Лекции.Орг


Поиск:




Структура, організація та функції студентського




Самоврядування

4.1. Студентське самоврядування Інституту здійснюється на рівні академічної групи, курсу, факультету, гуртожитку, Інституту.

4.2. Представницькими органами студентського самоврядування Інституту є:

■ Рада студентського самоврядування Інституту,

■ Ревізійна Комісія,

■ Рада студентського самоврядування фінансово-економічногофакультету,

■ Рада студентського самоврядування факультету підприємництва та інформаційних технологій,

■ Рада студентського самоврядування факультету менеджменту, туризмута ресторанного господарства,

■ Рада студентського самоврядування гуртожитку.

4.3. Представницькі органи студентського самоврядування в своїй структурі
можуть утворювати відділи, департаменти, центри, інші підрозділи.
Структура Ради студентського самоврядування Інституту така:

■ відділ із питань науки,

■ відділ з культурно-масових питань,

■ відділ з питань спорту та туристичний центр,

■ відділ зовнішніх зв'язків,

■ відділ із соціальних питань,

■ прес-центр,

■ піар-відділ,

■ служба охорони.

Обрання представницьких органів відділів студентського самоврядування інституту здійснюється загальними зборами Студентів (Конференцією) шляхом відкритого голосування. Термін повноважень – один календарний рік.

4.4. Рішення ради студентського самоврядування Інституту є обов'язковим
для виконання всіма студентами та мають дорадчий характер для
адміністрації Інституту.


4.5. Вищим органом студентського самоврядування є Збори студентів Інституту(далі - Конференція), яка розглядає найважливіші питання студентського життя, визначені основними напрямами діяльності студентського самоврядування.

4.5.1.До складу Конференції входять по одному представнику від кожної академічної групи (денної форми навчання), квота делегування від факультетів та гуртожитків визначається РСС Інституту, але не менше 5 осіб від кожного факультету та гуртожитку.

Конференцію очолює Голова Ради студентського самоврядування Інституту.

Для організації та проведення Конференції з числа членів РСС Інституту створюється організаційна комісія.

Секретар обирається з числа делегатів Конференції шляхом відкритого голосування на Конференції.

4.5.2.Конференцію скликає Рада студентського самоврядування Інституту за власним рішенням або на вимогу не менше ніж 30% студентів Інституту, або за ініціативою адміністрації Інституту.

4.5.3.Конференцію проводять не рідше одного разу на навчальний рік. Засідання Конференції є правомірним за присутності 2/3 від загальної кількості делегатів.

4.5.4.Рішення Конференції приймаються шляхом відкритого голосування простою більшістю голосів присутніх делегатів Конференції, і є обов'язковими для виконання представницькими органами студентського самоврядування та мають рекомендаційний характер для адміністрації Інституту. Протокол Конференції підписує головуючий та секретар Конференції.

4.5.5. Конференція:

■ ухвалює Положення про студентське самоврядування Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, вносить зміни та доповнення до нього.

■ визначає завдання, стратегію і напрями дій студентського самоврядування;

■ заслуховує звіт голови Ради студентського самоврядування Інституту;

■ обирає склад Ради студентського самоврядування Інституту, відкритим шляхом голосування студентів, відповідно до її структури, з числа кандидатів, запропонованих радами студентського самоврядування факультетів.

■ обирає ревізійну комісію;

Дата скликання та пропонований порядок денний повідомляється делегатам і адміністрації Інституту не пізніше, ніж за 10 днів до її проведення. Пропозиції щодо включення до порядку денного додаткових питань вносяться не пізніше ніж за три дні до початку Конференції (у вигляді письмової заяви на ім’я голови організаційної комісії, Додаток А).

Конференція студентів Інституту обирає лічильну комісію та інші робочі органи. Лічильна комісія обирається до розгляду пунктів порядку денного.

Конференція студентського самоврядування проводиться не рідше одного разу на навчальний рік.

