.


:




:

































 

 

 

 


Savienojumi caur nomātām līnijām




Teritoriālais tīkls

 

Globālie tīkli (Wide Area Networks, WAN), sauktas arī par teritoriālās datoru tīkli ir sniegt savus pakalpojumus lielu skaitu gala lietotājiem, kas izkaisītas plašā teritorijā - saskaņā ar valsts, reģiona, valsts, kontinenta vai visu pasauli. Sakarā ar lielo garumu saziņas kanālus, lai izveidotu globālu tīklu, ir ļoti dārgi, kas ietver izmaksas par kabeļu un darbaspēks ko, izmaksas par komutācijas iekārtas un starpposma pastiprināšanas iekārtu, nodrošina nepieciešamo tīkla joslas platumu, kā arī darbības izmaksas par pastāvīgu uzturēšanai ekspluatācijas izkaisīti stāvoklī plašā teritorijā tīkla iekārtas.

 

Tipiski abonentiem globālās datoru tīkli ir vietējie tīkli uzņēmumiem, kas atrodas dažādās pilsētās un valstīs, kas ir nepieciešams, lai sazinātos ar otru. WAN pakalpojumus izmanto dažādas atsevišķiem datoriem. Lieli lieldatoru klases datori parasti nodrošina piekļuvi korporatīvajiem datiem, bet personālos datorus izmanto, lai piekļūtu uzņēmuma datiem un publisko datu internetu.

 

Global tīkli parasti tiek izveidoti lieli telekomunikāciju uzņēmumiem par pakalpojumu sniegšanu abonentiem. Šie tīkli tiek saukta valsts vai sabiedrības. Ir arī tādas lietas kā tīkla operatora un pakalpojumu sniedzēja tīklu. Tīkla operators (tīkla operators) - tas ir uzņēmums, kas atbalsta normālu tīkla darbību. Pakalpojumu sniedzējs, bieži dēvē par sniedzējam (pakalpojuma sniedzējs), - uzņēmums, kas sniedz maksas pakalpojumus, lai tīkla lietotājiem. Īpašnieks, uzņēmējs un pakalpojumu sniedzēju var apvienot vienā uzņēmumā, un var būt atšķirīga, un uzņēmums.


 

Struktūra

 

Tipisks piemērs struktūras globālajā datortīklā tiek parādīts. Šeit mēs izmantot šādu apzīmējumu: S (slēdzis) - ieslēdz - Datori, R (router) - rūteris, MUX (multiplexor) - multipleksoru, UNI (User-Tīkla) - lietotāja - tīkla interfeisu un NNI (Network-Network Interface) - tīkla saskarne - tīkls. Turklāt izraudzītā saīsinājums PBX PBX, un mazie melnie kvadrātiņi - ierīces DCE, kas tiks paskaidrots turpmāk.

 

Tīkls ir balstīts uz ne-komutācijas (īpašu) sakaru kanāliem, kas savieno slēdži globālo tīklu starpā. Slēdži ir arī sauc pakešu komutācijas centrs (KVI), kas nozīmē, ka tie ir pakešu slēdži, kas dažādās WAN tehnoloģiju, var būt citi vārdi - rāmji, šūnu šūnu. Kā LAN tehnoloģiju būtisko atšķirību starp šīm vienībām nav pieejami, bet dažas tehnoloģijas ir tradicionālās nosaukumi, kas arī bieži vien atspoguļo konkrētu pakešu apstrādi. Piemēram, attēlu rāmi relejs tehnoloģija reti sauc paketi, jo tas nav iekapsulēti rāmi, vai zemāka līmeņa paketi un apstrādāto datu posma slāņa.

 

Slēdži ir uzstādīti ģeogrāfiskajās zonās, kurās vēlaties filiāli vai apvienot datu plūsmas gala lietotāju vai valsts nozīmes kanāli pārvadā datus no daudziem lietotājiem. Protams, izvēle vietām slēdži ar daudziem apsvērumiem, kas ietver iespēju pārslēgt pakalpojumu kvalificēts personāls, pieejamība veltīta komunikācijas kanālus, nodrošinot, tīklu uzticamība, noteikti lieks saites starp slēdžiem.

