Лекции.Орг


Поиск:




Цілі вивчення іноземної мови (за змістом Державного стандарту).




 

Мета навчання ІМ Оволодіння учнями основами іншомовного спілкування в процесі якого здійснюється
       
Виховання учнів Розвиток учнів Освіта учнів Використання учнями іноземної мови з практичним наміром послідовності

 

ô Практична мета (комунікативна) передбачає формування   · Мовних навичок сформованих на основі   s Мовних знань. s Лінгвокраїнознавчих знань. s Країнознавчих знань.
  · Мовленнєвих навичок з ІМвчителя тобто   s Вміння здійснювати усне спілкування в типових ситуаціях навчально–трудової, побутової та культурної сфер спілкування. s Вміння розуміти зі слуху основний зміст нескладних аутентичних текстів. s Вміння читати і розуміти нескладні аутентичні тексти різних жанрів і видів з різним ступенем розуміння їх змісту. s Вміння зафіксувати і передати елементарну письмову інформацію.

 

ô Виховання школярів в процесі оволодіння основами іномовного спілкування передбачає виховання   s Культури спілкування, прийнятої в сучасному цивілізованому світі. s Ціннісних орієнтирів, почуття та емоцій. s Позитивного ставлення до іноземної мови, культури народу, який розмовляє цією мовою. s Розуміння важливості оволодіння іноземною мовою і потреби спілкування нею як засобом спілкування. s Таких рис характеру, як доброзичливість, колективізм, активність, працьовитість.

 

ô Розвиток учнів реалізується у процесі оволодіння основами іншомовного мовлення і передбачає формування в учнів   s Мовленнєвих здібностей. s Інтелектуальних і пізнавальних здібностей. s Готовності вступати в іншомовне спілкування. s Готовності до подальшої самоосвіти в галузі володіння ІМ.

 

ô Освіта учнів засобами ІМ передбачає   s Порівняння явищ іноземної мови з рідною мовою. s Залучення до діалогу культур (іншомовної та рідної). s Оволодіння знаннями про культуру, історію, реалії та традиції країни, мова якої вивчається (лінгвокраїнознавство, краєзнавство). s Вміння вчитися (працювати з книгою, підручником, довідковою літературою, словником тощо).

 

Таким чином метою навчання іноземних мов у загальноосвітніх навчальних закладах є оволодіння учнями основами іншомовного спілкування, в процесі якого здійснюються виховання, розвиток і освіта особистості. Оволодіння основами іншомовного спілкування передбачає досягнення школярами мінімально достатнього рівня комунікативної компетенції, яку складають мовленнєві вміння, сформовані на основі мовних, лінгвокраїнознавчих і країнознавчих знань та мовленнєвих навичок:

 

v вміння здійснювати усне спілкування в типових ситуаціях навчально-трудової, побутової і культурної сфер спілкування;

v вміння розуміти зі слуху основний зміст нескладних аутентичних текстів;

v вміння читати і розуміти нескладні аутентичні тексти різних жанрів та видів з різним ступенем розуміння їх змісту (читання з розуміння основного змісту; читання з повним розумінням змісту);

v вміння зафіксувати і передати письмово елементарну інформацію,зміст тексту, написати текст прагматичного характеру.

 






Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 354 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

80% успеха - это появиться в нужном месте в нужное время. © Вуди Аллен
==> читать все изречения...

793 - | 736 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.