Лекции.Орг


Поиск:




Для виконання практичної частини випробування




З допризовної підготовки

1. Стройове положення, вихід зі строю та повернення в стрій.

2. Повороти на місці.

3. Стройовий крок.

4. Повороти під час руху.

5. Підхід до начальника та відхід від нього.

 

ЛІТЕРАТУРА

1. Конституція України.

2. Біла книга – Оборонна політика України.

3. Статут внутрішньої служби Збройних Сил України, затверджений Законом України від 24.03.99 № 549-ХІV (зі змінами, внесеними Законом України від 21.12.2000 № 2171-ІІІ).

4. Статут гарнізонної та вартової служби, затверджений Законом України від 24.03.99 № 549-ХІV (зі змінами, внесеними Законом України від 21.12.2000 № 2171-ІІІ).

5. Дисциплінарний статут Збройних Сил України, затверджений Законом України від 24.03.99 № 549-ХІV (зі змінами, внесеними Законом України від 21.12.2000 № 2171-ІІІ).

6. Настанова зі стрілецької справи АК-74. Міністерство оборони України, Головне командування Сухопутних військ Збройних Сил України – Київ. 2004 р.

7. Ю.О. Квашньова, М.І. Томчук. Допризовна підготовка. Видання третє, зі змінами для 10-11 класів – Київ. “Вежа” 2003 р.

8. М.І. Томчук. Допризовна підготовка. Пробний підручник для 10–11

класів. – К: “Вежа”, 1996.

9. Статути Збройних Сил України. – К: “Атака”, 2002.

 

 

 


ПЕРЕЛІК

Стройових прийомів, команд та дій, що перевіряються

З одиночної стройової підготовки, та найбільш

Характерні помилки при їх виконанні

№ з/п № ел. Прийоми, команди, дії Помилки
    Стройове положення Носки ніг розвернуті не по лінії фронту та не на ширину стопи. Підбори не поставлені разом. Кисті рук не по середині стегна, утримуються долонями назад. Груди не припідняті, живіт не підібраний. Тіло не подано вперед. Голова опущена. Руки зігнуті в ліктях.
    Вихід зі строю Вихід зі строю виконується похідним кроком. Вихід здійснюється не на вказану кількість кроків. Не виконаний поворот обличчям до строю. Порушується стройове положення. Під час виходу з другої шеренги накладена не ліва, а права рука на плече військовослужбовця, що стоїть попереду. Немає відповіді “СЛУХАЮСЬ” після отриманого наказу.
    Повороти на місці Після повороту не зберігається правильне положення корпусу або ніг. Ноги в колінах згинаються. Руки відходять від стегна. Нога приставляється не коротшим шляхом. Поворот виконаний не на 90 або 45 градусів
    Стройовий крок Корпус відведений назад. Нема координації в русі рук та ніг. Голова опущена донизу. Рух руками біля тулуба виконується не від плеча, а за рахунок згинання в ліктях. Підйом ноги від землі нижче 15 см і носок не витягується вперед. Розмір кроку менше (більше) 70–80 см. Нога заноситься за ногу. Рух рук вперед виконується значно нижче (вище) установленої висоти, а при русі назад – не до відмови в плечовому суглобі
    Повороти під час руху Повороти під час руху виконані несвоєчасно. Поворот праворуч (ліворуч) виконується не на носку правої (лівої) ноги. Поворот кругом виконаний не на носках обох ніг. Рух руками при повороті виконується не в такт кроку. Рух далі починається не з лівої ноги
    Підхід до начальника та відхід від нього Підхід (відхід) здійснюється не коротким шляхом. Неправильний зміст доповіді. Неодночасно з приставлянням ноги прикладається рука до головного убору. Підхід здійснюється не стройовим кроком, не витримується дистанція між військовослужбовцем і начальником (2–3 кроки)
    Повернення до строю Повернення до строю виконується похідним кроком. Порушується стройове положення. Немає відповіді “СЛУХАЮСЬ” після отриманого наказу. Військовослужбовець, який виконує цей стройовий прийом, почувши своє військове звання та прізвище, не повернувся обличчям до начальника та не доповів “Я”.

 

Начальник кафедри військової підготовки

Сумського державного університету

 

полковник

Додаток 11

НОРМАТИВИ

(додаток 19 до ТНФП-2014, Наказ НГШ ЗС України від 11.02.14 №35)

Кандидати із числа студентів ВНЗ,





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 563 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Лучшая месть – огромный успех. © Фрэнк Синатра
==> читать все изречения...

780 - | 742 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.