Список делегатів на Конференцію студентів Інституту подається у вигляді витягу із протоколу або протоколу Конференції студентів відповідного факультету чи гуртожитку не пізніше, ніж за п’ять календарних днів до дати проведення Конференції (Додаток Б).

Вищим РСС на факультеті є Конференція студентів факультету, яка:

Заслуховує звіт голови РСС факультету та оцінює роботу РСС факультету.

■ Обирає делегатів на Конференцію студентів Інституту, Вчену раду факультету та Інституту, Конференцію трудового колективу факультету.

■ Визначає основні напрями діяльності студентського самоврядування факультету.

■ Делегує представників факультету до складу РСС Інституту

Порядок проведення Конференції студентів факультету:

■ Порядок створення та функціонування РСС факультету, а також порядок проведення Конференції студентів факультету може регламентувати Положення про студентське самоврядування факультету, якщо воно не суперечить даному Положенню.

■ Конференція студентів факультету збирається один раз на навчальний рік протягом квітня-травня Дата скликання та пропонований порядок денний Конференції студентів факультету повідомляється не менше, ніж за 5 робочих днів до її проведення.

■ Норма делегування на Конференцію становить не менше 1 особи від кожної групи всіх курсів факультету. Конференція студентів факультету вважається легітимною, якщо на її засіданні присутні не менше 2/3 осіб від загальної кількості делегатів.

■ Організація та проведення Конференції студентів факультету покладається на голову РСС факультету. Для організації та проведення Конференції з числа членів РСС факультету створюється організаційна комісія, повноваження та склад якої визначає РСС факультету. Порядок обрання головуючого, секретаря та лічильної комісії визначаються відповідно до рішення організаційної комісії.

■ Всі рішення Конференції студентів факультету заносяться у протокол і підписуються головуючим та секретарем.

■ Обов’язковою є наявність у складі організаційної комісії Конференції студентів факультету голови або заступника голови РСС Інституту який є гарантом легітимності та законності її проведення.

1.

2.

3.

4.

4.1.

4.2.

4.3.

4.4.

4.5.

4.6. Вищим ОСС у гуртожитку є Конференція мешканців гуртожитку, яка:

■ Заслуховує звіт голови РСС гуртожитку та оцінює роботу РСС гуртожитку.

■ Обирає делегатів на Конференцію студентів Інституту та Конференцію трудового колективу Інституту.

■ Визначає основні напрями діяльності студентського самоврядування гуртожитку.

5. Порядок проведення Конференції мешканців гуртожитку:

■ Порядок створення та функціонування ОСС гуртожитку, а також порядок проведення Конференції мешканців гуртожитку може регламентувати Положення про студентське самоврядування у гуртожитку, якщо воно не суперечить даному Положенню.

■ Конференція мешканців гуртожитку проводиться не менше одного разу на навчальний рік у кінці вересня – початку жовтня. Дата скликання та порядок денний Конференції мешканців гуртожитку повідомляється делегатам та адміністрації студмістечка, факультету не пізніше, ніж за 5 робочих днів до її проведення.

■ Конференція мешканців гуртожитку вважається легітимною, якщо на її засіданні присутні не менше 2/3 від загальної кількості делегатів.

■ Норма делегування на Конференції мешканців гуртожитку становить не менше 1 мешканця від кожного блоку. Кількість делегатів повинна становити не менше 10% від усієї кількості студентів, що проживають в гуртожитку.

■ Організація та проведення Конференції мешканців гуртожитку покладається на голову РСС гуртожитку. Для організації та проведення Конференції мешканців гуртожитку з числа членів РСС гуртожитку створюється організаційна комісія, повноваження та склад якої визначає РСС гуртожитку. Порядок обрання головуючого, секретаря та лічильної комісії визначаються відповідно до рішення організаційної комісії.

■ Всі рішення Конференції мешканців гуртожитку заносяться у протокол і підписуються головуючим та секретарем.

■ Обов’язковою є наявність у складі організаційної комісії Конференції мешканців гуртожитку голови або заступника голови РСС Університету, який є гарантом легітимності та законності її проведення.


