінету Міністрів України від 22 січ. 1996 р. № 116 // Урядовий кур’єр. – 1996. – № 20-21.
7. Про затвердження Порядку проведення інспектування державною контрольно-ревізійною службою: Постанова Кабінету Міністрів України від 20 квіт. 2006 р. № 550 // Офіційний Вісник України. – 2006. – № 16. – Ст. 1206.
8. Про здійснення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади внутрішнього фінансового контролю: Постанова Кабінету Міністрів України від 22 трав. 2002 р. № 685 // Офіційний Вісник України. – 2002. – № 21. – Ст. 1047.
9. Про інструкцію по інвентаризації основних засобів, нематеріальних активів, товарно-матеріальних цінностей, грошових коштів і документів та розрахунків: Наказ Міністерства фінансів України від 11 серп. 1994 р. № 69. – Режим доступу: Http: // zakon1.rada. gov. ua/
10. Про судову експертизу: Закон України від 25 лют. 1994 р. № 4038-XII // Відомості Верховної Ради України. – 1994. – № 28. – Ст. 232.
11. Цивільно-процесуальний кодекс України від 18 бер. 2004 р. № 1618-IV // Відомості Верховної Ради України. – 2004. – № 42. – Ст. 492.

9.1.2. Література

12. Атанесян Г. А. Судебная бухгалтерия: учеб. / Г. А. Атанесян, С. П. Голубятников. – М.: Юрид. лит., 1989. – 352 с.
13. Бутинець Ф. Ф. Бухгалтерський фінансовий облік: підруч. / [за ред. проф. Ф. Ф. Бутинця]. – Житомир: ЖІТІ, 2000. – 608 с.
14. Волкова І. А. Судово-бухгалтерська експертиза: навч. посіб. / І. А. Волкова – К.: Центр учбової літератури, 2009. – 84 с.
15. Глібко В. М. Судова бухгалтерія: підруч. / В. М. Глібко, О. П. Бущан. – К.: Юрінком Інтер, 2006. – 224 с.
16. Давидов Г. М. Аудит: підручник / Г.М. Давидов, І.Г. Давидов, Ю.Г. Давидов та ін.; за ред. Г.М.Давидова, М.В. Кужельного. – К.: Знання, 2009. – 495 с.
17. Камлик М. І. Судова бухгалтерія: підруч. / М. І. Камлик. – К., 2007. – 552 с.
18. Кужельний М.В. Теорія бухгалтерського обліку: підручник / М.В. Кужельний, В.Г. Лінник. – К.: КНЕУ, 2001. – 334 с.
19. Орлова В. К. Фінансовий облік. навч. посібник. / За ред. В.К.Орлової, М.С. Орлів, С.В. Хоми – К.: Центр учбової літератури, 2010. – 510 с.
20. Ткаченко Н.М. Бухгалтерський фінансовий облік, оподаткування і звітність: підручник / Н.М. Ткаченко – К.: Алерта, 2008. – 926 с.
21. Шарманська В. М. Судова бухгалтерія: навч. посіб. / В. М. Шаманська, С. О Шарманська, І. В.Головко. – К.: Центр учбової літератури, 2008. – 454 с.

9.2. Допоміжні джерела

22. Бутинець Ф. Ф. Аудит: підруч. / Ф. Ф. Бутинець. – Житомир: ПП “Рута”, 2002. – 672 с.
23. Кулаковська Л.П. Організація і методика аудиту: навч. посіб. / Л.П. Кулаковська, Ю.В. Піча. – К.: Каравела, 2005. – 560 с.
24. Національні стандарти бухгалтерського обліку в Україні: Закони, положення, інструкції: 36 нормативно-правових актів / [упоряд. Д. О. Горлов, І. В. Шпак]. – К.: Юрінком Інтер, 2000. – 232 с.
25. Сопко В. В. Бухгалтерський облік: навч. посібник / В.В. Сопко. – К.: КНЕУ, 2000. – 578 с.

10. Інформаційні ресурси

1. http:// www.rada.gov.ua

2. http://www.president.gov.ua

3. http://www.kmu.gov.ua

4. http://mon.gov.ua

5. http://www.me.gov.ua

6. http://sts.gov.ua/

7. http://www.dkrs.gov.ua

8. http://www.minjust.gov.ua

Рижа Т. В. Судова бухгалтерія та аудит: Методичні рекомендації до семінарських занять і самостійної роботи студентів для підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня Бакалавр з галузі знань 0304 Право за напрямом підготовки 6.030401 Правознавство / [розр. Т.В.Рижа]. – Хмельницький: Хмельницький університет управління та права, 2013. – 34 с.

 

 

Рижа Тетяна Володимирівна

 

Розробник методичних рекомендацій Т.В.Рижа

 

24 вересня 2013 року

 

Комп’ютерний набір: Т.В.Рижа Відповідальний за випуск: Т.В.Рижа Гарнітура Times New Roman. Умовн. друк. арк. 1,3.   Хмельницький університет управління та права Театральна вул., буд. 38, м. Хмельницький, 29013 Тел. (038-2) 71-80-00, факс 71-75-70. Е-mail: [email protected]

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2015-10-06; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 500 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Логика может привести Вас от пункта А к пункту Б, а воображение — куда угодно © Альберт Эйнштейн
==> читать все изречения...

1284 - | 1266 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.