Лекции.Орг


Поиск:




Тематика індивідуальних завдань




БЕЗПЕКА ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ТА ЗАВДАННЯ ЩОДО ВИКОНАННЯ ІНДИВІДУАЛЬНО-ДОСЛІДНИХ ЗАВДАНЬ

 

для студентів денної форми навчання

галузі знань 0305 «Економіка та підприємництво»

напряму підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит»,

6.030509 «Облік і аудит»,

6.030503 «Міжнародна економіка»,

6.030505 «Управління персоналом та економіка праці»

 

освітньо-кваліфікаційного рівня «Бакалавр»

 

Укладач: к.пед.н. Соболєва С. М.

 

 

Розглянуто та ухвалено

на засіданні кафедри

Протокол від 28.08.2012 № 1

 

Харків

2012 рік

Зміст

 

Мета, зміст та структура індивідуального завдання з дисципліни «Безпека життєдіяльності» ……………………………………………………………….    
Тематика індивідуальних завдань …………………………………………….    
Порядок подання та захисту ІНДЗ……………………………………………..    
Критерії оцінювання індивідуального завдання ……………………………...    
Рекомендована література ……………………………………………………..    

 

 

Мета, зміст та структура індивідуального завдання з дисципліни «Безпека життєдіяльності»

ІНДЗ є видом позааудиторної самостійної роботи студента навчального, навчально-дослідного характеру, що виконується на основі самостійного вивчення частини програмного матеріалу або його систематизації та узагальнення, для практичного застосування. ІНДЗ – це завершена теоретична в межах навчальної програми дисципліни, яка виконується на основі знань, умінь і навичок, одержаних в процесі лекційних та семінарських охоплює декілька тем або зміст навчального курсу в цілому. ІНДЗ містить елемент пошукової, частково науково-дослідної роботи і виступає чинником залучення студента до науково-дослідної діяльності, може бути використана для підготовки наукових доповідей, написання наукових статей тощо.

Мета індивідуального завдання – поглиблення рівня знань студентів щодо основних понять та категорій з дисципліни; застосування умінь та навичок з методики ідентифікації, класифікації небезпек, визначення заходів і засобів захисту від їх негативного впливу та попередження їх виникнення; планування заходів щодо забезпечення оптимальних умов існування людини, застосування їх у майбутній професійній діяльності та у повсякденному житті.

Особливими вимогами щодо виконання індивідуальних завдань є: науковість, актуальність використаного матеріалу, повнота розкриття теми, логічність, аргументованість, доцільність вживання термінології.

Форма виконання індивідуального завдання: побудова структурно-логічних схем, розробка мультимедійних презентацій (для захисту індивідуального завдання) з проблем безпеки життєдіяльності людини у виробничих умовах, повсякденному житті та в умовах надзвичайних ситуацій.

Теми індивідуальних завдань надаються студентам на початку вивчення дисципліни. Протягом семестру студент працює над виконанням індивідуального завдання, оформлює роботу на аркушах А-4 в друкованій чи рукописній формі.

Основними елементами індивідуального завдання є:

1. Короткий виклад теоретичного матеріалу з обраної теми, що передбачає наведення визначень основних понять та термінів, їх класифікацій, типологій, статистичних матеріалів тощо;

2. Структурно-логічна схема, що відображає основні причини та джерела виникнення небезпек, види їх впливу на людину, засоби захисту від них та методи попередження їх виникнення;

3. Пояснення до структурно-логічної схеми (при наявності умовних позначок та скорочень);

4. Список використаної літератури та інших інформаційних джерел.

Оформлення індивідуального завдання здійснюється відповідно до стандартів оформлення студентських робіт.

ТЕМАТИКА ІНДИВІДУАЛЬНИХ ЗАВДАНЬ

1. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала класифікацію джерел електромагнітного випромінювання, його вплив на людину та засоби захисту від нього.

2. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала класифікацію сильнодіючих отруйних речовин, їх вплив на людину та засоби захисту.

3. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала класифікацію джерел іонізуючого випромінювання, його вплив на людину та засоби захисту.

4. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала види, вплив біологічних факторів небезпеки на людину та засоби захисту від них.

5. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала джерела, класифікацію видів впливу електричного струму на людину та засоби захисту.

6. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала причини виникнення пожеж, види небезпек, що пов’язані з пожежею, засоби та заходи захисту та попередження їх виникнення.

7. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала класифікацію електричних травм, ступені негативного впливу електричного струму на людину та засоби захисту від нього.

8. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала головні шляхи забезпечення оптимальних умов життєдіяльності людини.

9. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала основні принципи та засоби захисту населення в умовах надзвичайних ситуацій.

10. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б показувала класифікацію видів надзвичайних ситуацій, причини їх виникнення та заходи захисту людини у надзвичайних ситуаціях.

11. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала причини тютюнопаління, наслідки негативного впливу паління на людину, заходи його профілактики.

12. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала види пам’яті людини та засоби її покращення.

13. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала основні причини та наслідки виникнення політичних небезпек, основні засоби та заходи запобігання їх виникнення.

14. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала причини наркоманії та розвиток залежності людини від наркотиків, заходи щодо профілактики вживання наркотиків.

15. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала джерела вібрації, її негативний вплив на людину та засоби захисту.

16. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала основні причини та фактори ризику захворювання на рак.

17. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала основні причини виникнення, види терористичних актів та їх негативні наслідки.

18. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала класифікацію основних факторів впливу на здоров’я людини та шляхи його укріплення.

19. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала причини виникнення екологічних небезпек, їх види, наслідки впливу на людину та оточуюче середовище, засоби і заходи щодо їх попередження.

20. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала джерела та види впливу на свідомість людини, методи маніпуляції нею та засоби захисту від їх негативного впливу.

21. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала класифікацію джерел небезпеки урбанізованого середовища, видів впливу на людину та захист від нього.

22. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала класифікацію метеорологічних стихійних лих, їх небезпеку для людини та заходи і засоби захисту від них.

23. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала основні джерела, негативний вплив на людину ультрафіолетового випромінювання та засоби захисту від нього.

24. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала основні види потреб людини та їх роль у забезпеченні оптимальних умов життєдіяльності.

25. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала класифікацію аварій та катастроф, пов’язаних із транспортом, основні причини та засоби попередження їх виникнення.

26. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала джерела, негативний вплив шуму на людину та засоби захисту від нього.

27. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала причини алкоголізму, наслідки впливу на людину алкоголю та методи профілактики вживання алкоголю.

28. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала основні причини виникнення, наслідки венеричних захворювань та засоби їх профілактики.

29. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала причини та наслідки вживання токсичних речовин.

30. Побудуйте структурно-логічну схему, яка б відображала основні види інфекційних захворювань, причини виникнення, шляхи розповсюдження та впливу на людину, засоби захисту від них та профілактики.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-02-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 248 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Лаской почти всегда добьешься больше, чем грубой силой. © Неизвестно
==> читать все изречения...

954 - | 880 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.