4.7 Члени Ради студентського самоврядування Інституту виключаються із її складу:

1)за рішенням Конференції студентів;

2)за поданням голови ради студентського самоврядування Інституту;

3) за результатами загального таємного голосування студентів Інституту для ініціювання такого голосування потрібно зібрати підписи не менш як 10 відсотків студентів вищого навчального закладу.

Керівник ради студентського самоврядування та його заступники можуть перебувати на посаді не більш як два строки

4.8. Рада студентського самоврядування Інституту:

■ здійснює свою діяльність згідно річного плану роботи на навчальний рік;

■ організовує та координує діяльність рад студентського самоврядування факультетів, гуртожитку;

■ визначає перспективи діяльності органів студентського самоврядування в інституті та шляхи вирішення актуальних питань студентського життя;

■ порушує питання, щодо студентського самоврядування, які виносяться на обговорення Вченої ради;

■ подає на розгляд Конференції пропозиції про входження до всеукраїнських та міжнародних громадських об'єднань, спілок та союзів, укладає з ними відповідні угоди;

■ вирішує інші питання студентського самоврядування в Інституті.

4.8. Засідання Ради студентського самоврядування Інституту скликаються не рідше одного разу на місяць. Позачергове засідання Ради студентського самоврядування Інституту скликається за рішенням голови Ради студентського самоврядування, на вимогу адміністрації Інституту та більшості членів ради студентського самоврядування Інституту, в зв'язку з виникненням нагальних питань.

4.9. Засідання Ради студентського самоврядування є правомочним, якщо на ньому присутні не менше 2/3 всіх членів її складу.

4.10. Засідання проводить голова Ради студентського самоврядування
Інституту.

4.11.Голови відділів обираються з числа членів РСС терміном на 1 рік.

Після закінчення повноважень РСС інституту, її відділи здійснюють свою роботу доформування нових відділів.

4.12. Голова ради студентського самоврядування Інституту:

■ дотримується чинного законодавства України;

■ виконує рішення Конференції студентів Інституту, ради студентського самоврядування Інституту, рішень Вченої ради Інституту, наказів та розпоряджень директора Інституту;

■ щорічно звітує про результати діяльності Ради студентського самоврядування Інституту на Конференції та перед Вченою радою Інституту раз на рік;

■ здійснює організаційне керівництво Радою студентського самоврядування Інституту;

■ розподіляє обов'язки між заступниками голови Ради студентського самоврядування Інституту;


■ головує на загальних зборах (Конференції) студентів, на засіданнях Ради студентського самоврядування Інституту;

■ входить до складу Конференції трудового колективу Інституту та Вченої Ради Інституту;

■ здійснює представницькі функції;

■ підписує від імені Ради студентського самоврядування Інституту усі види угод та інші документи;

■ делегує окремі повноваження своїм заступникам, іншим членам Ради студентського самоврядування інституту;

■ здійснює контроль за виконанням рішень Ради студентського самоврядування Інституту;

■ виносить на розгляд Конференції студентів Інституту питання про виключення членів зі складу Ради студентського самоврядування Інституту;

■ може обирати своїх заступників та звільнити їх із посади;

■ організовує роботу й несе персональну відповідальність за ефективність діяльності ради студентського самоврядування Інституту, реалізацію запланованих річних заходів, пов'язаних з діяльністю студентського самоврядування.

4.13. Рада студентського самоврядування факультету утворюється з числа делегованих представників від кожної академічної групи (до трьох осіб з кожної групи).

4.14.Основними завданнями ради студентського самоврядування факультету є:

■ забезпечення і захист прав та інтересів студентів факультету стосовно організації навчального процесу;

■ забезпечення виконання студентами факультету своїх обов'язків;

■ сприяння навчальній, науковій та творчій діяльності студентів факультету;

■ сприяння створенню відповідних умов для проживання і відпочинку студентів факультету;

■ сприяння діяльності студентських товариств, об'єднань, клубів за інтересами на факультеті;

■ організація співробітництва зі студентами інших факультетів Інституту, інших вищих навчальних закладів;

■ сприяння працевлаштуванню студентів та випускників факультету;

■ участь у вирішенні питань міжнародного обміну студентами.