 

Abonentiem savienojumu ar kopumā un ar palīdzību īpašu komunikācijas kanālu slēdžiem. Šīs saites ir mazāka ietilpība nekā galvenajiem kanāliem, apvienojot slēdži, pretējā tīkls netiek galā ar datu plūsmu no daudzajiem lietotājiem. Lai savienotu gala lietotājiem ir atļauts saslēgti kanāli, ti kanāli telefonu tīklu, lai gan šajā gadījumā transporta pakalpojumu kvalitāte parasti sliktāk. Būtībā aizstājot veltīta kanāls skalas neko nemaina, bet ir turpmāka kavēšanās, neveiksme un kanālu, ko izraisa komutēto ķēžu tīklu, kas pēc tam kļūst starpnieks starp lietotāju un pakešu komutācijas tīklu. Turklāt, analogo telefonu tīkla kanāls parasti ir sliktas kvalitātes dēļ augsta līmeņa trokšņiem. Gada pārgāja kanālu slēdzi līdz pārslēgšanas savienojumu iespējas, bet par to pašu iemeslu dēļ izmantošana ir ļoti nevēlams.


 

Veidi

 

Plaša teritorija tīkls ir vispiemērotākā datoru satiksmes režīmu - režīmu pakešu komutācijas. No šī režīma optimalitātes savienot lokālos tīklus pierādīt ne tikai datus par kopējo satiksmi no tīkla laikā, bet par pakalpojumu izmaksām, piemēram teritoriālo tīklu. Parasti sniedz ar vienādu piekļuves ātrumu pakešu komutācijas tīklā ir 2-3 reizes lētāk nekā komutēto ķēžu tīklu, tad ir publisko telefonu tīklu.

 

Tāpēc, veidojot korporatīvo tīklu, jums jācenšas veidot vai izmantot pakalpojumus filiāļu tīklu ar līdzīgu uzbūvi struktūru tas ir, tīkls ar plašu apvidu pakešu slēdži.

 

Bieži vien, tomēr šāda globālā tīkla datoru dažādu iemeslu dēļ nav pieejama konkrētā ģeogrāfiskā vietā. Tajā pašā laikā daudz biežāk un pieejamu pakalpojumu, ko sniedz primāro telefonu tīklu vai tīkliem, atbalsta pakalpojumus veltīta kanālus. Tāpēc, par korporatīvo tīklu būvniecību, jūs varat pievienot trūkstošos komponentus pakalpojumiem un iespējām nomāto no primāro īpašniekiem vai telefona tīkls.

 


 

Savienojumi caur nomātām līnijām

 

Kanāls - kanāls ar fiksētu joslas platumu un fiksēto spējas pastāvīgi savieno divus abonentiem. Abonenti var būt kā atsevišķas ierīces (datori vai termināli), un visā tīklā.

 

Veltīta kanāli parasti īrē no uzņēmumiem - operatoriem reģionālo tīklu, lai gan lielās korporācijas var vadīt savas veltīta kanālus.

 

Veltīta kanāli ir sadalīti analogo un digitālo, atkarībā no kāda veida komutācijas iekārtas, ko izmanto par pastāvīgu maina abonentiem - FDM vai TDM. Gada analogās nomātās līnijas datu iekārtu fizisko un datu protokoli nav stingri noteikta. Trūkums fizisko protokolu ved uz joslas platumu analogo kanālu atkarīga joslas modemi, kas lietotājam kanālu. Modems pats un tas izveido pareizo fizisko pārraides kanālu.

 

Uz ciparu nomātās līnijas protokols fiziskā slāņa ir nemainīgs - viņš nosaka standarta G.703.

 

Link līmeņa analogās un ciparu nomātās līnijas parasti izmanto vienu no HDLC vai PPP protokolu vēlāk būvētas, balstoties uz multi-protokolu HDLC par sakaru tīkliem.


 





:


: 2017-01-28; !; : 455 |


:

:

, .
==> ...

1715 - | 1498 -


© 2015-2024 lektsii.org - -

: 0.012 .