Лекции.Орг


Поиск:




У соціально-культурній сфері




Кравець М.Б СР-21

Політичні партії та їх соціальна політика

1. 5.10 (політична партія)

Політи́чна па́ртія «5.10» — політична партія України, що була зареєстрована 20 березня 2014 року. Лідер партії —Балашов Геннадій Вікторович.

Програма діяльності партії спирається на дванадцять тез[4], які повинна зробити Україна:

1. Скасування всієї податкової системи України, що існує, а замість неї введення двох простих і зрозумілих податків: 5% з продажів і 10% соціального податку.

2. Скасування обмеження обігу валют. Розрахунки проводяться в будь-якій зручній громадянам валюті.

3. Скасування митниці, санепідстанцій, пожежних інстанцій, акцизів, мит, ліцензій і т. д. Вільне, без обмежень проходження товарів і вантажів через митницю, повне відкриття економічних кордонів України. Митний контроль здійснюється тільки за виявленням зброї і наркотиків.

4. Земля стає товаром, яким можуть володіти і торгувати виключно громадяни України.

5. Повне припинення державного регулювання у галузі кредитування.

6. Зниження статутного фонду капіталу банку до 1 млн дол. Повна свобода комерційної банківської системи.

7. Громадянин України з моменту нотаріального заяви в увідомній формі має право займатися будь-якою комерційною діяльністю не забороненою законом, самостійно дотримуючись санітарних та пожежних норм, згідно з законодавством.

8. Передача всіх державних підприємств, включаючи транспортну галузь, газову і нафтову промисловість з подальшою їх демонополізацією до Пенсійного фонду для забезпечення пенсіонерів і незаможних верств населення.

9. Скасування військової повинності, перехід на контрактну армію, скорочену в 10 разів. Збільшення фінансування міліції.

10. Повний перехід на платну медицину з адресною матеріальною підтримкою малозабезпеченим.

11. Повний перехід на платну освіту з адресною матеріальною підтримкою малозабезпеченим.

12. Вищий суд як остання інстанція переноситься до Лондона з переходом на прецедентне право.

2. Політична партія Сіріус

Політична партія “Сіріус” (надалі – Партія) – політична партія, головною метою якої є сприяння зміцненню України як незалежної демократичної, суверенної, правової держави, розвиток демократичного суспільства, сприяння формуванню і вираженню політичної волі громадян, а також участь у виборах та інших політичних заходах.

Основні цілі діяльності Партії: Справедливе законодавство та повага до закону, Жорстка боротьба з корупцією, злочинністю та аферами, Спрощення законодавства, системи влади, податкової системи, економіки, Скорочення непотрібних (паразитних) посад та направлення трудового ресурсу на корисні справи, Заміна пільг, субсидій та інших принизливих подачок на гідну, чесно зароблену заробітну плату та пенсію, Сприяння розвитку молоді та формування здорової нації, Створення сприятливих умов кожному українцю для участі у розбудові процвітаючої держави.

3. Громадянська позиція

Програма політичної партії «Громадянська позиція (Анатолій Гриценко)»:

У соціально-культурній сфері

Утвердження інституту громадянства України як пріоритетного по відношенню до національних і етнічних груп населення – формування політичної нації.

Популяризація традиційних духовних цінностей людини як передумови життєвого успіху; використання інтелектуальних і культурних надбань попередніх поколінь у суспільному поступі України в майбутнє.

Утвердження у суспільній свідомості розуміння того, що найвищою цінністю України є людина як творча, моральна та інтелектуальна особистість; створення умов для повноцінної всебічної реалізації потенціалу громадянина.

Забезпечення належного соціального статусу професіям, які найбільше впливають на розвиток інтелекту, морального і фізичного здоров’я нації і безпеку країни: вчителя, вченого, лікаря і солдата.

Пріоритетне спрямування бюджетних коштів, залучення інвестицій і кредитів для швидкого й повноцінного оновлення соціальної інфраструктури України – будівництво дитячих садків, шкіл, лікарень, спортивно-оздоровчих комплексів у всіх населених пунктах.

Захист суспільства від руйнівного впливу псевдокультурної експансії; заборона нав’язливої реклами на вулицях населених пунктів, радіо, телебаченні і телепередач, що формують споживацтво, жорстокість та аморальність громадян, насамперед – дітей і молоді.

Виявлення та підтримка здібностей дитини в ранньому віці, сприяння розвитку талановитих особистостей.

Створення умов для доступу людини до якісних освітніх послуг впродовж усього її життя; орієнтація освітніх закладів не на видачу дипломів – на формування світогляду людини, отримання глибоких знань, вмінь і твердих навичок, з якими випускник може отримати робоче місце за професією на конкурентному ринку праці.

Запровадження автономії університетів країни, перетворення їх з переважно ретрансляторів – на генераторів нових знань; державна підтримка освітянських наукових проектів на конкурсній основі.

Пріоритетний розвиток сфери високих наукоємних та інформаційних технологій, державна підтримка проривних інноваційних проектів.

Створення нових освітніх курсів і програм відповідно до викликів часу: дистанційного навчання, інтенсивних тренінгів з перекваліфікації безробітних громадян, адаптація навчальних програм до тенденцій і змін на ринку праці.

Підтримка розвитку гуманітарних і суспільних наук, мистецьких акцій і культурних подій.

Система охорони здоров’я спрямована на: профілактику захворювань і виявлення їх на ранніх стадіях; визначення пакету безоплатних медичних послуг, який держава гарантує кожній людині, незалежно від її статусу і місця проживання, за бюджетний кошт; заохочення приватного медичного страхування життя і здоров’я людини.

Адаптація інфраструктури населених пунктів до потреб людей з обмеженими можливостями; надання освітніх послуг, що сприятимуть їхній соціалізації.

Заохочення жінок до активної суспільної, політичної та підприємницької діяльності шляхом: дотримання принципу рівноправності; створення освітніх програм для матерів після виходу з декретних відпусток для їхньої швидкої адаптації до змін на ринку праці; підтримка бізнес-ініціатив зі створення дистанційних робочих місць для матерів, які доглядають за дітьми.

Популяризація інституту меценатства для підтримки суспільно значимих проектів у сфері освіти, науки, екології, медицини, культури та спорту.

 

4. Інтернет партія України

Інтернет партія України — політична партія України, створена 2007 року. Голова — Голубов Дмитро Іванович. У березні 2014 року від Інтернет партії України як кандидат на Виборах Президента України 2014 р. був висунутий Вейдер Дарт Олексійович.

Завдання:

· ліквідація бюрократії в негативному її розумінні

· перехід на цифрові носії та відхід від паперової тяганини

· безкоштовні курси ПК і іноземних мов для всіх громадян України за рахунок бюджету

· 7 податків замість 98

· єдиний податок на прибуток 25%

· скасування ПДВ

· заборона на продаж ГМ продуктів на території України

· створення офшорних зон в Україні

· вихід з ФАТФ

· заборона на накладення арешту вкладів рішенням суду або за міжнародним запитом.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2017-01-28; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 280 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Есть только один способ избежать критики: ничего не делайте, ничего не говорите и будьте никем. © Аристотель
==> читать все изречения...

784 - | 754 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.011 с.