4.14. Вищим органом студентського самоврядування на факультеті є загальні
збори студентів факультету, на яких:

■ ухвалюють положення про студентське самоврядування факультету;

■ обирають раду студентського самоврядування факультету (голову та виконавчі органи студентського самоврядування факультету);

■ заслуховують звіти ради студентського самоврядування факультету.

 

4.15.Загальні збори студентів факультету скликаються за рішенням ради студентського самоврядування факультету за погодженням з деканом факультету.

4.16.Квоти делегатів на загальні збори від студентських груп визначає рада студентського самоврядування факультету.

4.17.Органи студентського самоврядування можуть мати ради, старостати, студентський деканат, а також відділи відповідно до структури ради студентського самоврядування Інституту.

4.18.Рада студентського самоврядування факультету здійснює свої функції відповідно до цього Положення.

4.19.Рішення ради студентського самоврядування факультету мають дорадчий характер для адміністрації факультету, ради студентського самоврядування Інституту.

4.20.Рада студентського самоврядування факультету:

■ забезпечує виконання студентами факультету наказів, розпоряджень директора Інституту, декана факультету, Конференції студентів, рішення ради студентського самоврядування Інституту;

■ здійснює контроль за діяльністю старост академічних груп відповідно до Положення про старосту академічної групи Інституту.

■ делегує представників до складу Конференції трудового колективу Інституту, Вченої ради Інституту, навчально-методичної ради факультету, Конференції студентів Інституту, ради студентського самоврядування Інституту.


4.22.1. Голова Ради студентського самоврядування факультету:

■ дотримується чинного законодавства;

■ виконує рішення Конференції студентів Інституту та Ради студентського самоврядування Інституту;

■ щорічно звітує про результати діяльності Ради студентського самоврядування факультету;

■ розподіляє обов'язки між членами Ради студентського самоврядування факультету;

■ головує на засіданнях Ради студентського самоврядування факультету, що обов'язково фіксуються протоколом і підписуються головою та секретарем;

■ може делегувати окремі повноваження своїм заступникам, іншим членамРади студентського самоврядування факультету;

■ здійснює контроль за виконанням рішень членами Ради студентського самоврядування Інституту та факультету;

■ виносить на розгляд Зборів студентів факультету питання про
виключення зі складу Ради студентського самоврядування факультету її
членів в зв'язку з їх бездіяльністю та інших обґрунтованих причин.

4.21.2. Голова ради студентського самоврядування факультету звільняється від обов'язків на загальних Зборах студентів факультету за поданням декана факультету, ради студентського самоврядування Інституту, більшістю студентів факультету.

4.22. Рада студентського самоврядування гуртожитку формується з числа студентів, які проживають в гуртожитку Інституту та відповідає структурі ради студентського самоврядування Інституту.

4.23. Основними завданнями ради студентського самоврядування гуртожиткує:

■ забезпечення і захист прав та інтересів мешканців гуртожитку,

■ сприяння забезпечення належних побутових умов проживання;

■ забезпечення виконання мешканцями гуртожитку правил внутрішнього розпорядку гуртожитку;

■ організація та проведення культурно-масових заходів у гуртожитку;

 

4.25.Рада студентського самоврядування гуртожитку має право:

■ порушувати питання перед адміністрацією Інституту та гуртожитку стосовно переселення найкращих мешканців гуртожитку у кімнати з кращими побутовими умовами, а мешканців гуртожитку, які періодично порушують правила внутрішнього розпорядку в студентському гуртожитку, у кімнати з гіршими побутовими умовами.

■ погоджувати кандидатури студентів на поселення та виселення зі студентського гуртожитку.





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-12-05; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 280 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Чтобы получился студенческий борщ, его нужно варить также как и домашний, только без мяса и развести водой 1:10 © Неизвестно
==> читать все изречения...

962 - | 934 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.008 с.