Лекции.Орг


Поиск:




Методичні рекомендації до виконання індивідуальної контрольної роботи




 

Методичні вказівки до виконання індивідуальної контрольної роботи (ІКР)

Індивідуальна робота студентів є формою організації навчального процесу, яка передбачає створення умов для якнайповнішої реалізації професійних можливостей студентів через індивідуально спрямований розвиток їхніх здібностей. Індивідуальні заняття проводяться під керівництвом викладача у позааудиторний час за окремим графіком з урахуванням потреб і можливостей студентів та після ретельного вивчення й опрацювання ними теоретичного матеріалу (з використанням рекомендованої навчально-методичної літератури та методичних вказівок). Індивідуальні заняття з курсу «Статистика» спрямовуються на поглиблене вивчення студентами окремих питань дисципліни та більш повне засвоєння теоретичного матеріалу.

ІКР – це завершена теоретична або практична робота в межах навчальної програми курсу, яка виконується на основі знань, умінь і навичок, одержаних у процесі лекційних, семінарських, практичних занять, охоплює десять тем навчального курсу.

Метою виконання ІКР є:

· самостійне вивчення частини програмного матеріалу, систематизація, поглиблення, узагальнення, закріплення та практичне застосування знань студентів у процесі здійснення розрахунків різних статистичних показників, а також розвиток навичок самостійної роботи;

· розуміння економічного змісту статистичних показників;

· вміння аналізувати їх і формулювати відповідні висновки.

Під час виконання індивідуальної контрольної роботи кожен студент повинен розв’язати сім задач згідно із варіантом, а також докладно, по суті, відповісти на теоретичне питання. Для цього необхідно:

· ознайомитися з завданнями ІКР;

· підібрати необхідну літературу зі списку інформаційно-методичного забезпечення;

· спираючись на отримані знання, виконати завдання до ІКР;

· оформити роботу відповідно до встановлених вимог.

Виконання розрахункових завдань базується на прикладах розв’язання типових задач, що розглядаються на практичних заняттях. Розв’язання розрахункових задач повинно містити:

· короткі умови;

· розрахункові формули;

· розв’язок (обчислення);

· висновки.

Відповіді на теоретичні питання, що не потребують обчислень, повинні бути короткими, змістовними та логічними.

Завдання до ІКР вибираються за відповідним варіантом.

Номер теоретичного питання відповідає порядковому номеру прізвища студента у списку академічної групи за журналом.

Номер варіанта розрахункової частини контрольної роботи студент обирає самостійно за першою літерою свого прізвища.

Перша літера прізвища студента Номер варіанта
А, Б, В  
Г, Д, Е, Є, Ж  
З, І, К, Л  
М, Н  
О, П  
Р, С  
Т, У  
Ф, Х, Ц, Ч  
Ш, Щ, Ю, Я  

Вихідні дані всіх завдань свого варіанту (визначеного з таблиці) студент коригує за формулою: значення показника + №/10, де № – порядковий номер прізвища студента у журналі академічної групи. Наприклад, якщо порядковий номер «13», а значення конкретного показника в умовах задачі становить «1,00», то для його коригування виконують такі дії: 1,00 + 13/10 = 1,00 + 1,3 = 2,3. Такі перетворення студент виконує з кожним значенням показника для свого варіанту та розміщує їх у додатковій таблиці.

Порядок подання та захист ІКР:

1. Звіт про виконання ІКР можна подати у вигляді скріпленого реферату формату А4 роздрукованого на комп’ютері або написаного від руки розбірливим почерком у зошиті в клітинку з титульною сторінкою стандартного зразка і внутрішнім наповненням із зазначенням усіх позицій змісту завдання.

2. Титульна сторінка повинна містити: назву завдання, назву дисципліни, номер варіанта, назву групи, прізвище, ім’я, по батькові.

3. Обчислення та висновки повинні бути достатньо деталізовані та зрозумілі, містити докладні пояснення. У кожній задачі необхідно наводити не тільки результати, а й виконані за формулами проміжні розрахунки, а також значення символів.

4. ІКР подається викладачу, який читає лекційний курс з даної дисципліни та приймає іспит чи підсумкову тестову роботу, не пізніше ніж за 3 тижні до екзамену. Роботи, подані пізніше встановлених термінів, або безпосередньо під час екзаменаційної сесії, рецензуватимуться викладачем лише у вільний від основного навантаження час.

5. Оцінка за ІКР виставляється на заключному індивідуальному занятті на основі попереднього ознайомлення викладача зі змістом роботи. Можливий захист завдання шляхом усного звіту студента про виконану роботу (до 5 хвилин).

6. Оцінка з ІКР є обов’язковим компонентом іспитової оцінки і враховується при виведенні підсумкової оцінки з навчального курсу.

 





Поделиться с друзьями:


Дата добавления: 2016-11-18; Мы поможем в написании ваших работ!; просмотров: 314 | Нарушение авторских прав


Поиск на сайте:

Лучшие изречения:

Начинайте делать все, что вы можете сделать – и даже то, о чем можете хотя бы мечтать. В смелости гений, сила и магия. © Иоганн Вольфганг Гете
==> читать все изречения...

812 - | 737 -


© 2015-2024 lektsii.org - Контакты - Последнее добавление

Ген: 0.01 с.